Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

The Reader

Hvor langt vil du gå for å bevare en hemmelighet?

Hele saken (629 ord)

The Unborn

Overnaturlig thriller med Odette Yustman og Gary Oldman, Premieredato: 13.03.09

Hele saken (847 ord)

Watchmen

Endelig. Watchmen har premiere den 06.03.09

Hele saken (1543 ord)

Uten dekning

Islandsk film for barn om samhold, usikkerhet og vennskap. og om å bli godtatt for den man er.

Hele saken (405 ord)

The International

Du stoler på banken din men hva om banken bruker pengene dine til helt andre ting?.

Hele saken (118 ord)

The Phantom of the Opera (2004)

Originaltittel: The Phantom of the Opera

Et deformert geni har tatt bolig under et berømt operahus i Paris. Der påvirker han den uskyldige korjenta Christine, som tror denne "Musikkens engel" er sendt av hennes døde far. Når hun møter igjen barndomskjæresten, begynner et farlig sjalusidrama.

Omtale

En deformert mann, kjent som Fantomet, liker å spre frykt i staben ved operahuset i Paris. Han blir forelsket i Christine som han skal hjelpe med å forbedre sangteknikken, men hun har bare blikk for adelsmannen Raoul. Fantomet kidnapper Christine.

Filmtilsynet


DVD-utgivelsen

Han er et geni, hvis henrivende musikk fyller 1870-tallets Opera Populaire i Paris, men også en ensom sjel som gjemmer sitt vansirede ansikt bak en maske og bor i katakombene under operahuset. Nå kan han ikke lenger skjule sin kjærlighet til den unge sopranen Christine. Kanskje er det ingen vei tilbake når Fantomet kommer frem fra skyggene. Musikalsensasjonen kommer magisk og uforglemmelig til liv på skjermen i regissør Joel Schumachers storslåtte produksjon, og tar publikum opp til nye filmhøyder som er en fryd for både øye og øre. Gerard Butler (Fantomet), Emmy Rossum (prisbelønt* for rollen som Christine) og Patrick Wilson (Raoul) spiller den skjebnesvangre kjærlighetstrioen som utfolder seg i prakt, spenning – og ”the music of the night”.

SMN


Et deformert geni har tatt bolig under et berømt operahus i Paris. Der påvirker han den uskyldige korjenta Christine Daae, som tror denne "Musikkens engel" er sendt av hennes døde far. Når hun møter igjen barndomskjæresten, begynner et farlig sjalusidrama.

Stemmen hans lokker korjenta Christine. Den har påvirket det uvanlige talentet hennes fra de mørke skyggene i det berømte operahuset hun kaller hjemmet sitt. Bare ballettens kunstneriske leder, Madame Giry, vet at Christines mystiske "Musikkens engel" egentlig er The Phantom, et deformert musikalsk geni som vandrer gjennom operahuset og sprer frykt blant de som bor og arbeider der.

Sandrew


Endelig får vi se Andrew Lloyd Webbers musikalfenomen "The Phantom of the Opera" i filmversjon, suksesshistorien som er basert på Gaston Lerouxs roman. Et deformert geni har tatt bolig under et berømt operahus i Paris. Der påvirker han den uskyldige korjenta Christine Daae, som tror denne "Musikkens engel" er sendt av hennes døde far. Når hun møter igjen barndomskjæresten, begynner et farlig sjalusidrama.

Stemmen hans lokker korjenta Christine. Den har påvirket det uvanlige talentet hennes fra de mørke skyggene i det berømte operahuset hun kaller hjemmet sitt. Bare ballettens kunstneriske leder, Madame Giry, vet at Christines mystiske "Musikkens engel" egentlig er The Phantom, et deformert musikalsk geni som vandrer gjennom operahuset og sprer frykt blant de som bor og arbeider der. Den hissige divaen La Carlotta slutter midt i kostymeprøvene før selskapets nyeste oppsetning. Den nye ledelsen har ikke noe valg. De må skyve Christine fram i rampelyset.

Hennes fjetrende opptreden på premieren fengsler både publikum og The Phantom. Han bestemmer seg for å gjøre sin protesjé til operahusets neste store stjerne. Men han er ikke den eneste som beundrer den unge sopranen. Christine blir oppvartet av barndomskjæresten som nå er teatrets rike beskytter, adelsmannen Raoul de Chagny. Hun er betatt av sin mystiske veileder, men Christine er unektelig mer tiltrukket av flotte Raoul. Dette gjør The Phantom rasende, og han setter i scene et sluttoppgjør preget av sydende lidenskap, heftig sjalusi og altoppslukende kjærlighet. De skjebnedømte elskerne presses til et punkt der det ikke finnes noen vei tilbake.

Etter å ha brakt "The Phantom" til Broadway i 1988, henvendte Lloyd Webber seg til filmregissør Joel Schumacher med tanke på en kinoversjon. Lloyd Webber bestemte seg for å utsette filmatiseringen da han skilte seg fra "The Phantom"-stjernen Sarah Brightman, den opprinnelige Christine og Lloyd Webbers inspirasjonskilde da han skrev musikalen. Flere ganger senere spurte han Schumacher om han ville gå i gang med filmen, men da var regissøren opptatt med store filmproduksjoner. I desember 2002 slo skjebnen og god timing seg sammen. De gamle vennene møttes til middag i London, og Lloyd Webber foreslo at de omsider skulle samarbeide om filmversjonen. Lloyd Webber er såre fornøyd med filmatiseringen av sitt personlige teaterfenomen. "Filmen ser og høres utrolig ut. Jeg synes den er en usedvanlig flott gjengivelse av sceneversjonen," sier han. "Den avviker ikke mye fra sceneversjonen, men den følelsesmessige kjernen går enda dypere. Filmen er ikke basert på sceneversjonen verken visuelt eller med hensyn til regien, men essensen er den samme. Det er alt jeg noen gang kunne håpe på." "The Phantom of the Opera" er verdens mest innbringende produksjon for teater eller film. Den har spilt inn over 20 milliarder kroner verden over og er sett av om lag 80 millioner mennesker på cirka 65 000 forestillinger i 18 land.

Oslo Kinematografer


Farlig sjaulusidrama

Et deformert geni har tatt bolig under et berømt operahus i Paris. Der påvirker han den uskyldige korjenta Christine Daae, som tror denne "Musikkens engel" er sendt av hennes døde far. Når hun møter igjen barndomskjæresten, begynner et farlig sjalusidrama. Stemmen hans lokker korjenta Christine. Den har påvirket det uvanlige talentet hennes fra de mørke skyggene i det berømte operahuset hun kaller hjemmet sitt.

Frykt Bare ballettens kunstneriske leder, Madame Giry, vet at Christines mystiske "Musikkens engel" egentlig er The Phantom, et deformert musikalsk geni som vandrer gjennom operahuset og sprer frykt blant de som bor og arbeider der.

Den hissige divaen La Carlotta slutter midt i kostymeprøvene før selskapets nyeste oppsetning. Den nye ledelsen har ikke noe valg. De må skyve Christine fram i rampelyset.

Fjetrende Hennes fjetrende opptreden på premieren fengsler både publikum og The Phantom. Han bestemmer seg for å gjøre sin protesjé til operahusets neste store stjerne. Men han er ikke den eneste som beundrer den unge sopranen. Christine blir oppvartet av barndomskjæresten som nå er teatrets rike beskytter, adelsmannen Raoul de Chagny.

Rasende Hun er betatt av sin mystiske veileder, men Christine er unektelig mer tiltrukket av flotte Raoul. Dette gjør The Phantom rasende, og han setter i scene et sluttoppgjør preget av sydende lidenskap, heftig sjalusi og altoppslukende kjærlighet. De skjebnedømte elskerne presses til et punkt der det ikke finnes noen vei tilbake.

Fra Broadway til kino Etter å ha brakt "The Phantom" til Broadway i 1988, henvendte Lloyd Webber seg til filmregissør Joel Schumacher med tanke på en kinoversjon. Lloyd Webber bestemte seg for å utsette filmatiseringen da han skilte seg fra "The Phantom"-stjernen Sarah Brightman, den opprinnelige Christine og Lloyd Webbers inspirasjonskilde da han skrev musikalen. Flere ganger senere spurte han Schumacher om han ville gå i gang med filmen, men da var regissøren opptatt med store filmproduksjoner.

God timing I desember 2002 slo skjebnen og god timing seg sammen. De gamle vennene møttes til middag i London, og Lloyd Webber foreslo at de omsider skulle samarbeide om filmversjonen.

Lloyd Webber er såre fornøyd med filmatiseringen av sitt personlige teaterfenomen. "Filmen ser og høres utrolig ut. Jeg synes den er en usedvanlig flott gjengivelse av sceneversjonen," sier han. "Den avviker ikke mye fra sceneversjonen, men den følelsesmessige kjernen går enda dypere. Filmen er ikke basert på sceneversjonen verken visuelt eller med hensyn til regien, men essensen er den samme. Det er alt jeg noen gang kunne håpe på."

20 milliarder "The Phantom of the Opera" er verdens mest innbringende produksjon for teater eller film. Den har spilt inn over 20 milliarder kroner verden over og er sett av om lag 80 millioner mennesker på cirka 65 000 forestillinger i 18 land.

TV2 2008

Alle bilder av The Phantom of the Opera

Trailer

Link til denne traileren

The Phantom of the Opera (2004)

Produsent: Andrew Lloyd Webber
Regi: Joel Schumacher
Manus: Joel Schumacher
Sjanger: musikal, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 20 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Patrick Wilson
Uspesifisert rolle
Emmy Rossum
Uspesifisert rolle
Gerard Butler
Uspesifisert rolle
Alan Cumming
Uspesifisert rolle
Miranda Richardson
Uspesifisert rolle
Minnie Driver
Uspesifisert rolle
Laura Harring
Laura Harring
Tom Arnold
Tom Arnold
José Isbert
José Isbert
Julie Bowen
Julie Bowen
Kenji Misumi
Kenji Misumi
Liv Bernhoft Osa
Liv Bernhoft Osa
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid