Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Frankie & Hazel (2000)
11:50 - TV3
Curly Sue (1991)
13:10 - FEM
I.Q. (1994)
15:05 - TV4
Crazy/Beautiful (2001)
19:15 - FEM
Right on track (2003)
20:00 - TV2 Zebra
Evig solskinn i et plettfritt sinn (2004)
20:55 - NRK3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 26. juli

Kate Beckinsale
Kevin Spacey
Mick Jagger
Sandra Bullock
Helen Mirren
John Eldridge
Kazimierz Kozniewski
Kenneth Harlan

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Plan 9 from Outer Space (1958)
Klassikere
Av: Montecristo, 25. juli 22:27

Public Enemies
Film generelt
Av: Montecristo, 22. juli 09:36

Jeg har elsket deg så lenge
Film generelt
Av: Montecristo, 20. juli 09:51

Nådeløse menn (1992)
Klassikere
Av: Montecristo, 17. juli 17:39

Cinema Paradiso (1989)
Klassikere
Av: Montecristo, 13. juli 09:09

Livet med Helen (2004)

Originaltittel: Raising Helen

Produsent: Ashok Amritraj
Regi: Garry Marshall
Manus: Jack Amiel
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 59 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 1
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Kate Hudson
Helen Harris
John Corbett
Pastor Dan
Joan Cusack
Jenny
Helen Mirren
Uspesifisert rolle
Amber Valletta
Martina
Felicity Huffman
Uspesifisert rolle
Hector Elizondo
Mickey Massey
Hayden Panettiere
Audrey
Spencer Breslin
Henry
Abigail Breslin
Sarah
Vis alle roller

Morsrollen er det siste den karrierebevisste festløvinnen Helen Bradley tenker på; hun trives utmerket alene. Men når de to niesene og nevøen hennes bare har Helen å vende seg til, lar yndlingstanten dem flytte inn hos seg.

Helen finner raskt ut at morsrollen er akkurat så kjedelig som hun hadde tenkt seg, men takket være Dan Jenkins, den kjekke, unge presten som er rektor ved barnas nye skole, begynner hun å innse at det nye ansvaret kanskje har fordeler likevel.

Omtale

Urbane Helen får livssituasjonen sin snudd opp ned i det hun tar på seg ansvaret for å oppdra søsterens 3 barn.

Filmtilsynet


Garry Marshall er regissør for denne gripende og morsomme filmen med Oscar-nominerte Kate Hudson i hovedrollen.

Morsrollen er det siste den karrierebevisste festløvinnen Helen Bradley (Kate Hudson) tenker på; hun trives utmerket alene. Men da de to niesene og nevøen hennes - 15 år gamle Audrey (Hayden Panettiere), 10 år gamle Henry (Spencer Breslin) og 5 år gamle Sarah (Abigail Breslin) - bare har Helen å vende seg til, lar yndlingstanten dem flytte inn hos seg. Umiddelbart ser det ut som et underlig valg - ville ikke Helens eldre søster, Jenny (Joan Cusack), som allerede er en eksemplarisk mor til to barn, være bedre egnet? Hva vet denne partyjenta om å oppdra barn? Helen finner raskt ut at morsrollen er akkurat så kjedelig som hun hadde tenkt seg - men takket være Dan Jenkins (John Corbett), den kjekke, unge presten som er rektor ved barnas nye skole, begynner hun å innse at det nye ansvaret kanskje har fordeler likevel.

BVI


I denne hjertevarme romantiske komedien fra regissør Garry Marshall, mannen bak filmer som "Runaway Bride" og "Pretty Woman", har Oscar-nominerte Kate Hudson hovedrollen som karrierekvinnen Helen Harris. Sammen med velkjente fjes som Helen Mirren, Joan Cusack og John Corbett, bedre kjent som Aidan i "Sex og singelliv" på TV3, gir hun oss en film med "...mye latter og stort hjerte" (CBS).

Handlingen Helen Harris lever (Kate Hudson) livet hun alltid har drømt om. Hennes karriere i et av de beste modellbyråene på Manhattan, under ledelse av Dominique (Helen Mirren), er på vei opp. Hun tilbringer sine dager på moteshow, og sine kvelder på byens hotteste klubber. Men hennes bekymringsløse livsstil får en brå stopp når en telefonsamtale forandrer alt. For Helen befinner snart seg selv ansvarlig for sin ene søsters tre barn - 15 år gamle Audrey (Hayden Panettiere), 10 år gamle Henry (Spencer Breslin) og 5 år gamle Sarah (Abigail Breslin). Ingen betviler at Helen er den kuleste tanta i New York, men hva vet denne glamour-jenta om å oppdra barn? For morsrollen er det siste Helen tenker på - hun trives utmerket alene. Men siden de bare har Helen å vende seg til, lar yndlingstanten dem flytte inn hos seg. Umiddelbart ser det ut som et underlig valg - ville ikke Helens eldre søster Jenny (Joan Cusack), som allerede er en eksemplarisk mor til to barn, være bedre egnet? Helen finner raskt ut at morsrollen er akkurat så kjedelig som hun hadde tenkt seg, og at dansing klokken tre om natten ikke går godt sammen med å få barn på skolen i tide - noe som Jenny er snar til å påpeke. Mens Helen forsøker å gjennomgå forandringen fra super-hip til super-mamma finner hun støtte på et uvanlig sted - hos Dan Parker (John Corbett), den unge kjekke pastoren og rektoren på barnas nye skole. Og snart innser hun at valget hun må gjøre er mellom livet hun alltid har elsket og de nye elskede i hennes liv. Og kanskje det nye ansvaret har fordeler likevel...

Oslo Kinematografer


Småtrivelig tidsfordriv Helen (Hudson) lever det glade sex- og singelliv i storbyen. Der jobber hun i et modellbyrå, siden moteindustri ser ut til å være det eneste som interesserer hollywoodske yrkeskvinner.

Men så en dag dør hennes søster i en bilulykke og etterlater seg tre barn. Alle regner med at Helens andre og langt mer husmoderlige søster Jenny (Cusack) skal overta podene, men testamentet legger overraskende nok ansvaret på Helen. Det som følger er florlett sukkerspinn; litt drama, litt sentimentalitet, litt komedie.

I beste fall er dette et totalt tanketomt, dog småtrivelig tidsfordriv. Hvis man da ikke spør seg selv om hvorfor det hele også må ende med et gryende giftemål, sågar med en prest (Corbett, fra nettopp "Sex og singelliv").

Det er en slags snikende familieverdi-moralisme i påfallende mange av de amerikanske singelkomediene rettet mot kvinner. Vær gjerne fri og yrkesaktiv (i motebransjen), men egentlig har dere et uforløst ønske om å bli prestefruer og trebarnsmødre.

Sammen med den grovt mishandlete og effektivt tuktede "The Stepford Wives" synes dette å bli den store Faludiske backlash-weekend på kinematografene.

Men det må nevnes at Hudson, som jo var slik en "lysfontene" i "Almost Famous", er aldeles karismatisk også her. Hun har en sjarmerende filmpersonlighet, og burde kunne gjøre det bra nettopp som komedienne. Men karrieren bør bli velfortjent stutt hvis hun ikke finner bedre materiale enn dette.

Den gyselige skjelettpiken Paris Hilton er en slags tilbakevendende statist som skal representere det heftige storbyliv. Kanskje prestefrue ikke er så ueffent lell.

Atle H. Boysen

FilmMagasinet


Helen (Kate Hudson) lever det glade sex- og singelliv i storbyen. Der jobber hun i et modellbyrå, siden moteindustri ser ut til å være det eneste som interesserer hollywoodske yrkeskvinner. Men så en dag dør hennes søster i en bilulykke og etterlater seg tre barn. Alle regner med at Helens andre, og langt mer husmoderlige søster Jenny (Joan Cusack), skal overta podene - men testamentet legger overraskende nok ansvaret på Helen.

TVN 2007


Fra sex- og singelliv til ansvarlig trebarnsmor Helen lever det glade sex- og singelliv i storbyen. Siden moteindustrien ser ut til å være det eneste som interesserer yrkeskvinner fra Hollywood, jobber hun i et modellbyrå. Når hennes søster omkommer i en bilulykke og etterlater seg tre barn, regner alle med at Helens andre - og langt mer husmoderlige søster Jenny - skal overta podene. I testamentet ligger imidlertid ansvaret overraskende nok på Helen... "Livet med Helen" er en amerikansk dramakomedie med Oscar-nominerte Kate Hudson i den sentrale rollen.

Morsrollen er det siste den karrierebevisste festløvinnen Helen Bradley tenker på; hun trives helt utmerket alene. Men når hun får det uventede ansvaret for de to niesene og nevøen sin - 15 år gamle Audrey, 10 år gamle Henry og femåringen Sarah - lar yndlingstanten dem flytte inn hos seg.

Det ser umiddelbart ut som et underlig valg. Alle regnet nemlig med at tante Jenny skulle overta ansvaret. Men når det fremkommer av testamentet at Helen er den som skal ta trekløveret inn under sine mer eller mindre beskyttende vinger, har hun intet valg.

Helen finner raskt ut at morsrollen er akkurat så kjedelig som hun hadde tenkt seg. Takket være Dan Parker, den kjekke, unge presten som er rektor ved barnas nye skole, begynner hun derimot å innse at det nye ansvaret faktisk har sine fordeler likevel...

FEM 2008

Alle bilder av Livet med Helen

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon