Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

John Q. (2002)
21:00 - TV3
The Island (2005)
21:00 - FEM
Johan Falk - Vapenbröder (2009)
21:00 - TV4
Svindelen (2007)
21:10 - NRK1
Møte med Venus (1991)
23:35 - FEM
Rødt hav (1995)
01:10 - TVN

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 17. januar

Jim Carrey
Betty White
Denis O'Hare
James Earl Jones
Johan Ankerstjerne
Kevin Reynolds
Ludde Gentzel
Mack Sennett

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Fröken Sverige (2004)

Originaltittel: Fröken Sverige

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Søndag 17. Januar 2010 klokken 13:50TV2 [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

Produsent: Lena Rehnberg
Regi: Tova Magnusson-Norling
Manus: Sara Kadefors
Sjanger: drama
Nasjonalitet: SWE
Spilletid: 1 time, 31 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Alexandra Dahlström
Moa
Sissela Kyle
Iris
Magnus Roosmann
Bengt
Sverrir Gudnason
Conny
Sebastian Ylvenius
André
Oldoz Javidi
Kim
Leo Hallerstam
Jens
Eva-Lotta Helmersson
Vanna
Michaela Berner
Josefin
Matias Padin Varela
Hector
Vis alle roller

Moa, som er 19 år, lever i en verden fylt av politisk korrekthet og regler. Til tross for at hun gjør alt for å passe inn, tiltrekkes hun ubehjelpelig av feil gutter og feil musikk. Den dagen Moa oppdager at kompisene betrakter henne som en seriefigur, tilspisser alt seg.

Omtale

Moa er 19 år og forsøker å finne sin plass i gjengen og livet. Hun prøver ut ulike stiler og roter seg bort i feil gutter.

Medietilsynet


DVD-utgivelsenMoa, som er 19 år, lever i en verden fylt av politisk korrekthet og regler.Til tross for at hun gjør alt for å passe inn, tiltrekkes hun ubehjelpelig av feil gutter, feil musikk og gjør ting, som hun kanskje ikke burde gjøre. Den dagen Moa oppdager at kompisene betrakter henne som en seriefigur, tilspisser alt seg. Moa spilles av Alexandra Dahlström, som slo igjennom i 1998 som Elin i Lukas Moodyssons store suksess "Fucking Åmål".

Warner


Alexandra Dahlström fra "Fucking Åmål" er tilbake! Denne gangen som 19-årige Moa. Mangelen på ryggrad og uavhengighet skaper problemer for Moa og når hun finner ut at selv hennes beste venner ler bak ryggen hennes, skjønner hun at det er på tide å sette foten ned. Nå!

Moa bor alene i et lite hus utenfor byen, men besøker av og til foreldrehjemmet der småsøsken og en liten skare med fosterbarn gjør tilværelsen til tider ganske hektisk. Pappa Bengt (Magnus Roosmann) og mamma Iris (Sissela Kyle) har nå også bestemt seg for å ta seg av den tilbaketrunkne verstingen Jens (Leo Hallerstam), en 17 år gammel gutt som Moa umiddelbart også liker.

På fritiden henger Moa med gjengen. Alle vennene er veganere, politisk engasjerte og arrangerer ofte både manifestasjoner og demonstrasjoner. Når det gjelder gutter er Moa ikke alltid like heldig i sine valg. Conny (Sverrir Gudnason), trommisen i bandet til vennegjengen, ber henne dra til helvete og kaller henne psyko foran de andre, men bare etter han har hatt seg med henne ett par ganger - og det til tross for at Moa hjalp han tilbake inn i bandet etter at han blir fersket med munnen full av hamburger på McDonald's.

Når alt er som verst, møter Moa André (Sebastian Ylvenius), en streiting av en advokatspire som Moa finner innelåst på en urinal. Etter en lengre samtale om Mummitrollet tror Moa hun er forelsket, men også han viser seg å være falsk, og det går ikke lenge før Moa finner han i armene på en blondine.

Ting blir heller ikke akkurat bedre når Conny forteller Moa at ingen av vennene hennes egentlig liker henne, de synes hun er en diltete nikkedukke som mangler både ryggrad og egne meninger.

Men Moa er ikke tapt bak en låvedør, og bestemmer seg for at nok er nok! Hun inviterer vennene på middag, iført g-streng, pornosminke og med listepop på full guffe. Dessuten er det ikke bare selleri og bambusskudd som står på menyen denne gangen ...

Om filmen "Fröken Sverige" er en humoristisk, ærlig og direkte skildring av tenåringsalderen, hvor frykten for å bli utstøtt kjemper mot trangen til å få lov til å være seg selv. Gjennom Alexandra, får vi mange av denne epokens sentrale temaer slengt midt i trynet på en morsom måte.

Den handler om toleranse og fordommer, å redde verden, å tro på seg selv, å elske og å bli elsket, å gå med g-streng og ha sex i trappeoppgangen; alle viktige elementer i ungdommens hverdag. Slik maler filmen et realistisk bilde av dagens skandinaviske ungdom.

Den kan derfor nytes av ungdommen selv, men også av (for)eldre som er nysgjerrige på hvordan ungdommen i dag egentlig tenker. Det anmodes likevel om at disse to gruppene ikke tar følge, da et par av scenene er av en slik kaliber at du sannsynligvis vil slippe å se dem sammen med moder'n eller poden

Om regissøren Den svenske skuespilleren Tova Magnusson-Norling debuterer som langfilmregissør med "Fröken Sverige". Som skuespiller har hun utmerket seg i en rekke roller både i filmer, på TV og i teateret.

Tova er født og oppvokst på Sorunda utenfor Stockholm og i 1992 filmdebuterte hun i "Ha ett underbart liv". Samme år spilte hun også i thrilleren "Svart Lucia". Hun har i tillegg jobbet på Stockholms Stadsteater og ved Riksteatern i Sverige.

Alexandra Dahlström - Moa 21 år gamle Alexandra Dahlström fikk mye oppmerksomhet for sin rolle som Elin i Lukas Moodyssons "Fucking Åmål" fra 1998. Året før medvirket Alexandra i filmatiseringen av Annika Thors roman "Sanning och konsekvens". Frøken Dahlström var også med i Kjell Sundvalls komedie "Utro med nissen" og i den franske kortfilmen "La Carpe".

I 2002 assisterte hun Lukas Moodysson under arbeidet med filmen "Lilja 4-ever" og hun har i tillegg vært å se i Teater Galeasens oppsetning av "En vacker värld" og i Dramatens oppsetningen av "Kranes konditori".

Oslo Kinematografer


FRÖKEN SVERIGE handler om 19 år gamle Moa. Hun bor på et lite sted i Sverige og har en venneflokk som alle er samfunnsengasjerte, vegetarianere og dyrevernsforkjempere. Oppførselen deres styres stort sett av hva som er politisk korrekt å gjøre. Til tross for at hun gjør det hun kan for å passe inn, går hun stadig vekk i feller som å falle for de gale fyrene, like feil musikk og kle seg på en litt for vovet måte. Den dagen Moa oppdager at vennene hennes, tross hennes bestrebelser for å gjøre det riktige, ser på henne som en hund som kan herses med, finner hun ut at det er på tide å ta tak i livet sitt. Selv om det kan bli ensbetydende med å bli alene og utstøtt fra vennegjengen. Moa spilles av Alexandra Dahlström, som i 1998 slo igjennom som Elin i Lukas Moodyssons store suksess FUCKING ÅMÅL. REGISSØREN Tova Magnusson-Norling (f.1968) er skuespiller og regissør. Hun har tidligere regissert tre episoder av TV-serien ”Rederiet”. FRØKEN SVERIGE er hennes spillefilmdebut.

Tromsø 2005


Miss Sweden is about 19-year-old Moa. She lives in a small place in Sweden. All her friends are heavily engaged in social issues, as well as being hardcore vegetarians and animal rights activists. On the whole, their behaviour is governed by what is politically correct. Despite doing her utmost to fit in, Moa errs constantly, for example by falling for the wrong guys, liking the wrong music and dressing in a slightly risqué way. One day she realises that her friends, despite all her efforts to do the right thing, simply regard her as a kind of dog, someone they can treat as they please. Moa decides she must start taking charge of her own life. Now! Even if that might lead to her being lonely and ostracized by her friends. Moa is played by Alexandra Dahlström, who broke through in 1998 playing Elin in Lukas Moodysson’s run-away success Show Me Love. Miss Sweden is a bittersweet, yet entertaining, film about being a teenager, a time in which the fear of being expelled is competing with the desire to be oneself. <>

Fröken Sverige handler om 19 år gamle Moa. Hun bor på et lite sted i Sverige og har en venneflokk som alle er samfunnsengasjerte, vegetarianere og dyrevernsforkjempere. Oppførselen deres styres stort sett av hva som er politisk korrekt å gjøre. Til tross for at hun gjør det hun kan for å passe inn, går hun stadig vekk i feller som å falle for de gale fyrene, like feil musikk og kle seg på en litt for vovet måte. Den dagen Moa oppdager at vennene hennes, tross hennes bestrebelser for å gjøre det riktige, ser på henne som en hund som kan diltes med, finner hun ut at det er på tide å ta tak i livet sitt. Nå! Selv om det kan bli ensbetydende med å bli alene og utstøtt fra vennegjengen. Moa spilles av Alexandra Dahlström, som i 1998 slo igjennom som Elin i Lukas Moodyssons store suksess Fucking Åmål. Fröken Sverige er en sår og samtidig underholdende film om tenåringsalderen, hvor frykten for å bli utstøtt kjemper mot trangen til å få lov til å være seg selv.

Tova Magnusson-Norling (b.1968) is an actress and a director. She has previously directed three episodes of the TV-serial Rederiet. Miss Sweden is her feature film debut. <>

Haugesund 2004


En av gjengen

En sår og samtidig underholdende film om tenåringsalderen, hvor frykten for å bli utstøtt kjemper mot trangen til å få lov til å være seg selv. 19-år gamle Moa bor på et lite sted i Sverige og har en venneflokk som alle er samfunnsengasjerte, vegetarianere og dyrevernsforkjempere. Oppførselen deres styres stort sett av hva som er politisk korrekt å gjøre. Til tross for at hun gjør det hun kan for å passe inn, går hun stadig vekk hen og faller for de gale fyrene, hører på feil musikk og kler seg på en litt for dristig måte.

Den dagen Moa oppdager at vennene hennes, tross hennes bestrebelser for å gjøre det riktige, ser på henne som en bare dilter etter, finner hun ut at det er på tide å ta tak i livet sitt. Nå! Selv om det kan bli ensbetydende med å bli alene og utstøtt fra vennegjengen.

Moa spilles av Alexandra Dahlström, som i 1998 slo igjennom som Elin i Lukas Moodyssons store suksess Fucking Åmål.

TV2 Zebra 2007

Alle bilder av Fröken Sverige
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon