Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Wallace og Gromit i Varulvkaninens forbannelse (2005)

Originaltittel: Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Det er tid for den årlige kåringen av årets største grønnsaker i nabolaget til Wallace og Gromit, og alle med grønne fingre er i fyr og flamme. Våre venner har nylig slått seg opp i skadedyrsbransjen med firmaet "Anti-pesto", som spesialiserer seg på å holde kaniner unna folks hager.

Så dukker et enormt, forferdelig beist opp og begynner å terrorisere nabolagets hager på nattestid. Det er særlig de bugnende kjøkkenhagene som får unngjelde, og konkurransen står i fare for å bli ødelagt. Konkurransens vertinne, Lady Tottington, ansetter Anti-Pesto for å få bukt med udyret og redde tevlingen.

Omtale

Fra skaperne av Flukten fra hønsegården kommer nå den første langfilmen med Wallace & Gromit, den ostespisende oppfinneren og hans intelligente og foretaksomme hund, som er hyllet og elsket verden rundt for deres Oscar®-vinnende* kortfilmer. Når byens grønnsaker begynner å forsvinne før den store grønnsakkonkurransen, må vår heroiske duo bruke all sin ville oppfinnerfantasi for å prøve å fange det mystiske beistet av et grønnsakspisende pelsuhyre! ”dette er årets komedie… en sann fornøyelse…” Dagbladet Wallace og Gromit Varulvkaninens forbannelse er et vilt og gnagende eventyr for hele familien!

Universal


I dagene før den store grønnsakkonkurransen herjer en kjempekanin i bed og drivhus. Wallace og Gromit har jobben med å fjerne skadedyr på en human måte. Men nå er de selv i fare.

Medietilsynet


Det er tiden for den årlige kåringen av årets største grønnsaker i nabolaget til Wallace og Gromit, og alle med grønne fingre er i fyr og flamme. Våre venner har nylig slått seg opp i skadedyrsbransjen med firmaet "Anti-pesto", som spesialiserer seg på å holde kaniner unna folks hager. Alt er såre vel før tevlingen...

Men så dukker et enormt, forferdelig beist opp og begynner å terrorisere nabolaget på nattestid! Det er særlig de bugnende kjøkkenhagene som får unngjelde, og konkurransen står i fare for å bli ødelagt. Konkurransens vertinne, Lady Tottington, ansetter Anti-Pesto for å få bukt med udyret og redde tevlingen. Men de får konkurranse av Lady Tottingtons beiler, Victor Quartermaine, som gjerne vil skyte monsteret og få all æren selv-og ladyens gunst attpå. Quartermaine er villig til å ta alle midler i bruk for å oppnå sine mål, og setter både ladyen, Wallace og Gromit i fare...

"Wallace & Gromit - Varulvkaninens forbannelse" er den fjerde filmen om oppfinneren Wallace, kjent for mer eller mindre unyttige oppfinnelser, og hunden hans Gromit. De tidligere filmene-"Grand Day Out", "The Wrong Trousers" og "A Close Shave"-var kortere filmer, mens "Curse of the Were-Rabbit" er en vaskeekte, fullengders, helaftens spillefilm. Der animasjonsfilmer i våre dager oftere og oftere er animert på data, er Wallace & Gromit-filmene godt gammelt håndverk; alle figurene er laget i modelleire og skutt på gamlemåten, ett bilde om gangen. Wallace & Gromits skaper Nick Park har vunnet Oscar tre ganger for sine figurer.

Nick Park og Steve Box er regissørene bak "Wallace & Gromit - Varulvkaninens forbannelse". Nick Park skapte figurene og har regissert alle de tidligere filmene om de to. Han ble først kjent for en serie kortfilmer som het "Creature Comforts". Park fikk Oscar i 1990 for serien, samme år som han var nominert for den første W&G-filmen, "A Grand Day Out". Steve Box kom inn i bildet da han var med som animatør på de to neste W&G-filmene, "The Wrong Trousers" og "A Close Shave". Begge vant Oscar. Box har regissert flere prosjekter for studioet Aardman (som er studioet bak alle de nevnte filmene), og var også med som animatør på "Flukten fra Hønsegården", som Nick Park regisserte.

UIP

Alle bilder av Wallace og Gromit i Varulvkaninens forbannelse

Wallace og Gromit i Varulvkaninens forbannelse (2005)

Produsent: Claire Jennings
Regi: Nick Park
Manus: Nick Park
Sjanger: familiefilm, animasjon
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 24 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 6
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Peter Sallis
Uspesifisert rolle
Ralph Fiennes
Uspesifisert rolle
Helena Bonham Carter
Uspesifisert rolle
Peter Kay
Uspesifisert rolle
Nicholas Smith
Uspesifisert rolle
Liz Smith
Uspesifisert rolle
Jesse Bradford
Jesse Bradford
Kylie Minogue
Kylie Minogue
Bruce McDonald
Bruce McDonald
Irwin Winkler
Irwin Winkler
Johannes Meyer
Johannes Meyer
John Karlen
John Karlen