Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 13. februar

Kim Novak
Stockard Channing
John Griffith Wray
Kate Price
Leontine Sagan
Lyle Bettger
Margaretta Scott
Matt Salinger

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

The Wolfman
Film generelt
Av: Montecristo, 11. februar 08:15

Percy Jackson: Lyntyven
Film generelt
Av: Montecristo, 10. februar 07:42

Moon
Film generelt
Av: Montecristo, 9. februar 07:41

A Single Man
Film generelt
Av: Montecristo, 8. februar 08:05

Strengt hemmelig
Dokumentarer og kortfilmer
Av: Montecristo, 3. februar 23:59

Garden State (2004)

Originaltittel: Garden State

Produsent: Pamela Abdy og Ann Ruark
Regi: Zach Braff
Manus: Zach Braff
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 46 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Zach Braff
Andrew Largeman
Ian Holm
Gideon Largeman
Ron Leibman
Dr. Cohen
Method Man
Diego
Natalie Portman
Samantha
Ann Dowd
Olivia
Denis O'Hare
Albert
Peter Sarsgaard
Mark
Michael Weston
Kenny
Jean Smart
Carol
Vis alle roller

Andrew "Large" Largeman har subbet gjennom livet i konstant pillerus. Så vekkes han av morens død. Han er en middels vellykket TV-skuespiller som bor i Los Angeles og ikke har vært hjemme i New Jersey på ni år.

Det er litt av en opplevelse for Large å komme tilbake til hjembyen etter så lang tids fravær, til sin dominerende far Gideon. Så møter han Sam, en jente som er alt han ikke er.


Omtale

Andrew Largeman har gått på piller siden barndommen. Han har ikke vært hjemme på ni år, og vender hjem da moren dør. Mange underlige møter følger.

Filmtilsynet


Andrew "Large" Largeman (Zach Braff) har subbet gjennom livet i konstant pillerus til morens død vekker ham. Han er en middels vellykket TV-skuespiller som bor i Los Angeles og ikke har vært hjemme i New Jersey på ni år. Men selv på flere tusen kilometers avstand har han ikke klart å komme seg ut av skyggen av sin dominerende far Gideon (Ian Holm). Det er litt av en opplevelse for Large å komme tilbake til hjembyen etter så lang tids fravær. Han finner gamle kjente overalt, som har funnet sin hylle i livet, som alt fra gravere (Peter Sarsgaard) til fast food-ekspeditører og pyramidespillere. I barndomshjemmet gjør han sitt beste for å unngå en lenge undertrykt, men nødvendig, konfrontasjon med faren. Ved skjebnens tilskikkelse kommer Large til å møte Sam (Natalie Portman), en jente som er alt han ikke er. Sam er et friskt pust av farger, håp og merkelige påfunn, og blir en følgesvenn som ikke nøyer seg med å dilte etter. Med sin varme og fryktløshet gir hun Large motet til å åpne seg for gleden og smerten i den uendelige avgrunnen som kalles livet.

BVI


Regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Zach Braff sparte ifølge ryktene opp lønnsutbetalingene for en hel sesong av TV-serien Scrubs (Helt sykt) for å finansiere denne filmen. Og resultatet står på ingen måte tilbake for alt han ofret! Dette er en råsterk debut: morsom og rørende, og krydret med et soundtrack å dø for. Andrew «Large» Largeman er en relativt mislykket ung skuespiller i englenes by. Helt siden tiårsalderen har han vært tungt medisinert med antidepressiva, og de siste ni årene har han knapt hatt kontakt med familien hjemme i New Jersey. Men nå er moren død, og hans emosjonelt tilknappede far har kalt ham hjem for å delta i begravelsen. Impulsivt lar han alle medisinene ligge igjen i L.A., og i møte med gamle trakter samt både gamle og nye venner, begynner han gradvis å føle noe igjen.

Regissør Zach Braff er født og oppvokst i New Jersey. Han har hatt roller i en håndfull filmer, men slo først gjennom som skuespiller i TV-serien Scrubs. Garden State er hans første film som regissør.

Oslo Internasjonale Filmfestival 2004


Vittig og morsom "American independent" (Miramax) slackerkjærlighetskomedie om den ikke helt livsglade og solid medisinerte skuespilleren Andrew (Braff) som høyst motvillig må dra hjem til den lille forstaden han kommer fra for å være tilstede under sin mors begravelse. Forholdet til faren er kjølig distansert, og snart har Andrew tatt opp kontakten med gamle skolekamerater som synes om mulig å leve enda mer stillestående liv enn ham selv. Så treffer han Samantha (Portman), som er søt og rar og har alvorlige problemer med å snakke sant...

På handlingsnivå synes denne å være nokså velkjent, men filmen er (som så mange av disse) jevnt krydret med pussige detaljer, vittig dialog og genuint morsomme og søte scener. Alt i alt holder denne godt mål som underholdningsfilm og er langt å foretrekke fremfor de mer hollywoodske lipgloss versjonene av kjærlighetslivets gleder.

Regidebutant og hovedrolleinnehaver Zach Braff er ellers særdeles tilstede i komedieserien Scrubs (Helt sykt).

Atle H. Boysen

FilmMagasinet


Andrew Largeman er en middelmådig skuespiller som lever i en evig dopet tilstand. Han har ikke vært hjemme i New Jersey på ni år, men da hans rullestolbundne mor dør bestemmer han seg til å reise tilbake til hjembyen og å slutte med dopet. Hva han ikke hadde ventet seg er at han snart skal treffe en jente som er alt hva han ikke er.

Viasat 2008

Alle bilder av Garden State

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon