Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Nasse Nøff (2003)

Originaltittel: Piglet's Big Movie

Når Nasse Nøff vil være med på å samle inn honning, sier de andre at han er for liten. Så han tusler avgårde for seg selv. Men når det etter hvert viser seg at innhøstingen ikke helt går som planlagt, begir Ole Brumm og de andre seg tilbake til Nasses hus.

Her finner de imidlertid ingen spor etter Nasse, men oppdager derimot utklippsboken hans, og blir veldig rørt over å se hvor mye han setter pris på dem. I et forsøk på å spore opp sin gode venn, bestemmer de seg for å bruke historiene som er tegnet i boken som ledetråder.

Omtale

Nå er alle i Hundremeterskogen tilbake igjen med Nasse Nøff i spissen!

Idet Nasse Nøff legger siste hånd på verket, sin spesielle utklippsbok, går alle vennene hans forbi huset hans på vei for å samle honning. Nasse Nøff vil gjerne være med og hjelpe til, men de andre sier at han er for liten. Med en følelse av å være helt udugelig, tusler han av gårde for seg selv. Når det viser seg at honninghøsten har slått feil, begir Ole Brumm og de andre seg tilbake til Nasses hus. Der finner de utklippsboken, og blir rørt over å se hvor mye Nasse setter pris på dem. Men hvor er Nasse? De bruker historiene som er tegnet i utklippsboken, som ledetråder for å spore ham opp. Etter hvert som de besøker de ulike stedene, går det opp for dem hvor viktig Nasse har vært for hver enkelt av dem. Men Nasse er og blir borte, og nå har de også mistet utklippsboken hans. Motløse samles de på nytt hjemme hos Nasse og tegner sine egne bilder. De fatter nytt mot, drar ut på leting igjen og finner Nasse i en vanskelig situasjon. Ole Brumm forsøker seg på en dristig redningsaksjon, men mister fotfestet, og må reddes av Nasse - som beviser at ingen er for liten til å gjøre store ting.

BVI


Nasse Nøff holder på å ferdigstille sin spesielle utklippsbok, idet alle vennene hans går forbi huset. De er på vei for å samle honning. Nasse Nøff vil gjerne være med å hjelpe til, men de andre sier at han er for liten. Nøff føler seg helt udugelig og tusler av gårde for seg selv. Når det viser seg at honninghøsten har slått feil, begir Ole Brumm og de andre seg tilbake til Nasses hus. Der finner de utklippsboken, og blir rørt over å se hvor mye Nasse setter pris på dem. Men hvor er det blitt av Nasse? Vennene bruker historiene som er tegnet i utklippsboken som ledetråder for å spore ham opp. Etter hvert som de besøker de ulike stedene, skjønner de hvor viktig Nasse har vært for hver enkelt av dem. Men Nasse er og blir borte, og nå har de også mistet utklippsboken hans. De gir ikke opp letingen, men havner til slutt opp i en farlig situasjon – og nok en gang er Nasse god å ha. Ingen er for liten til å gjøre store ting.

Piglet’s Big Movie Piglet is finishing his special scrapbook right when all his friends are passing his house. They are on their way to gather honey. Piglet also wants to help, but the others say he’s too small. He feels useless and wanders off by himself. When it is evident that the honey gathering fails, Winnie the Pooh and the others go back to Piglet’s house. They find the scrapbook, and are touched to see how much he values them. But where is Piglet? His friends use the stories drawn in his book as clues to track him down. As they visit the different places, they understand how important Piglet has been for each of them. But he remains gone, and now they’ve lost his scrapbook too. They refuse to give up the search, and finally get into a tight spot – and once again Piglet is a friend in need. No one is too small to accomplish great things. <>

Haugesund 2003


Tenk en hel film om Nasse Nøff. Da er det jo samtidig litt synd at den lille grisen blir søkk borte. Heldigvis har han mange gode venner i Hundremeterskogen, og de gjør alt de kan for å finne ham igjen. Vel synes de Nasse er temmelig liten, men er han for liten til å finne igjen?

Det er honninghøst i Hundremeterskogen, og Ole Brumm og de andre drar av sted for å samle inn søtsakene. Nasse Nøff holder på med den fine utklippsboken sin da vennene kommer forbi huset hans. Han vil selvfølgelig hjelpe til, men de sier nei takk! Nasse Nøff er for liten. Det skal ikke mer til for at en liten tass føler seg helt ubrukelig, og Nøff rusler seg en tur i skogen helt for seg selv.

Det viser seg at det ikke er så mye honning å høste likevel, og Ole Brumm og de andre drar innom Nasse en tur på tilbakeveien. Men der er det jo ingen. Det eneste de finner av interesse er utklippsboka. Historiene som boka inneholder viser hvor glad den lille grisen er i vennene sine, og de på sin side får et stikk av dårlig samvittighet i hjertene sine. Boka gir dem også ledetråder om hvor Nasse befinner seg. Det er bra for akkurat nå er han i en vanskelig situasjon. I forsøket på å redde ham, må Ole Brumm selv reddes. Og hvem sier at en liten kar ikke er i stand til å gjøre store ting?

Oslo Kinematografer


Jeg innrømmer at jeg vegret meg for å se denne filmen av to årsaker. Den ene var alle de snobbete jentene på midten av 90-tallet som var gamle nok til å kjøpe øl, men som likevel dekorerte seg selv og pikeværelsene med Ole Brumm. Den andre årsaken er at han som originalt skrev om Hundremeterskogen, A.A. Milne, skapte store problemer for sin egen sønn. Historien om hvordan Ole Brumm ble til er ikke så idyllisk som mange tror. Sønnen Christopher Milne har skrevet bøker og dikt for å fortelle verden hvordan teddybjørnen hans ble kjendis, at det var moren som egentlig sto bak historiene og at den litterære figuren som ble skapt rundt ham ødela livet hans. Men siden far og sønn er døde, Disney kjøpte rettighetene på 1960-tallet og forandret på bjørnen gikk jeg inn med friskt mot for å se Nasse Nøff.

I den nye filmen er Nasse liten, rosa og redd. Han føler at han aldri får noen anerkjennelse når han hjelper vennene sine. Så etter nok en gang med å ha strakt ut griselabben til Brumm, Tigergutt, Tussi og Sprett uten å få et takk engang, vandrer Nasse motløs rundt i skogen. Vennene vil finne ham og bruker tegneboken til Nasse som et kart for å finne ut hvor han er. Boken er som et album med skisser av gode stunder de har hatt sammen.

Brumm og gjengen ser på tegningene og tilbakeglimt vises: da Nasse først ble kjent med Kengu, da han hjalp Ru ut av en elv og husbyggingen til Tussi. Vennene skjønner at de har tatt den lille grisen for gitt. Mot slutten slår Nasse til igjen og redder Brumm fra døden. De feirer med gulrotkake og alle syntes grisen er best i test. Jeg fikk tårer i kroken, lo litt og ble redd. Karakterene er koselige og alt ender godt, men allikevel syntes jeg sånne tilbakeglimt filmer er kjedlige. Det er sånne virkemidler TV-serier bruker når de går tomme for ideer. Det er jo ikke tilfelle her, siden jeg antar at episodene ikke har blitt vist før. Historien er rett og slett litt kjedelig. Men unger og folk som elsker bamser liker vel sanger av Maj Britt Andersen, forutsigbar handling og karakterer de kjenner inn og ut? Og det må de få lov til.

Trine Lise Hedemann

FilmMagasinet

Alle bilder av Nasse Nøff

Nasse Nøff (2003)

Produsent: Michelle Pappalardo-Robinson
Regi: Francis Glebas
Manus: Brian Hohlfeld
Sjanger: familiefilm, animasjon og barnefilm
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 15 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Jim Cummings
Uspesifisert rolle
John Fiedler
Uspesifisert rolle
Ken Sansom
Uspesifisert rolle
Nikita Hopkins
Uspesifisert rolle
Kath Soucie
Uspesifisert rolle
Peter Cullen
Uspesifisert rolle
Andre Stojka
Uspesifisert rolle
Tom Wheatley
Uspesifisert rolle
Johannes Joner
Uspesifisert rolle
Anders Hatlo
Uspesifisert rolle
Vis alle roller