Logg inn | Opprett brukerkonto

Biler (2006)

Originaltittel: Cars

Produsent: Darla K. Anderson
Regi: John Lasseter
Manus: John Lasseter
Sjanger: familiefilm, komedie, animasjon
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 2 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Owen Wilson
Lightning McQueen
Paul Newman
Doc Hudson
Bonnie Hunt
Sally Carrera
Larry the Cable Guy
Mater
Cheech Marin
Ramone
Tony Shalhoub
Luigi
Guido Quaroni
Guido
Jenifer Lewis
Flo
Paul Dooley
Sarge
Michael Wallis
Sheriff
Vis alle roller

Lightning McQueen, en ærgjerrig og bråkjekk nybegynner av en racerbil, oppdager at livet dreier seg om selve reisen, og ikke mållinjen, når han plutselig bryter sammen i den søvnige byen Radiator Springs ved Route 66.

På sin vei tvers over landet til det store Piston Cup-mesterskapet i California for å konkurrere mot to garvede proffer, blir McQueen kjent med byens merkverdige skikkelser - inkludert Sally, en fiks liten Porsche 2002-modell, Doc Hudson, en Hudson Hornet 1951-modell med en mystisk fortid, og Mater, en rusten, men trofast kranbil.

Omtale

Biler, fra de Oscar-belønnede skaperne av De utrolige og Oppdrag Nemo, er et fartsfylt eventyr med masse latter, kule bilder og blendende animasjon fra start til mål!

Racerbilen Lynet McQueen er på vei til California for å delta i det store mesterskapet Pistong-Cup. Men på Route 66 går det galt og han ender opp i Radiator by, et lite sted hvor livet virkelig går på tomgang. Her møter han blant annet den superlekre Porschen Sally, den rustne kranbilen Bill og den mystiske veteranbilen Doc Hudson. En uvanlig gjeng som hjelper Lynet McQueen å innse at det faktisk finnes viktigere ting i livet enn trofeer, berømmelse og sponsorpenger.

Disney


Norske stemmer:

Espen Sandvik, Jan Erik Larssen, Ane Dahl Torp, Sverre Anker Ousdal, Finn Schau, Henrik Mestad, Morten Røhrt, Nicolay Lange-Nielsen, Martin Schanche, Eldar Vågan, Kjell Kristian Rike, Jon Herwig Carlsen, Kari-Ann Grønsund, Sverre Bentzen, Erik Hivju


Lightning McQueen, en ærgjerrig og bråkjekk nybegynner av en racerbil, oppdager at livet dreier seg om selve reisen og ikke mållinjen når han plutselig bryter sammen i den søvnige byen Radiator Springs ved Route 66.

Medietilsynet


BILER, den syvende animasjonsfilmen fra Pixar Animation Studios, er en høyoktanskomedie med en rekke biler som hovedpersoner.

BVI


De mesterlige historiefortellerne og tekniske trollmennene ved Pixar Animation Studios ("De utrolige", "Oppdrag Nemo", "Monsterbedriften") og den Oscar-belønte regissøren John Lasseter ("Toy Story", "Toy Story 2", "Småkryp") har tidligere tatt kinogjengere med til en magisk verden av leker, insekter, monstre, fisker og superhelter. Nå drar de ut på veien i en fartsfylt komedie lagt til en verden bestående av biler.

Lightning McQueen (Owen Wilson), en ærgjerrig og bråkjekk nybegynner av en racerbil, oppdager at livet dreier seg om selve reisen, og ikke mållinjen, når han plutselig bryter sammen i den søvnige byen Radiator Springs ved Route 66. På sin vei tvers over landet til det store Piston Cup-mesterskapet i California for å konkurrere mot to garvede proffer, blir McQueen kjent med byens merkverdige skikkelser - inkludert Sally, en fiks liten Porsche 2002-modell, Doc Hudson (Paul Newman), en Hudson Hornet 1951-modell med en mystisk fortid, og Mater, en rusten, men trofast kranbil - som får ham til å innse at det finnes ting som er viktigere enn trofeer, berømmelse og sponsing.

Blant skuespillerteamet som låner ut sine stemmer til figurene i filmen, finner vi også racerførerlegenden Richard Petty og Cheech Marin.

BILER er fylt med masse humor, action, rørende drama og nye, utrolige tekniske prestasjoner, og er en fartsfylt fornøyelse for kinogjengere i alle aldrer.

BVI

Alle bilder av Biler

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon