Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

The Reader

Hvor langt vil du gå for å bevare en hemmelighet?

Hele saken (629 ord)

The Unborn

Overnaturlig thriller med Odette Yustman og Gary Oldman, Premieredato: 13.03.09

Hele saken (847 ord)

Watchmen

Endelig. Watchmen har premiere den 06.03.09

Hele saken (1543 ord)

Uten dekning

Islandsk film for barn om samhold, usikkerhet og vennskap. og om å bli godtatt for den man er.

Hele saken (405 ord)

The International

Du stoler på banken din men hva om banken bruker pengene dine til helt andre ting?.

Hele saken (118 ord)

Den forheksede Ella (2004)

Originaltittel: Ella Enchanted

Ella av Frell blir gitt en "gave" ved fødselen av feen Lucinda - fullkommen lydighet. Hun er tvunget til å utføre alt hun kommanderes til - uansett hvor latterlig eller farlig - og Ellas liv er på ingen måte hennes eget. Hun har en ondskapsfull og to fæle stesøstre som får et kick av å se Ella adlyde deres minste vink.

Men nå er Ella lei. Hun er bestemt på å bryte forhekselsen og vinne sin uavhengighet en gang for alle. Hun legger ut på en oppdagelsesferd som vil føre henne gjennom kongerikets farligste og mørkeste skoger, helt til kongens slott.

Omtale

Ella er forhekset til å være lydig og må derfor gjemme seg for fosterfamilien for å beskytte prinsen.

Filmtilsynet


Et tegneserie-fantasy-eventyr fylt til randen av magi og musikk, troll og alver, kjemper og onde stesøstre. Der har du Den forheksede Ella, en film som vender tilbake til den klassiske eventyrverden, men med en distinkt eim av vårt eget århundre. Filmen er basert på en storselgende, prisbelønt bok av Gail Carson Levine.

Historien begynner når Ella av Frell blir gitt en "gave" ved fødselen av feen Lucinda - gaven er fullkommen lydighet. Hun er tvunget til å utføre alt hun kommanderes til - uansett hvor latterlig eller farlig - og Ellas liv er på ingen måte hennes eget. Alt blir enda verre enn før når faren gifter seg på nytt og kommer hjem med en virkelig ondskapsfull stemor, den forferdelige Dame Olga, og to fæle stesøstre, Hattie og Olive, som får et kick av å se Ella adlyde deres minste vink.

Men nå er Ella lei. Hun er bestemt på å bryte forhekselsen og vinne sin uavhengighet en gang for alle. Hun legger ut på en oppdagelsesferd som vil føre henne gjennom kongerikets farligste og mørkeste skoger - der hun finner en følgesvenn i en liten alv - helt til kongens spektakulære slott. Underveis møter hun også den forgudede prins Charmont som rett som det er pryder forsiden av Medieval Teen, for snart å snu eventyrenes historie på hodet og være den som redder ham ved hjelp av ubesudlet kjærlighet.

Men først og fremst vil Ella oppdage den styrken hun har til å kjempe for det som betyr aller mest for henne: Det som befinner seg i hennes hjerte.

Oslo Kinematografer


Sympatisk og glad Basert på en bok av Gail Carson Levine er dette eventyret om lille Ella som blir forhekset til alltid å være lydig. Nå er hun i tenårene og forhekselsen volder henne alle slags plager. Hennes fryktelige stesøstre har funnet ut at hun uansett må gjøre det hun blir bedt om og utnytter det til fulle. I tillegg styres landet av den onde reservekongen Edgar (Elwes), samtidig som den kjekke og litt for ubekymrete kronprins Charmont (Dancy) er på leting etter en et dronningemne.

En lettbeint eventyrkomedie tydelig inspirert av "The Princess Bride" (1987, hvor Elwes var "prinsen") og "Shrek" (2001) der den som disse tillater seg å stjele elementer fra alle slags kjente eventyr (mest Askepott) og gi det hele en moderne vri. Resultatet er ikke like originalt, ei heller like rampete. Men allikevel er dette en sympatisk, glad og stø underholdningsfilm som burde kunne fenge eventyrglade i alle aldre.

Den som fant Hathaway særdeles fryktelig i "The Princess Diaries" (2001) vil nok tø opp noe denne gangen. Hun tilfører filmen sjarme og passer godt i eventyrland der hun ligner en smule på Judy Garland.

Atle H. Boysen

FilmMagasinet


Dette er eventyret om lille Ella som blir forhekset til alltid å være lydig. Hun er tvunget til å utføre alt hun blir bedt om, uansett hvor latterlig eller farlig. Alt blir enda verre enn før når faren gifter seg med en ondskapsfull stemor, den forferdelige Dame Olga. Olgas to fæle døtre, Hattie og Olive, gjør livet til Ella uutholdelig. Den forheksede Ella bestemmer seg dermed for å bryte forhekselsen en gang for alle.

TVN 2007

Alle bilder av Den forheksede Ella

Den forheksede Ella (2004)

Produsent: Jane Startz
Regi: Tommy O'Haver
Manus: Laurie Craig
Sjanger: komedie, romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 36 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Anne Hathaway
Ella of Frell
Hugh Dancy
Prince Charmont
Cary Elwes
Sir Edgar
Vivica A. Fox
Lucinda Perriweather
Joanna Lumley
Dame Olga
Minnie Driver
Mandy
Eric Idle
Narrator
Aidan McArdle
Slannen of Pim
Patrick Bergin
Sir Peter
Jimi Mistry
Benny
Vis alle roller
Kelly Lynch
Kelly Lynch
Catherine O
Catherine O'Hara
Joan Greenwood
Joan Greenwood
John Garfield
John Garfield
Kay Lenz
Kay Lenz
Lee Shumway
Lee Shumway
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid