Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Izzat (2005)

Oslo fikk på åtti- og nittitallet en ny bølge kriminelle. De var internasjonale og mer voldelige enn vi tidligere hadde sett. Det handler om izzat: ære.

Hele saken (419 ord)

Dragejegerne

Et lovende fransk, tysk og luxemburgsk animasjonsprosjekt.

Hele saken (343 ord)

Patrik 1,5

Mange utfordringer møter et homofilt par som plutselig får omsorgen for en foreldreløs og kriminelt belastet tenåring.

Hele saken (120 ord)

Menn som hater kvinner

Den danske regissøren Niels Arden Oplev har regi på den første filmen av Stieg Larssons suksess trilogo , Menn som hater kvinner.

Hele saken (282 ord)

The Reader

Hvor langt vil du gå for å bevare en hemmelighet?

Hele saken (629 ord)

Thunderbirds (2004)

Originaltittel: Thunderbirds

Alan Tracy ble født inn i en familie av helter, og har alltid følt seg litt utenfor. Mens faren, milliardær og tidligere astronaut Jeff Tracy, og Alans fire eldre brødre er opptatt med å redde verden, er Alan opptatt med å bestå eksamen på skolen.

Alan drømmer om å få være med de andre når de reiser verden rundt med sitt kall, og kanskje også engang får sitte bak spakene i et av de fantastiske kjøretøyene de bruker; en Thunderbird.

Omtale

Thunderbirds gjenkaper TV serie og filmer fra 1960 tallet med samme navn og oppdrag. De gode pilotene av sci-fi flyene må redde folk fra ulike katastrofer og bekjempe en ond konkurrent.

Filmtilsynet


Året er 2065 og Thunderbirds må redde jorden fra undergang og fra den onde Aristotle Spode.

Jonathan Frakes (Star Trek) skal regissere denne spillefilmen som bygger på en TV-serie fra 60-tallet med kultstatus. TV-serien var et animart dukketeater som handlet om en internasjonal redningsorganisasjon bestående av astronauten Jeff Tracy og hans fem sønner. I den kommende spillefilmen gestaltes Jeff Tracy av Bill Paxton. Aristotle Spode spilles av Ben Kingsley.

UIP


Alan Tracy ble født inn i en familie av helter, og har alltid følt seg litt utenfor. Mens faren, milliardær og tidligere astronaut Jeff Tracy, og Alans fire eldre brødre er opptatt med å redde verden, er Alan opptatt med å bestå eksamen på skolen. Og det som er enda verre; han kan ikke engang fortelle vennene sine at faren og brødrene er bedre kjent som de fryktløse eventyrerne bak den topphemmelig redningsorganisasjonen "International Rescue".

Alan drømmer om å få være med de andre når de reiser verden rundt med sitt kall, og kanskje også engang får sitte bak spakene i et av de fantastiske kjøretøyene de bruker; en Thunderbird.

Hjemme på Tracy Island, en hemmelig oase Stillehavet og hovedkvarteret til International Rescue, er Alan og vennene hans alene igjen mens faren og brødrene har blitt lurt avsted på et uekte oppdrag av erkerivalen The Hood. Da skurken har tatt kontroll over øya og fartøyene, er det bare Alan, Fermat og Tin-Tin som kan bekjempe The Hood, redde familien....og hele verden.

Oslo Kinematografer


Arti for ungan "Thunderbirds" er en britisk dukkefilmserie fra 60-tallet og britiske fans har klaget heftig på at denne amerikanske filmversjonen er en fornærmelse mot opphavet. For oss som møter heltefamilien Tracy for første gang, er dette riktig så fornøyelig underholdning.

Jeff Tracy og fire av hans fem sønner er internasjonale redningsmenn. De holder til på den hemmelige øya Tracy Island og rykker ut på oppdrag i de høyteknologiske fartøyene sine Thunderbirds, hver gang verden trenger hjelp. Yngstesønnen Alan er for ung til å være med, noe som irriterer ham grenseløst. Men da den onde the Hood tar over Tracy Island og stenger redningsheltene inne i en dødsfelle i romstasjonen Thunderbird 5, er det opp til unge Alan og vennene hans å redde dagen. Ved hjelp av Lady Penelope og sjåføren Parker får de en gang for alle vist at de ikke er tapt bak en vogn.

Thunderbirds er først og fremst en film for ukritiske barneskoleelever, men som sådan fungerer den utmerket. Det er action og maskiner for gutta og hele fem westlife-kloninger i brødrene Tracy for jentene. Filmen er dubbet til norsk noe som delvis fungerer, men man mister både The Hoods (Ben Kinsley) onde britiske snerring, og Lady Penelopes kjølige overklasseaksent. Den som virkelig stjeler all oppmerksomheter er nemlig Sophia Myles som Lady Penelope. Hun må være den kuleste hemmelige agenten jeg har sett på lenge! Sarkastisk og vittig som bare en engelsk lady kan være, ulastelig kledt i rosa med Parker ved sin side. Alt i alt, harmløs heltemoro for barna. Den rekker ikke helt opp til for eksempel Harald Zwarts "Agent Cody Banks", men selv med et kritisk utgangspunkt er det nesten helt umulig å ikke la seg sjarmere av "Thunderbirds", i hvert fall litt.

Linn Madsen

FilmMagasinet


Vi befinner oss i år 2010. Den mystiske øya Tracy Island er hovedkvarter for en topphemmelig internasjonal redningsorganisasjon. Den tidligere astronauten Jeff Tracy og sønnene hans arbeider på spreng for å redde verden, og så fort det er jordskjelv, tornadoer eller branner er de straks på pletten med hjelp. Alan, den yngste sønnen i familien, går på kostskole, men vil heller være med ut på eventyr sammen med faren og brødrene. En dag klarer den onde superskurken ”The Hood” å bryte seg inn på øyas hovedkvarter og ta Tracy-familien til fange. Men han hadde helt glemt å regne med Alan! Nå er det opp til familiens yngste medlem å redde verden.

Viasat 2008

Alle bilder av Thunderbirds

Thunderbirds (2004)

Produsent: Tim Bevan
Regi: Jonathan Frakes
Manus: Michael McCullers
Sjanger: action, eventyr
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 35 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Brady Corbet
Alan Tracy
Bill Paxton
Jeff Tracy
Soren Fulton
Fermat
Ben Kingsley
The Hood
Anthony Edwards
Brains
Sophia Myles
Lady Penelope
Ron Cook
Parker
Philip Winchester
Scott Tracy
Lex Shrapnel
John Tracy
Dominic Colenso
Virgil Tracy
Vis alle roller
Aidan Quinn
Aidan Quinn
Freddie Prinze Jr.
Freddie Prinze Jr.
Jim Bouton
Jim Bouton
Jone Salinas
Jone Salinas
Kathy Shower
Kathy Shower
Lewis Teague
Lewis Teague
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid