Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 8. januar

David Bowie
Elvis Presley
John McTiernan
José Ferrer
Larry Storch
Leonard Steckel
Marcello Fondato
Matt Moore

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Man on Fire (2004)

Originaltittel: Man on Fire

Produsent: Lucas Foster
Regi: Tony Scott
Manus: Brian Helgeland
Sjanger: action, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 26 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Denzel Washington
Creasy
Dakota Fanning
Pita
Marc Anthony
Samuel
Radha Mitchell
Lisa
Christopher Walken
Rayburn
Giancarlo Giannini
Manzano
Rachel Ticotin
Mariana
Jesus Ochoa
Fuentes
Mickey Rourke
Jordan
Angelina Pelaez
Sister Anna
Vis alle roller

En bølge av kidnappinger har feiet gjennom Mexico, og en stigende panikk preger den rike delen av landets befolkning. I løpet av en seksdagers periode har det vært hele 24 bortførelser, noe som fører til at mange leier inn livvakter for å følge barna sine.

John Creasy, en utbrent og livstrett amerikansk etterretningsagent og snikmorder, blir overtalt til å ta jobben som livvakt for ni år gamle Pita Ramos.

Omtale

Creasy opplever at jenta han er livvakt for blir kidnappet. Selv blir han såret, men sverger å hevne alle som var involvert i bortføringen.

Filmtilsynet


DVD-utgivelsen Den doble Oscar-vinneren Denzel Washington utløser et mesterlig kaos i denne sterke actionthrilleren. Den alkoholiserte, utbrente CIA-agenten John Creasy (Washington) har gitt opp livet... men så skaffer hans venn Rayburn (Christopher Walken) ham jobb som livvakt for den ni år gamle Pita Ramos (Dakota Fanning.) Litt etter litt begynner Creasy å finne igjen sjelen sin. Men når Pita blir kidnappet, utløses Creasys voldsomme raseri. Han viker ikke tilbake for noe for å redde henne.

SF


En bølge av kidnappinger har feiet gjennom Mexico, og en stigende panikk preger den rike delen av landets befolkning, særlig dem som er foreldre. I løpet av en seksdagers periode har det vært hele 24 bortførelser, noe som fører til at mange leier inn livvakter for å følge barna sine.

FOX


En bølge av kidnappinger har feiet gjennom Mexico, og en stigende panikk preger den rike delen av landets befolkning, særlig dem som er foreldre. I løpet av en seksdagers periode har det vært hele 24 bortførelser, noe som fører til at mange leier inn livvakter for å følge barna sine.

Til denne dramatiske virkeligheten kommer John Creasy, en utbrent og livstrett amerikansk etterretningsagent og snikmorder som i vemmelse over sin fortid befinner seg i en nedadgående spiral dynket i alkohol og selvmedlidenhet. Creasys venn Rayburn bringer ham til Mexico City og en jobb som livvakt for ni år gamle Pita Ramos, datteren til industrimagnaten Samuel Ramos og hans kone Lisa. Creasy er ikke særlig interessert i å være livvakt, spesielt ikke for et lite barn, men siden han ikke har noe bedre å foreta seg takker han ja til jobben.

Det er bare så vidt han tolererer den bortskjemte lille jentungen og hennes stadige spørsmål om livet hans. Sakte, men sikkert hogger hun likevel vekk det tilsynelatende ugjennomtrengelige panseret han har bygd opp rundt seg, forsvarsmekanismene hans begynner å hvile, og han klarer å åpne seg for henne. Det utvikler seg et genuint hjertelig forhold mellom de to.

Creasys nye mening i livet knuses når Pita blir kidnappet og han etterlates halvdød av forbryterne. Men hvor såret han enn er, er han en mann i fyr og flamme som sverger å drepe alle som profitterer fra kidnappingen. Og ingen er i stand til å stoppe ham.

Oslo Kinematografer


Velkomponert Kidnappingsthrillere har etter hvert nesten utviklet seg til en egen genre. Dette er en nyinnspilling av Elie Chouraquis thriller fra 1987 med Scott Glenn i hovedrollen.

Tony Scott har flyttet handlingen til Mexico By. Mexicos hovedstad plages av stadige kidnappinger av rike familiers barn og krav om løsepenger.

John Creasy (Denzel Washington) er en utslitt og lettere alkoholisert tidligere etterretningsagent og snikmorder som selv er på full fart mot avgrunnen. Han blir tilbudt rollen som livvakt for den bortskjemte og nesevise datteren (Dakota Fanning) til en velstående familie. Etter hver utvikler det seg et nært og varmt forhold mellom jenta og livvakten.

Jobben ser han som en mulighet til å gjøre opp for noe av sitt tidligere liv og selv vende tilbake til livet. Når jentungen likevel blir kidnappet, er han villig til å gå over lik for å få henne fri.

Man on Fire er en klassisk Tony Scott-film. Her spares det ikke på konfektene. Når det hele tar av etter en forsiktig oppbygging, er det full action og eksplosjonene og actionen kommer hardt og med full trøkk. Den doble Oscar-vinneren Denzel Washington er tilbake i en rolle han behersker til det fulle. På samme måte som den korrupte politimannen i "Training Day", er også John Creasy en dypt ulykkelig person. Få skuespillere er i stand til å få frem det tragiske i en karakter slik Denzel Washington med sin antihelt i denne filmen.

Unge Dakota Fanning viser nok en gang at hun er et funn.

"Man on Fire" er usedvanlig velkomponert actionfilm.

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet


Ny livsgnist

Denzel Washington spiller en desillusjonert tidligere CIA-agent i denne thrilleren. Livet forandrer seg da han blir livvakten til en ni år gammel jente i Mexico.

En kidnappingsbølge feier over Mexico, noe som har ført til panikk blant de mer velstående innbyggerne i landet, særlig blant de som har barn. I løpet av en periode på seks dager finner det sted 24 bortføringer, og mange foreldre leier livvakter til barna sine.

John Creasy, en utbrent og livstrett CIA-agent, blir kalt til Mexico av vennen Rayburn. Oppdraget er å være livvakt for Pita Ramos, den ni år gamle datteren til industrimagnaten Samuel Ramos og kona Lisa. Creasy er ikke spesielt interessert i å være livvakt, særlig ikke for et barn, men i mangel av annet å gjøre godtar han oppdraget.

Creasy kan ikke fordra Pita og hennes plagsomme spørsmål om ham og livet hans, men gradvis får hun hull på skallet han omgir seg med, og de to blir fortrolige.

Så blir Pita kidnappet, og selv om Creasy blir dødelig såret under angrepet, våkner han til live og sverger på at han skal drepe alle og enhver som er involvert i eller profitterer på kidnappingen. Intet kan stoppe ham!

NRK1 2008


Denzel Washington som avdanket CIA-agent Denzel Washington spiller den alkoholiserte, utbrente CIA-agenten John Creasy i actionthrilleren Man on Fire fra 2004. Creasy er nær ved å gi opp livet, men så skaffer hans venn Rayburn ham jobb som livvakt for den ni år gamle jenta Pita Ramos. Pita (Dakota Fanning) er datteren til industrimagnaten Samuel Ramos og hans kone Lisa. Creasy er ikke særlig interessert i å være livvakt, spesielt ikke for et lite barn, men siden han ikke har noe bedre å foreta seg takker han ja til jobben. Det utvikler seg etterhvert et varmt forhold mellom Creasy og Pita, og når jentungen blir kidnappet, er han villig til å gå over lik for å få henne fri.

TVN 2009


In Mexico City, a government operative/soldier of fortune who has pretty much given up on life, reluctantly agrees to take a job to protect a child whose parents are threatened by a wave of kidnappings. He eventually becomes close to the child and their relationship reawakens and rekindles his spirit. When she is abducted, his fiery rage is unleashed on those he feels responsible, and he stops at nothing to save her.

Blu-ray.com

Alle bilder av Man on Fire

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon