Logg inn | Opprett brukerkonto

Tid for ømhet (1983)

Originaltittel: Terms of Endearment

Produsent: James L. Brooks
Regi: James L. Brooks
Manus: James L. Brooks
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 12 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 6
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Shirley MacLaine
Aurora Greenway
Debra Winger
Emma Horton
Jack Nicholson
Garrett Breedlove
Danny DeVito
Vernon Dahlart
Jeff Daniels
Flap Horton
John Lithgow
Sam Burns
Betty King
Rosie
Lisa Hart Carroll
Patsy Clark
Huckleberry Fox
Toddy
Megan Morris
Melanie
Vis alle roller

De viljesterke kvinnene Aurora og Emma er ikke bare mor og datter. De er også bestevenninner.

Aurora er ikke begeistret for Flak, mannen Emma gifter seg med. Og enda mindre begeistret blir hun når hun snart etter bryllupet må tituleres bestemor.

Emma får tre barn med Flak, og til tross for et turbulent ekteskap, er Emma bestemt på å ikke skilles. De evige beilerne Edward og Vernon tar mye av henes tid. Det er først når hun begynner å omgås den kvinnebedårende naboen og eks-astronauten Garrett Breedlove, at Auroras liv får nytt og spennende innhold.

Omtale

Forholdet mellom en mor og en datter gjennom 30 år, om et ikke helt vellykket giftermål og om kjærlighet på flere nivåer.

.. En film til å bli glad av, til å le med og til å vekke ettertanke. Velkomponert med briljant dekning i tre viktige roller

Arne T. Bye

Publikumspanel: 7,8 av 10

Film-Nytt 6/84 side 95


Amerikansk stjernespekket, prisbelønnet drama fra 1983, der vi følger det nære forholdet mellom mor og datter gjennom 30 år, og deres forskjellige veivalg i livet. De viljesterke kvinnene Aurora og Emma er ikke bare mor og datter. De er også bestevenninner. Vi får ta del i deres hverdag, med gleder og sorger, gjennom en lengre periode av livet. Aurora er ikke begeistret for Flak, mannen Emma gifter seg med. Og enda mindre begeistret blir hun når hun snart etter bryllupet må tituleres "bestemor". Emma får tre barn med Flak, og til tross for et turbulent ekteskap, er Emma bestemt på å ikke skilles. I Auroras hverdag skjer det ikke mye nytt. De evige beilerne Edward og Vernon tar mye av henes tid. Det er først når hun begynner å omgås den kvinnebedårende naboen og eks-astronauten Garrett Breedlove, at Auroras liv får nytt og spennende innhold.

TVN 1999


Aurora blir tidlig enke med en datter Emma. De flytter til et nytt strøk, hvor de får en forhenværende astronaut som nabo. Emma gifter seg etterhvert med Flap, flytter til en annen stat og får fire barn. Etter femten års naboskap får den snerpete Aurora kontakt med sin nabo.

(Filmtilsynet)


Mor-datter drama

De viljesterke kvinnene Aurora og Emma er ikke bare mor og datter. De er også bestevenninner på godt og vondt. Store navn som Shirley MacLaine, Debra Winger, Jeff Daniels, Danny DeVito og Jack Nicholson borger for kvalitet i den Oscarnominerte filmen "Tid for ømhet".

Filmen handler om forholdet mellom en mor og en datter gjennom 30 år, om et ikke helt vellykket giftermål og om kjærlighet på flere nivåer.

Misliker Emmas valg Aurora (Shirley MacLaine) er ikke begeistret for Flak, mannen Emma gifter seg med. Og enda mindre begeistret blir hun når hun snart etter bryllupet må tituleres "bestemor". Emma får tre barn med Flak, og til tross for et turbulent ekteskap, er Emma bestemt på å ikke skilles.

Mor finner lykken I Auroras hverdag skjer det ikke mye nytt. De evige beilerne Edward og Vernon tar mye av hennes tid. Det er først når hun begynner å omgås den kvinnebedårende naboen og eks-astronauten Garrett Breedlove, at Auroras liv får nytt og spennende innhold.

En tragedie følger en annen Etter at Emma tar mannen på fersken sammen med en studine, forlater hun ham og drar hjem til sin mor. Aurora som har avslørt sin kjærlighet til Garret og som nå pleier sitt forhold til ham, får et aldri så lite problem med Garret når Emma kommer hjem med alle barna.

Midt opp i dette blir Emma syk, og legene konkluderer med at hun har fått kreft. Hun forlater sin mor og drar hjem til sin mann. selv om hun vet han har forhold til yngre kvinner.

TV2 Zebra 2006

Alle bilder av Tid for ømhet
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon