Logg inn | Opprett brukerkonto

Wedding Crashers (2005)

Originaltittel: Wedding Crashers

Produsent: Peter Abrams
Regi: David Dobkin
Manus: Steve Faber
Sjanger: komedie, romantikk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 59 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Owen Wilson
John Beckwith
Vince Vaughn
Jeremy Klein
Rachel McAdams
Claire Cleary
Ellen Albertini Dow
Grandma Mary
Jennifer Alden
Christina
Summer Altice
Chaz's Girlfriend
Betsy Ames
Betty Cleary
Camille Anderson
Jennifer
Diora Baird
Vivian
Jed Bernard
Italian Wedding Swing Dancer
Vis alle roller

Det er ikke alltid like fristende å innse at man begynner å bli voksen, og for vennene Jeremy og John er det litt vanskeligere enn for de fleste andre noenogtredveåringer. De tilbringer store deler av hver sommer med å krasje bryllupsfester for å spise og drikke gratis, men først og fremst for å få seg et ligg.

For å innynde seg hos den unge kvinnelige delen av gjestene har tospannet en rekke strategier: være lekekamerater med de yngste, fortelle groviser til de middelaldrende mennene og ikke minst gi virkelighetsfjerne komplimenter til gamle damer.

Omtale

To kamerater har som hobby å snike seg inn på bryllupsfester i den hensikt å sjekke opp damer.

Medietilsynet


Det er ikke alltid like fristende å innse at man begynner å bli voksen, og for vennene Jeremy og John er det litt vanskeligere enn for de fleste andre thirtysomethings. De tilbringer store deler av hver sommer med å krasje bryllupsfester for å spise og drikke gratis, men først og fremst for å få seg et ligg. Det finnes nemlig ingen andre steder der jentene er så villige på litt uforpliktende moro som på en bryllupsfest. For å innynde seg hos den unge kvinnelige delen av gjestene har tospannet en rekke strategier: være lekekamerater med de yngste, fortelle groviser til de middelaldrende mennene og ikke minst gi virkelighetsfjerne komplimenter til gamle damer. Dermed får de oppmerksomheten til verpesyke, single jenter og kan sette inn nådestøtet: avsløre sine svakheter som menn. Den kyniske livsstilen fortsetter helt til de støter på det de frykter aller mest: den gamle djevelen kalt Kjærlighet. Ingen kan anklage Wedding Crashers for å være sofistikert. Men filmen er likevel intelligent og sin egen genre uhyre bevisst. Slikt blir det 119 minutters fullstendig uansvarlig og lungetømmende moro av.

Wedding Crashers The realisation that you are about to grow up is not always easy to handle, and the friends Jeremy and John have more difficulty with this than most. Each summer, they spend huge amounts of time crashing wedding parties to eat and drink for free, but above all to get laid. There are no other places where girls are so ready for some non-committal fun. To ingratiate themselves to the female part of the guest list, the duo employ a number of strategies: playing with the youngest, telling dirty jokes to the middle-aged men and, not least, giving far-fetched compliments to the old ladies. In this way, they manage to attract the attention of broody single girls, permitting them to deliver their coup de grâce: revealing their own weaknesses as men. This cynical lifestyle goes on until they encounter what they fear most: that old devil called Love. Nobody can accuse Wedding Crashers of being sophisticated. But the film is nevertheless intelligent and very conscious about its own genre. This results in 119 minutes of completely irresponsible and laugh-out-loud fun. <>

Haugesund 2005


Vince Vaughn og Owen Wilson spiller de to advokatene og kompisene som aldri har blitt utestengt fra et bryllup de ikke har fått invitasjon til.

De har sine egne teknikker og ritualer, en slags oppskrift på hvordan man kræsjer brylluper. Kompisparet sniker seg inn på nye fester hver uke, alltid på ny måter, og alltid med mål om å stjele et nytt hjerte. Aller helst brudepikens.

Men når de en helg kræsjer sesongens virkelige bryllupshappening faller en av våre to helter for datteren til brudgommen, en innflytelsesrik og eksentrisk politiker. Og får å fange henne er det klart at reglene de to lever etter må brytes.

En vill weekend er igang på familiens flotte eiendom. Hvor de to festglade blindpassasjerene raskt forstår at de begge har tatt seg vann over hodet.

Profiler: Owen Wilson og Vince Vaughn Wilson og Vaughn spiller John Beckwith og Jeremy Grey i Wedding Crashers. Multi-talentet Wilson har satt sitt fotavtrykk i Hollywood som både skuespiller og manusforfatter. Han spilte mot Bill Murray og Cate Blanchett i "Livet under vann med Steve Zissou", han var Starskys kompanjong Hutch sammen med Ben Stiller i 2004, og har ellers medvirket i filmer som "Meet the parents" (2000) og "Meet the Fockers" fra 2004.

Vince Vaughn slo gjennom med sjarmerende "Swingers" i 1996 i rollen som Trent, en av gutta i en kompisgjeng wannabe-skuespillere på desperat jakt etter damer og jobber i Hollywood. Han fortsette med Jurassic Park i 1997, og har i de senere år medvirket i filmer som "Kanonball" (2004), "Be Cool" (2005) og "Mr. & Mrs. Smith" fra 2005.

Sagt i pressen: 5 "Sensommerens latterbombe" -Per Haddal, Aftenposten 5 "Det som kjennetegner en god komedie, er at den tåles å sees om og om igjen. Wedding Crashers har det som skal til for å bli en klassiker innen genren" - Geir Kamsvåg, FILM

SF Norge


Hemningsløs komedie med Vince Vaughn og Owen Wilson spiller to skilsmisseadvokater og bardomsvenner som aldri har blitt utestengt fra et bryllup de ikke har fått invitasjon til.

De har sine egne teknikker og ritualer, en slags oppskrift på hvordan man kræsjer brylluper. Kompisparet sniker seg inn på nye fester hver uke, alltid på ny måter, og alltid med mål om å stjele et nytt hjerte. Aller helst brudepikens.

Men når de en helg kræsjer sesongens virkelige bryllupshappening faller en av våre to helter for datteren til brudgommen, en innflytelsesrik og eksentrisk politiker. Og får å fange henne er det klart at reglene de to lever etter må brytes.

En vill weekend er igang på familiens flotte eiendom. Hvor de to festglade blindpassasjerene raskt forstår at de begge har tatt seg vann over hodet.

SF


Bryllupssnylterne

Bryllup er et møte mellom to familier for å feire at et par har funnet hverandre. Men for single gutter kan det like gjerne være utsikten til gratis alkohol og en enkel måte å treffe jenter på.

I komedien ”Wedding Crashers” er John og Jeremy partnere i et selskap som har skilsmissemegling som spesiale. I tillegg er de bestevenner og deler en meget spesiell hobby; de går ubudne i bryllup.

Uansett bryllupets nasjonale tilhørighet; jødisk, italiensk, irsk, kinesisk, hinduistisk; den karismatiske og sjarmerende duoen har alltid holdbare dekkhistorier som de serverer nysgjerrige gjester. De blir selskapets midtpunkt, og sjekker opp de peneste jentene. Guttene har en hovedregel: det er forbudt å forelske seg!

John møter Claire Årets gjeveste sosiale begivenhet på bryllupsfronten vil finne sted i Washington DC. John og Jeremy klarer selvfølgelig å snike seg inn i dette bryllupet også og starter umiddelbart kurtisering av de vakre brudepikene Claire og Gloria.

Så faller John pladask for Claire. Altså regelbrudd.

Claire og familien hennes inviterer John og Jeremy på helgetur til sommerhuset på landet. Jeremy er skeptisk men lar seg overtale. John er nemlig vilt forelsket, for første gang i sitt liv. I sommerhuset lærer både John og Jeremy mye om livet, også om kjærlighet og forhold…

NRK1 2008

Alle bilder av Wedding Crashers
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon