Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

På TV i kveld: One Hour Photo (2002)

Robin Williams i en rolle du garantert ikke er vant å se ham i. På TV i kveld.

Hele saken (16 ord)

På TV i kveld: Million Dollar Baby (2004)

Nominert til fem Golden Globe-priser inkl. beste film i 2005.

Hele saken (294 ord)

Dark Water (2005)

Originaltittel: Dark Water

Dahlia Williams er i ferd med å begynne et nytt liv. Hun er nyseparert, med ny jobb og leilighet, og er fast bestemt på å legge forholdet til eksmannen bak seg og vie seg til oppdragelsen av datteren Ceci.

Men når separasjonen utarter seg til en bitter konflikt om omsorgen for barnet, utvikler situasjonen seg til det verre. Den trange, nedslitte leiligheten ser ut til å få sitt eget liv. Mystiske lyder, stadige lekkasjer av mørkt vann og merkelige hendelser får Dahlias fantasi til å løpe løpsk, og hun begynner å lure på hvem som står bak det hele.

Omtale

Den nyseparerte Dahlia Williams flytter inn i en nedslitt blokkleilighet med sin lille datter Ceci. Problemene hun sliter med forsterker seg i det dystre miljøet.

Medietilsynet


Den anerkjente regissøren Walter Salles ("Brasils hjerte", "Motorsykkeldagbøkene") har regien og Oscar-vinneren Jennifer Connelly har hovedrollen i DARK WATER, en psykologisk thriller med en meget sterk rolleliste som bl.a. omfatter Oscar-nominerte John C. Reilly, Tim Roth og Pete Postlethwaite samt Dougray Scott og nykommeren Ariel Gade. Denne nifse filmen om en ung mor som gjør alt for å løse et mysterium og beskytte sin datter, er basert på en japansk film av de som lagde originalversjonen av "The Ring".

Dahlia Williams (Jennifer Connelly) er i ferd med å begynne et nytt liv. Hun er nyseparert med ny jobb og ny leilighet, og er fast bestemt på å legge forholdet til eksmannen bak seg og vie seg til oppdragelsen av datteren Ceci. Men når separasjonen utarter seg til en bitter konflikt om omsorgen for barnet, snur situasjonen seg til det verre. Den trange, nedslitte leiligheten ser ut til å få sitt eget liv. Mystiske lyder, stadige lekkasjer av mørkt vann og merkelige hendelser får fantasien hennes til å løpe løpsk, og hun blir kastet inn i en intrikat jakt for å finne ut hvem som står bak det hele. Mens Dahlia febrilsk prøver å finne et mønster i hendelsene, er det som om det mørke vannet truer med å skylle over henne. Men én ting går foran alt i Dahlias verden: uansett hva som er på ferde, vil hun ikke la seg stoppe av noe før hun finner det.

Oslo Kinematografer


DARK WATER, som er en psykologisk thriller om en ung mor som gjør alt for å beskytte sin datter, er basert på en japansk film lagd av de samme som lagde originalversjonen av "The Ring". Den anerkjente Walter Salles ("Brasils hjerte", "Motorsykkeldagbøkene") har regien, og Oscar-vinner Jennifer Connelly har hovedrollen. Andre navn på rollelisten er bl.a. Oscar-nominerte John C. Reilly, Tim Roth og Pete Postlethwaite samt Dougray Scott og nykommeren Ariel Gade.

Dahlia Williams (Jennifer Connelly) er i ferd med å begynne et nytt liv. Hun er nyseparert med ny jobb og ny leilighet, og er fast bestemt på å legge forholdet til eksmannen bak seg og vie seg til oppdragelsen av datteren Ceci. Men når separasjonen utarter seg til en bitter konflikt om omsorgen for barnet, utvikler situasjonen seg til det verre. Den trange, nedslitte leiligheten ser ut til å få sitt eget liv. Mystiske lyder, stadige lekkasjer av mørkt vann og merkelige hendelser får fantasien hennes til å løpe løpsk, og hun begynner å lure på hvem som står bak det hele. Mens Dahlia febrilsk prøver å finne et mønster i hendelsene, er det som om det mørke vannet truer med å skylle over henne. Men en ting går foran alt i Dahlias verden - uansett hva som er på ferde, skal ingenting få skade hennes datter.

BVI


Uønsket besøk "Dark Water" er en psykologisk thriller om en ung mor som gjør alt for å løse et mysterium samtidig som hun må beskytte sin datter. Filmen er basert på en japansk film lagd av de samme som lagde originalversjonen av "The Ring". Den anerkjente Walter Salles har regien, og Oscar-vinner Jennifer Connelly har hovedrollen.

Dahlia Williams (Jennifer Connelly) er i ferd med å begynne et nytt liv. Hun er nyseparert med ny jobb og ny leilighet, og er fast bestemt på å legge forholdet til eksmannen bak seg og vie seg til oppdragelsen av datteren Ceci. Men når separasjonen utarter seg til en bitter konflikt om omsorgen for barnet, utvikler situasjonen seg til det verre.

Den trange, nedslitte leiligheten ser ut til å få sitt eget liv. Mystiske lyder, stadige lekkasjer av mørkt vann og merkelige hendelser får fantasien hennes til å løpe løpsk, og hun begynner å lure på hvem som står bak det hele. Mens Dahlia febrilsk prøver å finne et mønster i hendelsene, er det som om det mørke vannet truer med å skylle over henne. Men en ting går foran alt i Dahlias verden - uansett hva som er på ferde, skal ingenting få skade hennes datter.

TVN 2008

Alle bilder av Dark Water

Trailer

Link til denne traileren

Dark Water (2005)

Produsent: Doug Davison
Regi: Walter Salles
Manus: Rafael Yglesias
Sjanger: grøsser, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 45 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Jennifer Connelly
Dahlia Williams
Ariel Gade
Ceci Williams
Shelley Duvall
Uspesifisert rolle
Linda Emond
Edith Levine
Perla Haney-Jardine
Uspesifisert rolle
Camryn Manheim
Uspesifisert rolle
Pete Postlethwaite
Uspesifisert rolle
John C. Reilly
Uspesifisert rolle
Tim Roth
Uspesifisert rolle
Dougray Scott
Uspesifisert rolle
Paul Sorvino
Paul Sorvino
Rick Schroder
Rick Schroder
Ron Perlman
Ron Perlman
Jessie Wessel
Jessie Wessel
Jonathan Brandis
Jonathan Brandis
Kai Rasch
Kai Rasch
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid