Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

TV-oversikt for fredag den 13. februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1472 ord)

Milk

Oscar-vinner Sean Penn spiller Harvey Milk, i en film av Gus Van Sant (Good Will Hunting).

Hele saken (237 ord)

Man on Wire (2008)

Filmen forteller historien om franskmannen Philippe Petit som gikk på line mellom Twin Towers i New York i 1974.

Hele saken (175 ord)

Apocalypse Now! Redux (2001)

Utvidet og omklipt 2001-versjon av det amerikanske krigsdramaet fra 1979. Sendes 23.40 på TV2 Zebra.

Hele saken (1206 ord)

Hundehotellet

Film for de yngre med Don Cheadle, Emma Roberts, Lisa Kudrow og en hel bråte med hunder.

Hele saken (535 ord)

The Punisher (2004)

Originaltittel: The Punisher

Spesialagent Frank Castle (Tom Jane) lever det gode liv med sin hengivne familie og en jobb han elsker. Men hans verden faller i grus når han på sitt siste oppdrag settes opp mot den hensynsløse forretningsmannen, Howard Saint (John Travolta). På jakt etter hevn for sin myrdede familie tar Castle nådeløst loven i egne hender, fast bestemt på å ødelegge Saint og hans underverden av drapsmenn. Han vil straffe synderne og på sitt oppdrag forsvarer han mannen i gata med en type rettferdighet loven ikke tilbyr.

Omtale

Spesialagent Frank Castle (Tom Jane) lever det gode liv med sin hengivne familie og en jobb han elsker. Men hans verden faller i grus når han på sitt siste oppdrag settes opp mot den hensynsløse forretningsmannen, Howard Saint (John Travolta). På jakt etter hevn for sin myrdede familie tar Castle nådeløst loven i egne hender, fast bestemt på å ødelegge Saint og hans underverden av drapsmenn. Han vil straffe synderne og på sitt oppdrag forsvarer han mannen i gata med en type rettferdighet loven ikke tilbyr.

Filmweb


Dette er andre gang denne suksessrike tegneserien blir filmatisert. Første gang var i 1989 da Dolph Lundgren spilte den nådeløse hevneren The Punisher. Spesialagent Frank Castles familie blir myrdet, og Castle bestemmer seg for å fjerne kriminaliteten fra Amerikas gater ved selv å opptre som dommer, jury og bøddel. Denne gangen er det Thomas Jane som har iført seg Punisher-drakten.

Frank Castle er en mann som har sett mer enn nok død og lidelse i løpet av sitt liv, først som profesjonell soldat og siden som FBI-agent. Han har klart seg gjennom alle bruduljer, mot alle odds, og har omsider bestemt seg for å trekke seg tilbake og leve et normalt liv med sin kone og sønn. Under sitt siste oppdrag spiller Castle sin undercover-rolle perfekt, men operasjonen går skeis.

Dette plasserer FBI på feil side av forretningsmannen Howard Saint og hans glamorøse kone Livia. De har nok en glossy sosial profil, men ekteparet Saint er alt annet enn helgener i det virkelige liv. Bak den enorme rikdommen finner vi vold og kriminalitet, en direktelinje til Floridas underverden, og en sjokkerende brutalitet.

Frank Castles største mareritt blir til virkelighet når Howard Saint og hans undersåtter angriper Castles familiegjenforening. Castle overlever angrepet, men det gjør hverken hans kone eller barn.

Frank drar veksler på alt han har lært gjennom tyve år i felten, og iverksetter en genial plan for å straffe morderne. Han flytter inn i en falleferdig boligblokk i et av Tampas mest nedkjørte industriområder der han deler losji med blant annet Joan, en ung servitrise som jobber på en kafé i nærheten og prøver å komme på rett kjøl i livet. Castles naboer blir nå hans siste forbindelse til en slags menneskelighet og varme. Blant disse glemte menn og kvinner på samfunnets absolutte slagside finner han den ene tingen han aldri hadde ventet seg - frelse. Men den kommer ikke uten en høy pris

THOMAS JANE har spilt i et tyvetall filmer og er i ferd med å bli et svært hett navn i Hollywood. Blant filmene han har spilt i kan vi nevne Buffy The Vampire Slayer, Face/Off, The Crow: City Of Angels, Boogie Nights, The Thin Red Line, Deep Blue Sea, Magnolia, Under Suspicion, Original Sin, The Sweetest Thing og Dreamcatcher.

JOHN TRAVOLTA er absolutt ingen hvem som helst. Blant hans mange filmer kan vi nevne Carrie, Saturday Night Fever, Grease, Urban Cowboy, Blow Out, Staying Alive, Perfect, Look Who's Talking (tre filmer), Pulp Fiction, White Man's Burden, Get Shorty, Broken Arrow, Phenomenon, Michael, She's So Lovely, Face/Off, Primary Colors, The Thin Red Line, A Civil Action, The General's Daughter, Swordfish, Domestic Disturbance og Basic.

LAURA HARRING har vært Miss USA, og er etter hvert blitt kjent fra en rekke filmroller. Hun har blant annet spilt i Mulholland Drive, John Q, Little Nicky og Exit To Eden.

REBECCA ROMIJN-STAMOS er definitivt mest kjent for sin rolle som Mystique i X-Men-filmene, men den tidligere modellen har også spilt i blant annet Femme Fatale og nyinnspillingen av 70-tallsklassikeren Rollerball.

The Punisher er JONATHAN HENSLEIGHs første film som regissør, men han er ingen nykommer i filmbransjen av den grunn. Han er en kjent manusforfatter som blant annet har levert manus til Die Hard: With A Vengeance, Jumanji, The Saint og Armageddon, og han har produsert storfilmer som sistnevnte, Con Air og Gone In Sixty Seconds.

CTN


Seriefiguren Frank ”The Punisher” Castle tar steget fra permen til filmlerretet i denne actionspekkete filmen hvor vi følger den modige heltens kamp mot kriminalitet. Frank finner sin drivkraft i minnet om sin drepte familie, og han er fast bestemt på å rense vekk lovbryterne i samfunnet - koste hva det koste vil!

Viasat 2007

Alle bilder av The Punisher

Trailer

Link til denne traileren

The Punisher (2004)

Produsent: Avi Arad
Regi: Jonathan Hensleigh
Manus: Michael France
Sjanger: action, krim, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 4 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Thomas Jane
Frank Castle aka Punisher
John Travolta
Howard Saint
A. Russell Andrews
Jimmy Weeks
James Carpinello
John Saint
Jeff Chase
Enforcer
Mark Collie
Harry Heck
Hatcher Flaschen
Sales Person
Ben Foster
Spacker Dave
Laura Harring
Livia Saint
Eddie Jemison
Nicky Ducka
Vis alle roller
Meg Tilly
Meg Tilly
Gregory Hines
Gregory Hines
Judith Holzmeister
Judith Holzmeister
Justus Hagman
Justus Hagman
Anita Thallaug
Anita Thallaug
Ken Wahl
Ken Wahl
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid