Logg inn | Opprett brukerkonto

Sin City (2005)

Originaltittel: Sin City

Produsent: Elizabeth Avellan
Regi: Frank Miller
Sjanger: action, krim, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 4 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Jessica Alba
Nancy Callahan
Rosario Dawson
Gail
Elijah Wood
Kevin
Bruce Willis
John Hartigan
Benicio Del Toro
Jack Rafferty
Michael Clarke Duncan
Manute
Carla Gugino
Lucille
Josh Hartnett
The Salesman
Michael Madsen
Bob
Jaime King
Goldie/Wendy
Vis alle roller

Sin City myldrer av kriminelle, tvilsomme politimenn og sexy kvinner på jakt etter hevn, forsoning, eller begge deler. Hartigan har en beskyttende arm rundt den vakre stripperen Nancy . Marv er en utstøtt menneskehater, ute etter å hevne drapet på sin eneste kjærlighet, Goldie. Dwight tilbringer nettene med å forsvare Gail og hennes "Old Town Girls" fra Jackie Boy, en snuskete purk med en sterk forkjælighet for vold.

Omtale

Sin City er basert på tre av av Millers tegneserier, "Sin City", "That Yellow Bastard" og "The Big Fat Kill". I den lovløse byen "Sin City" myldrer det av kriminelle og tvilsomme politimenn på jakt etter hevn.

Medietilsynet


Stjerneregissør Robert Rodriguez og tegneserieskaper Frank Miller co-regisserer Sin City, basert på serien av tegnede historier, skapt, skrevet og illustrert av Miller selv.

Robert Rodriguez og tegneserieskaper Frank Miller co-regisserer Sin City, basert på serien av tegnede historier, skapt, skrevet og illustrert av Miller selv.

Sin City er myldrer av kriminelle, tvilsomme politimenn, sexy kvinner, enten på jakt etter hevn eller forsoning, eller begge deler for den saks skyld. Filmen forteller en historie basert på tre av av Millers tegneserier, "Sin City", "That Yellow Bastard" og ikke minst "The Big Fat Kill". Rodriguez og Miller omskrev disse til film med en stor trofasthet mot det visuelle, stemningen og dialogen i bøkene.

Sin City presenterer Bruce Willis som Hartigan, en politimann med et mekanisk hjerte og en ekstra beskyttende arm rundt den vakre stripperen Nancy (Jessica Alba). Mickey Rourke spiller Marv, en utstøtt menneskehater på oppdrag for å hevne drapet på sin eneste kjærlighet, Goldie, mens Dwight (Clive Owen), den hemmelige elskeren til Shelley (Brittany Murphy), tilbringer nettene med å forsvare Gail (Rosario Dawson) og hennes "Old town girls" fra Jacke Boy (Benicio Del Toro), en snuskete purk med en sterk forkjælighet for vold.

SF Norge

Alle bilder av Sin City

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon