Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Next (2007)
21:30 - NRK3
Barnet (2005)
22:55 - SVT1
Døden i flyet (1992)
23:15 - NRK1

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 25. januar

Johnny Hines
Kurt Maetzig
Leigh Taylor-Young
Mildred Dunnock
René Génin
Richard Pearce
Adolfo Marsillach
Rupert Julian

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Alle Andre
Film generelt
Av: Montecristo, 25. januar 00:11

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Honey (2003)

Originaltittel: Honey

Produsent: Andre Harrell
Regi: Bille Woodruff
Manus: Alonzo Brown
Sjanger: romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 34 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Jessica Alba
Honey Daniels
Lil' Romeo
Benny
Mekhi Phifer
Chaz
David Moscow
Michael Ellis
Zachary Williams
Raymond
Joy Bryant
Gina
Missy 'Misdemeanor' Elliott
Uspesifisert rolle
Anthony Sherwood
Mr. Daniels
Lonette McKee
Mrs. Daniels
Wes Williams
B.B.
Vis alle roller

Honey Daniels har ventet hele livet på å få vise verden dansetrinnene sine. Ved siden av å gå på skole lærer hun bort hiphop-dans på ungdomssenteret.

En kveld får musikkvideoregissøren Michael Ellis øye på henne på dansegulvet på stamklubben hennes. Han tilbyr henne å være med i noen videoene hans, og før hun vet ordet av det arbeider som som koreograf for noen av de største stjernene innen hiphop og R&B.

Omtale

Hip-hop danseren Honey må velge om hun vil bruke sitt talent sammen med unge mennesker i "the hood" eller ha en karriere i musikkvideobransjen.

(Filmtilsynet)


Honey Daniels (Jessica Alba) har ventet hele livet på å få vise verden dansestegene sine, og så, plutselig, står alt hun har ønsket seg bare et skritt unna.

Ved siden av skolen lærer hun bort hip hop dans på ungdomssenteret.

En kveld får musikkvideoregissøren Michael Ellis øye på henne på dansegulvet på stamklubben hennes. Han tilbyr henne å være med i noen av hans videoer, og før hun vet ordet av det arbeider som som koreograf for noen av de største stjernene innen hip hop og R&B. Allikevel begynner hun å lure på om det er dette hun egentlig vil.

I årevis har Honey hatt ambisjoner og driv mot å bli danser og kanskje dansekoreograf, og med stahet og stor viljestyrke har hun har satset på dansen, av og til til tross for at hennes nærmeste-bestevennen Gina (Joy Bryant) og kjæresten Chaz (Mekhi Phifer)-har tvilt på sjansene hennes i en så tøff bransje. Men Honey var ikke fornøyd med de "trygge" valgene foreldrene ville hun skulle ta; hun flyttet til storbyen, der gatene vibrerer av lyd, energi, musikk-alt det hun elsker.

Det kan være hardt å bo i storbyen, men Honey er villig til å ta alt som det kommer mens hun sliter med å få endene til å møtes, og hun har hele tiden følt at det er verdt det. På dagen lever hun ut drømmen ved å lære bort hip hop-dans til unge i nabolaget på et lokalt senter. På kveldene bartender hun på en danseklubb, og når skiftet hennes er over får hun utløp for sin lidenskap på dansegulvet-og hennes smooth moves gjør at hun blir oppdaget!

Honey får sitt livs sjanse da en videoregissør ser henne danse på klubben, og tilbyr henne en mulighet som back-up-danser. Snart viser hun også frem talentet som koreograf, og får endelig fullt ut leve ut sin drøm, som koreograf for de største artistene innen hip hop og r&b: Missy Elliott, Ginuwine og Tweet; og det føles nesten for godt til å være sant.

Og før hun vet ordet av det faller drømmen i stykker, og Honey vender tilbake til den harde hverdagen. Men hun oppdager at det er der, i storbyen, hun finner det hun lever for-storbyens musikk-og hun gjenfinner snart dansegleden gjennom energien hun får fra ungdommene hun jobber med.

Hver generasjon skal ha sin dansefilm: På 70-tallet var det "Saturday Night Fever" (1977) og "Grease" (1978). 80-tallet hadde "Footloose" (1984) og "Dirty Dancing" (1987). Nå er det hip hop-/r&b-generasjonen som får sin "Honey". Filmen er regissert av Billie Woodruff, som har gjort musikkvideoer for stjerner som Usher og Britney Spears, og koreografert av Laurieann Wilson. I filmen får du også se stjerner som Missy Elliott, Tweet, Ginuwine og Jadakiss.

Jessica Alba (Honey Daniels) er ikke så velkjent for det norske publikum, men "Honey" er så langt fra hennes første film. Hun debuterte 13 år gammel i "Camp Nowhere" (1994). Etter dét spilte hun i TV-serien "Flipper", før hun fikk en liten rolle i "Ukysset" (1999) med Drew Barrymore. Året etter, i 2000, fikk hun hovedrollen i James Camerons science fiction TV-film "Dark Angel". Det ble etter hvert en TV-serie, og tilslutt et TV-spill. Alba spilte så i et historisk drama, "The Sleeping Dictionary" (2003) før hun tok tittelrollen i "Honey". Jessica Alba blir å se i ytterligere en film i år, "Into the Blue", og i "Sin City" som kommer i 2005. Hun har tidligere vært modell for L'Oreal.

Mekhi Phifer (Chaz) hadde praktisk talt ingen skuespillererfaring da han fikk hovedrollen i Spike Lees "Clockers" (1995), ved siden av storheter som Harvey Keitel og Delroy Lindo. Siden spilte han i "High School High" (1996), som parodierte high school-sjangeren. Etter roller i bl.a. "Fryktens sommer 2" (1998) og MTV-filmen "Carmen: A Hip Hopera" (2001) med artisten Beyoncé, fikk han en stor rolle i Eminems "8 Mile" (2002) som var en gigantisk suksess. Samtidig har han for tiden en rolle i "Akutten" som går på TV3. I år har han også spilt inn en remake av "Dawn of the Dead", George Romeros legendariske skrekkfilm som kommer på norske kinoer i juni.

Billie Woodruff (regissør) har med "Honey" laget sin første spillefilm. Fra før har han opparbeidet seg et stort navn innen musikkvideoer; han har regissert videoer for en lang liste storheter innen hip hop, r&b og pop; Usher, Britney Spears, Outkast, Backstreet Boys, Timbaland & Magoo og Toni Braxton. "Honey" blir heller ikke hans siste film. Allerede senere i år gjør han ferdig "Beauty Shop", med Kevin Bacon i hovedrollen.

UIP


Honey Daniels (Jessica Alba) har ventet hele livet på å få vise verden dansestegene sine. En kveld oppdager musikkvideoregissøren Michael Ellis henne på dansegulvet, og tilbyr drømmejobben. Nå må Honey velge om hun vil bruke sitt talent sammen med unge mennesker i "The Hood" - eller ha en karriere i musikkvideobransjen.

TVN 2007


Å leve ut sine drømmer

Honey (Jessica Alba) og kjæresten Chaz (Mekhi Phifer). (Foto: Universal Pictures) Honey Daniels (Jessica Alba) har ett mål for øye – å bli oppdaget slik at hun kan leve ut drømmen om å bli danser og koreograf.

Og sjansen kommer i form av en videoregissør som tilbyr henne jobb. Men det viser seg at alt har sin pris, og noen ganger er prisen for høy.

Til tross for at hennes nærmeste forsøker å få henne fra å forfølge drømmen og heller satse på en trygg karriere, legger Honey hele sin sjel og alle sine ambisjoner i å utvikle dansen. Hun reiser hver helg inn til byens kakofoni av lyder og energi for å dyrke kjærligheten til musikk og dans.

Hun jobber i en platebutikk om dagen og i en bar om kvelden for å få endene til å møtes. Men for henne er det verdt all forsakelse, hvis drømmen kan gå i oppfyllelse. Hun underviser også i hip-hop på et lokalt dansesenter, og på danseklubbene i sentrum utfolder hun seg med lidenskap og vakre bevegelser i et håp om at noen vil legge merke til henne.

Alt har sin pris Og endelig får hun sjansen. En videoregissør ser henne danse og tilbyr henne jobb som koreograf. Fra da av får hun realisert drømmen – å være koreograf for noen av de dyktigste innen hip-hop og R&B. Det er nesten for godt til å være sant.

Og like raskt som drømmen gikk i oppfyllelse svinner den hen. Tilbake i hverdagen gjenopptar Honey det hun kan best – og hun gjenoppdager kjærlighet til dansen gjennom den livsbejaende energien til en gjeng med ungdommer fra nabolaget.

NRK3 2008


Hete rytmer med Jessica Alba Honey Daniels (Jessica Alba) har ventet hele livet på å få vise verden danseferdighetene sine. Men når hun plutselig får sjansen viser det seg å være vanskeligere enn hun trodde. Honey er et amerikansk romantisk drama med Jessica Alba i hovedrollen.

Honey Daniels er danser og koreograf som arbeider som bartender og ekspeditør i en platebutikk mens hun venter på det store gjennombruddet. Når hun til slutt lykkes, føles det for godt til å være sant, og det er det dessverre også... Drømmen om en dansekarriere blir knust og Honey må vende tilbake til hverdagen igjen. Men midt opp i alt det triste finner Honey trøst i ungdommene hun jobber med og sakte men sikkert ser det ut til at hun skal finne igjen dansegleden.

FEM 2009

Alle bilder av Honey

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon