Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Fest i by'n (1949)
14:40 - SVT1
Otroligt het (2009)
20:00 - TV4
Hot Fuzz (2007)
21:30 - Viasat 4
Donnie Brasco (1996)
21:30 - NRK3
Man on Wire (2008)
23:15 - NRK1
Ebbe - The movie (2009)
23:20 - SVT1

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 13. januar

Julia Louis-Dreyfus
Patrick Dempsey
Penelope Ann Miller
Johanne Voss
Julien Verdier
Kaj Munk
Kay Francis
Keith Coogan

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Lord of War (2005)

Originaltittel: Lord of War

Produsent: Nicolas Cage
Regi: Andrew Niccol
Manus: Andrew Niccol
Sjanger: action, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 2 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Nicolas Cage
Yuri Orlov
Ethan Hawke
Jack Valentine
Jared Leto
Vitaly Orlov
Bridget Moynahan
Ava Fontaine
Eamonn Walker
Andre Baptiste
Ian Holm
Simeon Weisz
Sammi Rotibi
Andre Baptiste Jr.
Nalu Tripician
Nicolai
Patrick Walton Jr.
FBI Agent/Ukraine Major

Den russiskfødte amerikaneren Yuri Orlov er våpensmugler.
Han kjøper billige våpen og stridsvogner fra de tidligere Sovjetstatene, og selger dem dyrt til terroristgrupper og regjeringer i krigsherjede områder i Afrika og Midtøsten. Så får han en samvittighetskrise

Jack Valentine, Interpol-agenten som har i oppdrag å avsløre internasjonale våpensmuglere, starter jakten på Yuri - som på sin side finner ut at det ikke er lett å legge bak seg et liv med damer, våpen og rikdom når ikke en gang dine verste fiender vil du skal slutte.

Omtale

Filmen forteller om hvordan en profesjonell våpensmugler driver forretning uten tanke på konsekvenser.

Medietilsynet


Set to shoot in South Africa, Germany, and New York, the film tells the story of a ruthless global arms dealer (Cage) who is trying to stay a step ahead of a relentless Interpol agent. Belluci would play the dealer's wife.


Den russiskfødte amerikaneren Yuri Orlov (Nicholas Cage)er våpensmugler. Han er en nedrig mann som leker med andre menneskers liv og død for å gjøre seg selv rik.

Han kjøper billige våpen og stridsvogner fra de tidligere Sovjetstatene og selger dem dyrt til terroristgrupper og regjeringer i krigsherjede områder i Afrika og Midtøsten. Han har tatt i bruk alle tenkelige knep for å komme seg til topps, men så møter han, helt uventet, sin verste fiende; samvittigheten.

Hawke (Ethan Hawke), Interpol-agenten som har i oppdrag å avsløre den internasjonale våpensmugleren starter jakten på Yuri, som på sin side finner ut at det ikke er lett å legge bak seg et liv med damer, våpen og rikdom når ikke en gang dine verste fiender vil du skal slutte.

Yuri er en slags antihelt, blottet for moral og med nådeløs opptreden. Samtidig elsker han familien sin og er veldig beskyttende overfor sin yngre bror, Vitale. Vitale er en vill og gal partytype som innerst inne drømmer om å kunne gi opp sin kriminelle løpebane, men kjærligheten til vakre kvinner og våpen tar overhånd.

Bridget Moynahan (I, Robot) er Yuris uvitende kone, mens Jared Leto (Alexander den Store) spiller Vitale, Yuris lillebror. Han dyrker Yuri som sin største helt, og står alltid parat til å gjøre alt han ber om.

Scanbox


Kremmer i krig

Nicolas Cage spiller våpenhandler i det amerikanske dramaet "Lord of War". Han selger uten anfektelser våpen til verdens verste regimer for å leve i privat overflod.

Trass sitt alvorlige tema er "Lord of War" en humoristisk film der man nærmest ufrivillig identifiserer seg med hovedpersonen, den russiskfødte amerikaneren Yuri Orlov. Han kjøper billige våpen og stridsvogner fra de tidligere Sovjetstatene, for så å selge dem dyrt til diktaturer og terroristgrupper i krigsherjede områder i Afrika og Midtøsten.

Karrieren startet han på midten av 80-tallet, etter en bedrøvelig oppvekst som fattig immigrant i Brooklyn. Noen år seinere ble jernteppets fall en gavepakke for bransjen. Markedet i øst fløt over av våpen som Yuri og hans likemenn tjente ufattelige rikdommer på å selge illegalt til den tredje verden.

Yuri lever nå en luksustilværelse på Manhattan sammen med kona, supermodellen Ava (Bridget Moynahan), og deres sønn. Han har også dratt lillebroren, villstyringen Vitaly (Jared Leto), inn i våpenhandelbransjen.

Agent i hælene Jack Valentine (Ethan Hawke) er en Interpol-agent som har fått i oppdrag å avsløre Yuri. Han er en uredd og idealistisk fyr som ser det som sin livsoppgave å redde verden fra skurker som Yuri.

I tillegg til lovens lange arm kjemper Yuri en evig kamp for å holde avstand til både konkurrentene og til sine kunder, som teller noen av verdens grusomste krigsherrer. Enklere blir det ikke når han møter sin egen verste fiende – samvittigheten.

NRK1 2009

Alle bilder av Lord of War

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon