Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 10. desember

Kenneth Branagh
John Colicos
Jorge Semprun
Anne Gwynne
Mako
Michael Blankfort
Morton Gould
Nia Peeples

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Elias og jakten på havets gull
Norsk film
Av: Montecristo, 6. desember 10:24

Skyline
Film generelt
Av: Montecristo, 4. desember 09:02

Pinnsvinets hemmelighet
Film generelt
Av: Montecristo, 1. desember 15:48

Due Date (2010)
Film generelt
Av: Montecristo, 29. november 08:09

Robotene (2005)

Originaltittel: Robots

Produsent: William Joyce
Regi: Chris Wedge
Manus: Lowell Ganz
Sjanger: familiefilm, komedie, animasjon
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 29 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Ewan McGregor
Rodney Copperbottom
Halle Berry
Cappy
Greg Kinnear
Phineas T. Ratchet
Mel Brooks
Big Weld
Drew Carey
Crank Casey
Amanda Bynes
Piper Pinwheeler
Robin Williams
Fender
Jim Broadbent
Madame Gasket
Jennifer Coolidge
Aunt Fanny
Carson Daly
Uspesifisert rolle
Vis alle roller

Rodney Copperbottom er en småbyrobot med nese for oppfinnelser og et håp om å flytte bort fra sine beskjedne kår. Han jobber i en restaurant side om side med faren, som er oppvasker - bokstavelig talt. Han er en oppvaskmaskin, og man åpner brystet hans for å sette inn den skitne oppvasken. Rodney drømmer om å bli noe større.

Med sitt unike oppfinnertalent legger Rodney ut på en reise til Robot City for å møte sitt store idol, den sagnomsuste oppfinneren Bigweld. Underveis får han en hel gjeng med nye venner, og sammen støter de på den onde Ratchet.

Omtale

Norske stemmer: Aksel Hennie, Espen Eckbo, Jon Almaas, Dennis Storhøi, Stine Buer m.fl.

En småbyrobot reiser til storbyen for å bli oppfinner.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen Fra skaperne av ”Istid” kommer en ny, morsom eventyrfilm som vil glede med banebrytende dataanimasjon. Filmen har valgfri original og norsk tale hvor Aksel Hennie, Espen Eckbo, Jon Almås og Stine Buer har noen av stemmene.

”Robotene” forteller historien om Rodney Copperbottom, en oppfinnerspire som reiser til Robot City for å møte sitt store idol Bigweld. Underveis får han en hel gjeng med nye venner, og sammen støter de på den onde Ratchet.

Med moren som rådgiver har Ratchet tatt over Bigwelds selskap, og han nekter de andre robotene reservedelene de trenger. Er Rodney bygd av solid nok metall til å ordne opp?

SF Norge


Oscarvinneren Chris Wedge som laget kjempesuksessen ISTID presenterer denne gangen en spektakulær fremtidsverden med roboter i alle slags fasonger. Filmen er full av humor og varme og vil sikkert glede alle de som elsket ISTID.

FOX


Oscarvinneren Chris Wedge som laget kjempesuksessen ISTID presenterer denne gangen en spektakulær fremtidsverden med roboter i alle slags fasonger. Filmen er full av humor og varme og vil sikkert glede alle de som elsket ISTID.

Rodney Copperbottom (stemme Ewan McGregor) er en småbyrobot med nese for oppfinnelser og et håp om å flytte bort fra sine beskjedne kår. Han jobber i en restaurant side om side med faren som er oppvasker - bokstavelig talt. Faren er en oppvaskmaskin, og man åpner brystet hans for å sette inn den skitne oppvasken. Rodney drømmer om å bli noe større.

Armert med sitt unike talent for å lage oppfinnelser, legger han ut på en reise til Robot City for å møte sitt store idol, den sagnomsuste oppfinneren Bigweld (stemme Mel Brooks). Bigweld har brukt hele sitt liv på å skape ting som gjør robotenes liv bedre og er nærmest en gudelignende figur i Robot City.

Vel fremme i byen oppdager Rodney at ikke alt er som han hadde forestilt seg. Noe er galt i Robot City, og å finne Bigweld kan bli mye vanskeligere enn han trodde. På sin ferd rundt i den fremmede byen blir Rodney venner med the Rusties, en gjeng roboter som vet hvordan de skal ta seg frem. En av dem, Fender (stemme Robin Williams), blir straks Rodneys nye bestevenn og lar til og med sin livlige lillesøster Piper (stemme Amanda Bynes) henge i hælene på dem. De lar Rodney bo hos seg, og nå har han i det minste et midlertidig hjem i Robot City.

Rodney møter også Cappy (stemme Halle Berry), en direktør i Bigweld Industries som liker Rodney umiddelbart og kjenner igjen mye av seg selv i ham. Underveis i eventyret som følger møter Rodney og de nye vennene hans flere fæle figurer som prøver å avspore Rodneys planer om å finne Bigweld og redde Robot City. Resultatet er en tidløs og morsom historie som flytter grensene for hva som er mulig å få til i animasjonsfilmer. Samtidig introduserer filmen et knippe nye karakterer rike på sjel og humor, og en hjertevarmende historie som beviser at en robot kan stråle uansett hva slags materiale den er laget av.

I den amerikanske originalversjonen høres stemmene til Ewan McGregor, Robin Williams, Halle Berry, Mel Brooks og Amanda Bynes, i tillegg til Drew Carey, Jim Broadbent, Paul Giamatti, Jay Leno, Dianne Wiest, Stanley Tucci, Jamie Kennedy og mange andre.

Regissør CHRIS WEDGE vant en Oscar for filmen Bunny i kategorien "beste animerte kortfilm" i 1998, hvilket førte ham til stor suksess med sin første helaftens animasjonsfilm Istid (Ice Age).

Oslo Kinematografer


Den unge roboten Rodney Copperbottom er litt av en oppfinnerspire og reiser inn til storbyen Robot City for å prøve lykken. Her finner han ut at byen er i ferd med å bli overtatt av en gjeng kjipe business-roboter, og gjør det en helt skal for å redde dagen. Animasjonen er god, men filmen tar seg dessverre aldri tid til å forklare universet det opererer i, og manuset virker tidvis ganske lettvint. Men her er det en god porsjon sjarm og humor, og et par fryktelig flotte enkeltscener. Men hvor ble det av spontaniteten?

Einar Aarvig

FilmMagasinet


Rodney Copperbottom er en ung, genial oppfinner som drømmer om å gjøre robotverdenen bedre for alle. Han tar med seg den siste oppfinnelsen sin og drar til Robot City for å søke jobb hos sitt store idol, mesteroppfinneren Big Weld. Der treffer han Ratchet, den nye sjefen på kontoret, som kaster ham rett ut. Med hjelp fra den vakre robot-direktøren Cappy begynner Rodney å reparere gamle roboter, som hittil har blitt kastet på skraphaugen når de sluttet å virke. Men dette vil Ratchet få slutt på.

Viasat 2009

Alle bilder av Robotene
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon