Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

TV-oversikt for lørdag 14. februar og søndag. 15 februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen

Hele saken (2194 ord)

TV-oversikt for fredag den 13. februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1472 ord)

Milk

Oscar-vinner Sean Penn spiller Harvey Milk, i en film av Gus Van Sant (Good Will Hunting).

Hele saken (237 ord)

Man on Wire (2008)

Filmen forteller historien om franskmannen Philippe Petit som gikk på line mellom Twin Towers i New York i 1974.

Hele saken (175 ord)

Apocalypse Now! Redux (2001)

Utvidet og omklipt 2001-versjon av det amerikanske krigsdramaet fra 1979. Sendes 23.40 på TV2 Zebra.

Hele saken (1206 ord)

Final Destination 2 (2003)

Originaltittel: Final Destination 2

Clear Rivers var den eneste overlevende i flyulykken der Flight 180 styrtet. For sin egen sikkerhets skyld har hun valgt å låse seg inn på et mentalsykehus, hvor hun lever i konstant frykt for at døden skal innhente henne.

Clear kan oppfattes som gal, men hun har ikke tatt feil. Døden beveger seg langs Route 23 på vei sørover. Kimberly Corman, har lagt ut på en helgetur med bilen full av venner når hun hjelpeløst blir vitne til en ulykke.

Omtale

Kimberly opplever plutselig å få forvarsler på kommende dødsfall. Rekker hun å hindre de grusomme hendelsene i å inntreffe?

I ”Final Destination 2”, oppfølgeren til thrillersuksessen fra år 2000, møter vi igjen Clear Rivers (Ali Larter), den eneste overlevende etter flyulykken hvor Flight 180 styrtet. For sin egen sikkerhets skyld har hun valgt å låse seg inn på et mentalsykehus, hvor hun lever i konstant frykt for at døden skal komme å gjøre det samme mot henne som den gjorde mot hennes venner.

Clear kan oppfattes som gal, men hun har ikke tatt feil. Døden beveger seg mot Route 23 og er på vei sørover. Kimberly Corman (A.J. Cook), har lagt ut på en helgetur med bilen full av venner når hun hjelpeløst blir vitne til en ulykke. En lastebilsjåfør mister kontroll over lasten, og når tømmeret raser ut på motorveien blir dette raskt en dødelig felle for bilene som kommer ham

Kimberly er selv ett av ofrene. Men ett øyeblikk senere oppdager hun at hun fortsatt sitter i bilen, sammene med vennene og i den samme køen av medtrafikantener, de hun nettopp hadde sett omkomme i den grusomme ulykken. Det hun opplever må ha vært innbilning. Eller var det et tegn, en advarsel?

Om produksjonsteamet:

"Final Destination 2" er produsert av de samme to som stod bak "Final Destination", Warren Zide og Craig Perry (American Pie 1-3). Den velkjente second unit-regissøren David R. Ellis (som blant annet har jobbet med "Harry Potter og de vises stein", "The Perfect Storm" og den kommende "Matrix Reloaded") har regissert sin andre spillefilm etter debuten med "Homeward Bound 2".

SF Norge AS


Clear Rivers er eneste gjenlevende etter ulykken med Flight 180. Døden har ikke bare tatt passasjerene som satt i flyet, men i tillegg alle Clear kommer i kontakt med. For sin egen- og andres skyld har hun derfor valgt å låse seg inn på et mentalsykehus. Døden får ikke gjøre det samme mot henne som den gjorde mot hennes venner. For selv om man har kommet seg unna én gang, står man fremdeles på Dødens liste.

Clear sin redsel er godt begrunnet, for Døden beveger seg mot Route 23. I en bil sitter Kimberly Corman og vennene hennes, som hjelpeløst dras med i en forferdelig ulykke. En tømmerbil kommer ut av kontroll, og lasten slynges med dødelig effekt utover motorveien. I Kimberlys bil blir hennes venner brutalt slaktet, hun er eneste overlevende. Kimberly greier å redde noen andre som har vært involvert i ulykken, men kort tid etter begynner folk å dø som fluer. Like etterpå sitter hun igjen i bilen sammen med vennene. Har det hele vært en drøm? En forutanelse?

Kimberly Corman og Clear Rivers har bare én ting å gjøre: å slå seg sammen for å på en eller annen måte stoppe Døden, før det er for sent – før det er deres tur!

Oslo Kinematografer


Den første (fra 2000) var regissert av James Wong og skrevet av Glen Morgan. Dette er radarparet som sto bak noen av de beste The X Files episoder samt var ansvarlige for de seriøst underkjente Millennium og Space:< Above and Beyond seriene. Den starter med at en gutt drømmer om at klasseflyturen ender i en grufull ulykke. Han overbeviser en håndfull av sine klassekamerater om å ikke reise, resten omkommer i ulykken. Men, det viser seg at "Døden" har en liste og vil ha sitt uansett. Så, hvis man feilaktig overlever en ulykke vil en annen snart ramme. Sterkt overdrevne ulykker utgjør filmens skrekkscener og hvordan å unngå dem dens handling. Ulykkene er av vandrehistorie typen hvor en liten ting fører til større ting på et infamt eskalerende vis. Nå er vi på den igjen, og det er ikke annet å si enn at denne er nøyaktig lik den forrige, og like severdig eller ikke. Larter og skrekkgjengangeren Todd er tilbake, ellers er det selvfølgelig en ny gruppe ulykkesfugler. Filmens "monster" er som forrige gang de skjebnesvangre katastrofer. Åpningsscenen er en lang detaljert kjedekollisjon som vil få deg til å holde øynene på veien (i det minste et par ganger) neste gang du ratter rundt. Se det, nesten som en pedagogisk skrekkfilm å regne, og for en gangs skyld er det ikke sex den prøver å skremme oss fra. De mange ulykker er en smule mer ekstreme i denne omgang men er fortsatt nervepirrende i sine dominoeffekt konstruksjoner. Handlingen er en slik som både er oppfølger og nyfilming på en og samme tid. Regissør Ellis har vært stuntmann og effektscene-regissør siden 1970tallet, noe som synes å komme godt med i en såpass teknisk film som dette. Alt i alt fungerer den da også utmerket og er et sjeldent eksempel på en høyst oppegående sjablonfilm. Det er intet som kan få dreis på sommerkvelden som et lite gys og jeg kan love deg at du kommer til å gå i en stor ring rundt kraner og stilaser på vei hjem. Hadde denne ikke vært slik en reprise ville den fått et poeng til.

Atle H. Boysen

FilmMagasinet


Kamp mot døden

Clear Rivers tror døden er ute etter henne og alle hun kommer i kontakt med, og har låst seg inne på mentalsykehus. Clear Rivers er eneste gjenlevende etter ulykken med Flight 180. Døden har ikke bare tatt passasjerene som satt i flyet, men i tillegg alle Clear kommer i kontakt med.For sin egen- og andres skyld har hun derfor valgt å låse seg inn på et mentalsykehus.

Forferdelig ulykke Clear sin redsel er godt begrunnet, for døden beveger seg mot Route 23. I en bil sitter Kimberly Corman og vennene hennes, som hjelpeløst dras med i en forferdelig ulykke. En tømmerbil kommer ut av kontroll, og lasten slynges med dødelig effekt utover motorveien. I Kimberlys bil blir hennes venner brutalt slaktet, hun er eneste overlevende.

Forutanelse Kimberly greier å redde noen andre som har vært involvert i ulykken, men kort tid etter begynner folk å dø som fluer. Like etterpå sitter hun igjen i bilen sammen med vennene. Har det hele vært en drøm? En forutanelse?

Kimberly Corman og Clear Rivers har bare én ting å gjøre: Å slå seg sammen for å på en eller annen måte stoppe Døden, før det er for sent - før det er deres tur!

TV2 2009

Alle bilder av Final Destination 2

Trailer

Link til denne traileren

Final Destination 2 (2003)

Produsent: Craig Perry
Regi: David R. Ellis
Manus: J. Mackye Gruber
Sjanger: grøsser, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 30 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 1
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Ali Larter
Clear Rivers
A.J. Cook
Kimberly Corman
Michael Landes
Officer Thomas Burke
Terrence "T.C." Carson
Eugene Dix
Keegan Connor Tracy
Kat
Enid-Raye Adams
Dr. Kalarjian
Sarah Hattingh
Nurse
Lynda Boyd
Nora Carpenter
Sarah Carter
Shania
Jonathan Cherry
Rory
Vis alle roller
Kaj-Erik Eriksen
Kaj-Erik Eriksen
Keene Curtis
Keene Curtis
Kevin McCarthy
Kevin McCarthy
Laszlo Kish
Laszlo Kish
Laurence Trimble
Laurence Trimble
Anne-Cath Vestly
Anne-Cath Vestly
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid