Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Anchorman (2003)

Originaltittel: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Slutten av 70-tallet. Ron Burgundy er sjefsankeret i San Diegos nyhetsverden, med andre ord det TV-ansiktet som har best oppslutning. Feminismen er på fremmarsj, og når fjernsynsstudioet i form av den ambisiøse nyhetskvinnen Veronica Coningstone.

Ron er ikke den som sier nei takk til selskapet av et par kvinneben, men holdningen hans til Veronica endrer seg drastisk når hun forlanger innpass på hans arena. Hun har ikke tatt seg jobb i media for å være fjernsynspynt.

Omtale

Will Ferell ( Starscky & Hutch, Old School, Elf ) er Ron Burgundy, en kjempepopulærnyhetsanker på en TV - stasjon i San Diego på 1970 - tallet. Han mener kvinner kun har sin plass i nyhetene så lenge de bare dekker moteshow eller kulinære godsaker. Så når Ron blir fortalt at han skal arbeide sammen med en ung og lovende kvinnelig reporter ( Christina Applegate ) som i tillegg er vakker, ambisiøs og intelligent nok til å være mer enn et ansikt, er det ikke bare en liten konflikt som oppstår mellom de to TV - folkene - det er krig! Fylt med vittigheter og slapstick - humor, Anchorman er årets villeste og mest uhøytidelige må se komedie.

Filmweb


Ron Burgundy er nyhetsanker i en tvstasjon på 1970-tallet. Han er en av byens store helter helt til en kvinne dukker opp og tar plassen hans.

Filmtilsynet


DVD-utgivelsen Will Ferrell (STARSKY & HUTCH, Old School, Elf)er Ron Burgundy, en kjempepopulær nyhetsanker på en TV-stasjon i San Diego på 1970-tallet. Han mener kvinner kun har sin plass i nyhetene så lenge de bare dekker moteshow eller kulinære godsaker. Så når Ron blir fortalt at han skal arbeide sammen en ung og lovende kvinnelig reporter (Christina Applegate) som i tillegg er vakker, ambisiøs og intellingent nok til å være mer enn et pent ansikt, er det ikke bare en liten konflikt som oppstår mellom de to TV-folkene – det er krig! Fylt med vittigheter og slapstick-humor, Anchorman er årets villeste og mest uhøytidelige “må se” komedie!

Universal


På slutten av 70-tallet: Nyhetsmannen Ron Burgundy jobber i en liten TV-stasjon i San Diego. Han er stasjonens konge helt til, akk og ve, en kvinne dukker opp og får jobben som reporter, og snart begir seg inn på Rons territorium.

Ron Burgundy er sjefsankeret i San Diegos nyhetsverden, med andre ord det TV-ansiktet som har best oppslutning. Feminismen er på fremmarsj, og når fjernsynsstudioet i form av den ambisiøse nyhetskvinnen Veronica Coningstone. Ron er ikke den som sier nei takk til selskapet av et par kvinneben, spesielt ikke så lenge hun som står på dem er søt og grei og holder seg til dekningen av kvinnelige interesser som katteutstillinger og matlaging.

Rons holdning til Veronica endrer seg derimot drastisk når hun forlanger innpass på hans arena. Hun har ikke tatt seg jobb i media for å være fjernsynspynt. Hun er der for å følge en agenda, et kall som innebærer og gjøre kvinnekampen synlig i praksis. Saker som hun ikke kan få dekket fra et katteshow, men derimot som del av en nyhetsredaksjon.... der altså Ron Burgundy er konge. Det er duket for krig, og krig blir det!

Dette er en sanseløs komedie med Will Ferrell og Christina Applegate. I mindre roller møter vi Tim Robbins, Jack Black, Ben Stiller og Luke Wilson.

Oslo Kinematografer


Sketsjshow Will Ferrell er blant kongen av amerikanske filmkomikere for tiden. I denne screwball-komedien spiller han nyhetsankeren Ron Burgundy. Han er konge på den lille tv-stasjonen på 1970-tallet og soler seg i glansen fra seg selv. Han har ingen rivaler. Det går greit helt til det dukker opp en ung og vakker kvinnelige reporter (Christina Applegate) som begynner å rote seg inn på hans enemerker.

"Anchorman" er ikke noe linær fortelling. I stedet kan den sees på som en rekke enkeltsketsjer hvor Will Ferrell får briljere med sitt talent - godt hjulpet av sterke biroller med skuespillere som vi Tim Robbins, Jack Black, Ben Stiller og Luke Wilson.

Savner du de gode gamle screwballkomediene - ja, da er "Anchorman" svaret.

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet


Will Ferrell spiller nyhetsankeren Ron Burgundy som jobber på en liten TV-stasjon i San Diego på slutten av 70-tallet.

Han er stasjonens konge helt til, akk og ve, en kvinne dukker opp og får jobben som reporter, og snart begir seg inn på Rons territorium.

Dette er en sanseløs komedie med Will Ferrell og Christina Applegate. I mindre roller møter vi Tim Robbins, Jack Black, Ben Stiller og Luke Wilson.

UIP

Alle bilder av Anchorman

Anchorman (2003)

Produsent: Judd Apatow
Regi: Adam McKay
Manus: Will Ferrell
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 35 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Will Ferrell
Ron Burgundy
Christina Applegate
Veronica Corningstone
David Koechner
Champ Kind
Steve Carell
Brick Tamland
Paul Rudd
Brian Fantana
Fred Willard
Ed Harken
Chris Parnell
Garth Holliday
Vince Vaughn
Wes Mantooth
Chad Everett
Jess Moondragon
Kevin Corrigan
Paul Hauser
Vis alle roller
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood