Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

X-Men Origins: Wolverine

Klipp fra filmen og intervju med Hugh Jackman.

Hele saken (197 ord)

Tilbake til Provence

Let It Rain er den tredje i rekken av komedier skrevet av Agnés Jaoui og Jean-Pierre Bacri.

Hele saken (269 ord)

The Uninvited

Basert på den koreanske horror-filmen "A Tale of Two Sisters". Premieredato: 24.04.09.

Hele saken (364 ord)

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Tolken (2005)

Originaltittel: The Interpreter

Den afrikansk-fødte tolken Silvia Broome jobber hos FN. Uforvarende overhører hun en drapstrussel mot en afrikansk statssjef som er på vei for å tale for generalforsamlingen.

Hun oppdager at hun selv har blitt en skyteskive for snikmorderne, og forsøker å motarbeide planene deres. FBI-agenten med oppdrag å beskytte hennes tviler imidlertid på at hun forteller hele sannheten.

Omtale

Internasjonale intriger utspiller seg i FN-bygget og på gatene i New York. Den afrikansk-fødte tolken Silvia Broome står sentralt i det hele.

Medietilsynet


I denne spennende thrilleren om internasjonale intriger som utspiller seg i korridorene i FN-bygget, på gatene i New York og i Sør-Afrika, spiller Nicole Kidman den afrikansk-fødte tolken Silvia Broome.

Uforvarende overhører hun en dødstrussel mot en afrikansk statssjef. Ordene "læreren vil aldri forlate dette rommet i live", sies på en dialekt få andre enn Silvia forstår, og med dette forandres livet hennes totalt. Hun blir selv skyteskive for snikmorderne.

Sean Penn spiller Tobin Keller, en FBI-agent med oppdrag å beskytte tolken, men som tviler på at hun forteller hele sannheten. Dess bedre kjent han blir med Silvia, dess mer mistenker han at hun kan være involvert i sammensvergelsen. Han finner flere og flere grunner til å mistro henne.

Er Silvia et offer? En mistenkt? Eller noe helt annet? Og kan Tobin, som sliter med sin egen hjertesorg, beskytte Silvia? Silvia og Tobin kunne ikke vært mer forskjellige. Silvias styrke er ordene og diplomati, mens for Tobin handler det om instinkt, handling og tolkning av grunnleggende menneskelig oppførsel. Faren for et alvorlig attentat på amerikansk jord vokser og Silvias liv står på spill. Silvia prøver desperat å motarbeide planene. Om hun bare kan overleve lenge nok til at noen tror på henne.

I den riktige korridoren på rett tid skal det ikke mer til enn et hviskende ord for at maktbalansen skal tippe.

Tolken (The Interpreter) er regissert av Oscarvinneren Sydney Pollack, og produsert av Tim Bevan, Eric Fellner og Kevin Misher. Det er første gang et filmselskap har fått tillatelse til å filme inne i FN-bygningen.

Nicole Kidman (Silvia Broome) hadde sin filmdebut 14 år gammel i filmen "Bush Christmas". Hennes rolle i den Australske Tv-serien "Vietnam" to år senere gjorde henne til stjerne i hjemlandet og hun vant flere priser for sin innsats. Siden den gang har karrieren stort sett bestått av lyspunkt. Hun har spilt i flere kritiker- og publikumssuksesser de senere årene, deriblant finner vi "To Die For" (1995) og "Fredsmegleren" (1997) - og for ikke å snakke om musikalen "Moulin Rouge", hvor hun spilte mot blant andre Ewan McGregor og John Leguizamo.

Kidman vant Oscar for rollen som forfatterinnen Virginia Wolf i filmen fra 2003, og har siden vært å se i filmer som "Human Stain", "Dogville, "Stepford Wives" og "Cold Mountain".

Sean Penn (Tobin Keller) regnes som en av de mest begavede skuespillerne i sin generasjon. Han spilte i sin første film "Taps" med George C. Scott og Timothy Hutton i 1981. Siden har han spilt i en rekke kritikerroste filmer deriblant Brian De Palmas "Casualties of War" i 1989 og "Dead Man Walking" med Susan Sarandon i 1995. Han har også gjort seg bemerket som produsent, regissør og manusforfatter med blant annet "The Crossing Guard" (1995) med Jack Nicholson og "The Pledge" (2001). I 2004 vant han Oscar for beste mannlige hovedrolle i "Mystic River", og han har vært nominert til samme pris 3 ganger tidligere. Andre av hans filmer inkluderer "21 grams", "U Turn", "The Thin Red Line" og "The Assasination of Richard Nixon". Penn blir neste gang å se i Steven Zaillians "All The King's Men" med Jude Law.

Sydney Pollack (regissør, executive producer) er høyt ansett som regissør, produsent og skuespiller. Han vant Oscar som beste regissør i 1985 med storfilmen "Mitt Afrika" som også fikk prisen som beste film. Pollack gjorde sin regidebut i 1965 med "30 minutter å leve" med Sydney Poitier og Anne Bancroft i rollene. Blant hans mest kjente filmer finner vi "Tootsie" med Dustin Hoffman, "De skyter jo hester" med Jane Fonda, "Våre beste år" med Barbra Streisand og Robert Redford og "The Firm" med Tom Cruise. Pollack har produsert sine egne filmer siden 1975 og har i økende grad begynt å produsere filmene til andre regissører. Tilsammen har de 19 filmene hans blitt nominert til 46 Oscar. Som skuespiller har han i det siste medvirket i blant annet "A Sivil Action", "Eyes Wide Shut" og "Changing Lanes".

Oslo Kinematografer


I denne spennende thrilleren om internasjonale intriger som utspiller seg i korridorene i FN-bygget og på gatene i New York, spiller Nicole Kidman den afrikansk-fødte tolken Silvia Broome.

Uforvarende overhører hun en dødstrussel mot en afrikansk statssjef på vei til å tale for FN's generalforsamling. Hun oppdager at hun selv har blitt en skyteskive for snikmorderne, og hun prøver desperat å motarbeide planene. Om hun bare kan overleve lenge nok til at noen tror på henne...

Sean Penn spiller Tobin Keller, en FBI-agent med oppdraget å beskytte tolken, men som tviler på at hun forteller hele sannheten. Silvia og Tobin er ulike av natur, og ser livet fra forskjellige synsvinkler. Den ene er oversetter i FN og tror på ordets styrke og hellighet, den andre er en FBI-agent som tror på at atferden røper sannheten, samme hva som blir sagt.

I den riktige korridoren på rett tid skal det ikke mer til enn et hviskende ord for at maktbalansen skal tippe.

Tolken (The Interpreter) er regissert av Oscarvinneren Sydney Pollack, og produsert av Tim Bevan, Eric Fellner og Kevin Misher. I rollene møter vi Oscarvinnerne Nicole Kidman og Sean Penn.

UIP


Regissørveteran Sydney Pollack er den første som har fått lov til å spille inn film i FNs hovedkvarter i New York, og jeg kan like godt flashe med en gang at det har blitt en feiende flott film. Nicole Kidman spiller FN-tolken Silvia Broome, som tilfeldigvis overhører en telefonsamtale hvor det planlegges et mord på en afrikansk diktator i det landet hun ble født og vokste opp i. Med et står hun overfor et personlig etisk dilemma, samtidig som hun utgjør en trussel for visse politiske krefter og befinner seg i fare. FBI-agenten Tobin Keller (Sean Penn) settes på oppdraget for å etterforske saken og beskytte Silvia.

Begge to har komplekse historier bak seg, og filmen bygger seg opp til et spenningsmessig klimaks gjennom en handling som foregår både i Afrika og i det forgjettede `US of A`. Kidman beviser igjen at hun er en uhyre dyktig skuespiller, som takler vidt forskjellige rollekarakterer. Og Sean Penn er jo nærmest vaksinert mot å gjøre feil for tiden – mannen gjør en perfekt rolle som den deperimerte, standhaftige, Lyle Lovett-diggende agenten Keller. Manuset er velskrevet, dramaturgien funker som ei kule og fotoarbeidet er utsøkt. `Tolken` unngår også de fleste moralistiske og suppete gjørmehullene som denne sjangeren ofte er befengt av. Hva mer kan vi kreve av en thriller basert på internasjonal politikk? Dette er et intenst og velspilt drama. Intelligent underholdning av høy klasse!

Le LD Nguyen

FilmMagasinet


I den rette korridoren, i det rette øyeblikket, kreves det ikke mer enn lyden av en hvisket samtale til å velte den internasjonale maktbalansen. Oscarvinneren Nicole Kidman har hovedrollen som en Sørafrikansk FN-tolk som overhører en privat samtale og avdekker en uhyggelig hemmelighet som kan velte en regjering. Nå må hun bare leve lenge nok til å fortelle hemmeligheten videre.

Viasat 2008


Krise i FN-bygningen

Silvia Broome, spilt av Nicole Kidman, er tolk i FN-bygningen. En dag overhører hun planene om et attentat på en statsleder.

Silvia Broome har fått jobben som tolk etter en fortid som innbygger i landet Moboto. En kveld hun er på sitt tolkekontor overhører hun en plan om å drepe statssjefen i Moboto, Zuwanie, når han kommer til USA for å holde foredrag i FN. Hun rapporterer det hun har hørt dagen etter, men får problemer med å bli trodd.

Sikkerhetsvakten tviler på historien Agent Tobin Keller fra Secret Service, spilt av Sean Penn, er Silvias sikkerhetsvakt. Han mistenker henne for ikke å fortelle hele sannheten og skal finne ut om hun lyver. I mellomtiden arbeider attentatspersonene med å finne ut hvor mye hun vet om det som skal skje.

De to ser livet fra forskjellige sider, tolken tror på ordenes kraft og ukrenkelighet, mens agenten bare stoler på folks atferd, uavhengig av det som blir sagt. Fra hvert sitt utgangspunkt blir de engasjert i oppgaven med å stanse en forferdelig internasjonal krise før det er for sent.

Om filmen Filmen er regissert av Oscar-vinner Sydney Pollack, som blant annet står bak klassikere Three Days of the Condor, Absence of Malice, Out of Africa og The Firm.

NRK1 2009

Alle bilder av Tolken

Trailer

Link til denne traileren

Tolken (2005)

Produsent: Tim Bevan
Regi: Sydney Pollack
Manus: Charles Randolph
Sjanger: thriller, politisk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 5 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Nicole Kidman
Silvia Broome
Sean Penn
Tobin Keller
Catherine Keener
Dot Woods
Jesper Christensen
Nils Lud
Yvan Attal
Philippe
Michael Wright
Marcus
Earl Cameron
Zuwanie
George Harris
Kuman-Kuman
Tsai Chin
Luan
Clyde Kusatsu
Police Chief Lee Wu
Vis alle roller
Shirley Temple
Shirley Temple
Jirí Sequens
Jirí Sequens
Joyce DeWitt
Joyce DeWitt
Judy Davis
Judy Davis
Lone Hertz
Lone Hertz
Ludde Juberg
Ludde Juberg
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid