Logg inn | Opprett brukerkonto

The Prestige (2006)

Originaltittel: The Prestige

Produsent: Christopher Ball
Regi: Christopher Nolan
Manus: Christopher Nolan
Sjanger: action, fantasy, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 10 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 6
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Hugh Jackman
Robert Angier
Christian Bale
Alfred Borden
Michael Caine
Cutter
Piper Perabo
Julia
Rebecca Hall
Sarah
Scarlett Johansson
Olivia
Samantha Mahurin
Jess
David Bowie
Tesla
Andy Serkis
Alley
Daniel Davis
Judge
Vis alle roller

To unge tryllekunstnere i Victoriatidens England utkjemper en vennskapelig konkurranse som utarter til bitter rivalisering etter at et dristig triks ender i tragedie. De setter eget og andres liv i fare for å flytte magiske grenser og knuse hverandre.

Omtale

Finnes det en hemmelighet du kunne ha drept for å få høre? I denne nervepirrende thrilleren fra regissør Christopher Nolan (Batman Begins, Memento) spiller Hugh Jackman og Christian Bale to tryllekunstnere som hele tiden prøver å bli bedre enn den andre – noe som gjør at de havner midt oppe i et dødelig spill. Scarlett Johansson har rollen som sceneassistenten som er både brikke og spiller i rivaliseringen. En stjernespekket birolleliste – inkludert Michael Caine og David Bowie. En genial historie. Et forbløffende sluttpoeng. Etter at du har sett The Prestige, kommer du garantert til å ville se den én gang til. Følg nøye med.

Warner Bros Entertainment


Fra vennskap til rivalisering på liv og død.

To unge tryllekunstnere i Victoriatidens England utkjemper en vennskapelig konkurranse som utarter til bitter rivalisering etter at et dristig triks ender i tragedie. De setter eget og andres liv i fare for å flytte magiske grenser og knuse hverandre.

Robert Angier og Alfred Borden er svært ulike. Angier er den store showmannen som vet å fange publikum fra første til siste svimlende øyeblikk. Borden er en minst like god tryllekunstner, men han er mer innadvent, ikke i stand til å "selge" sine forbløffende triks like elegant som sin venn og konkurrent. Dette skal forandre seg etter som de to kappes om å overgå hverandre i å presentere ubegripelige tryllekunster. Angier og Borden underholder publikum i et omskiftelig, travelt og stadig mer teknologisk avansert London. Tryllekunstnere er idoler og kjendiser av ypperste klasse. Angier og Borden begynner som venner i gjensidig beundring over den andres fingernemme framskritt på scenen. Så feiler et stort nummer fatalt, og de to vennene blir bitre fiender som setter alt inn på å utkonkurrere hverandre. Triks etter triks, forestilling etter forestilling, blir konkurransen råere. Snart er den grenseløs og farlig. Til og med voldsomme krefter satt i scene av det vitenskapelige geniet Nikola Tesla blir benyttet. Det er ikke lenger bare de to rivalene som er i livsfare...

Christopher Nolan (regissør/manusforfatter) Christopher Nolan ble anerkjent av kritikere og publikum for baklengs-thrilleren "Memento" (2000). Han mottok også en Oscar-nominasjon for manuset. "Insomnia" (2002), basert på Erik Skjoldbjærgs anerkjente film, bekreftet Nolans talent. Allerede med sin første film, lavbudsjettsthrilleren "Following" (1998), hadde Nolan fått kritikerne til å sløse med godordene. Nolans forrige kraftanstrengelse var å regissere den femte filmen om den kappekledde hevneren i Gotham City: "Batman Begins". Filmen ble Oscar-nominert for beste foto.

Hugh Jackman (Robert Angier) Hugh Jackman har tre ganger vært superhelten Wolverine i "X-men"-filmene, ansett for å være blant de beste filmatiseringene basert på en tegneserie. Australske Jackman har jobbet med både TV, film og musikaler i hjemlandet, og har høstet flere nominasjoner og priser for innsatsen. Også i West End i London har han gjort inntrykk. I musikalen "Oklahoma" ble Jackman nominert til en Olivier-pris for beste skuespiller.

Christian Bale (Alfred Borden) Christian Bale gjorde inntrykk som ung debutant i Steven Spielbergs krigsdrama "Solen rike" (1987). Han fortsatte å bemerke seg i voksen alder i Jane Campions "Portrett av en dame" (1996) og i "Velvet Goldmine" (1998). Bale ble håndplukket til å spille hovedrollen i omstridte "American Psycho" (2000). Kritikerne var skjønt enige om at han kom svært godt fra oppgaven som den makabre børsmegleren Patrick Bateman. Sist så vi Bale som selveste Batman i "Batman Begins" (2005), også da regissert av Christopher Nolan.

Michael Caine (Cutter) Den feirede engelskmannen med den lange karrieren ble nylig sett som butleren Alfred i "Batman Begins" (2005), Christopher Nolans tolkning av den kappekledde helten. For Michael Caine var 2000 kanskje det mest glitrende året i en karriere som har favnet over 120 filmer. Ikke bare fikk han sin andre Oscar-pris, for "Siderhusreglene" (1999). Han ble også slått til ridder av den engelske dronningen. Det passer godt for en skuespiller som så mange ganger har personifisert det engelske, som i "Alfie" (1966), en film Caine mottok sin første Oscar-nominasjon for. Han ble siden nominert for "Sleuth" (1972) og "Educating Rita" (1983). Han kunne ta med statuetten hjem for første gang etter "Hannah og hennes søstre" (1986), en nyere klassiker signert Woody Allen.

David Bowie (Nikola Tesla) Mannen som tolker den berømte serbiske fysikeren er ikke bare en av rockehistoriens lysende navn. David Bowie har bidratt mye som både filmkomponist og skuespiller. Han er kjent fra krigsfilmen "God jul, Mr. Lawrence" (1983), fantasy-filmen "Labyrinth" (1986), Martin Scoreseses "Jesu siste fristelse" (1988), "Twin Peaks: Fire Walk With Me" (1992) og som Andy Warhol i den eksperimentelle "Basquiat" (1996).

Scarlett Johansson (Olivia Wenscombe) Scarlett Johansson vant en BAFTA-pris som beste kvinnelige skuespiller for "Lost in Translation" (2003), en film som fikk Oscar-prisen for beste originalmanus. Johansson ble først kjent for et internasjonalt publikum i Robert Redfords "Hestehviskeren" (1998). For innsatsen i den tegneseriebaserte "Ghost World" (2000) fikk Johansson prisen for beste kvinnelige birolle fra Toronto Film Critics Association. Hun har de senere årene spilt i science fiction-filmen "The Island" (2005) og to Woody Allen-produksjoner lagt til London, "Match Point" (2005) og "Scoop" (2006).

SMN


Fra den anerkjente filmskaperen Christopher Nolan ("Memento", "Batman Begins") kommer en mystisk historie om to tryllekunstnere. Deres intense rivalisering fører til en livslang kamp om å vinne. Det blir en kamp full av besettelse, svik og sjalusi, med farlige og dødelige følger. Robert Angier (Hugh Jackman) og Alfred Borden (Christian Bale) er konkurrenter helt fra de møtes som unge tryllekunstnere på vei opp. Den vennskapelige konkurransen utarter til bitter rivalisering. De blir fiender for livet og ender med å gjøre livet farlig for alle rundt seg. "The Prestige", som er full av overraskende vendinger, utspiller seg med London ved århundreskiftet som bakteppe. Det fremragende skuespillerensemblet omfatter den dobbelte Oscar-vinneren Michael Caine, Scarlett Johansson og David Bowie.

SMN

Alle bilder av The Prestige
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon