Logg inn | Opprett brukerkonto

And Starring Pancho Villa as Himself (2003)

Originaltittel: And Starring Pancho Villa as Himself

Produsent: Tony Mark
Regi: Bruce Beresford
Manus: Larry Gelbart
Sjanger: action, dokudrama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 50 minutter

Kritikk

Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 5

Rollebesetning

Antonio Banderas
Pancho Villa
Eion Bailey
Frank Thayer
Michael McKean
William Cabanne
Colm Feore
D.W. Griffith
Matt Day
John Reed
Damian Alcazar
G. Rodolfo Fierro
Kyle Chandler
Raoul Walsh
Alexa Avalos
Teddy Sampson
Alan Arkin
Sam Drebben
Jim Broadbent
Harry Aitken
Vis alle roller

Antonio Banderas spiller hovedrollen i denne filmen, basert på en utrolig historie fra virkeligheten. Den viser hvordan den meksikanske revolusjonæren, Pancho Villa, lot et Hollywood-team filme ham i kamp og med det endret kursen for film- og militærhistorien. Eventyret får sin start når de tidlige filmgigantene D.W. Griffith (Colm Feore) og Harry Aiken (Jim Broadbent) sender en ansatt, Frank Thayer (Eion Bailey), til Mexico for å overtale den pengelense, publisitetshungrige Villa til å la dem filme hans revolusjon. Når de bokstavelig talt havner i kryssild, risikerer Thayers team livet i en blanding av fiksjon og virkelighet. Etter en rekke farlige dåder, situasjoner der de med nød og neppe unnslipper og dobbeltspill som er en kort action-stumfilm verdig, lager Thayer og Villa sin film. “The Life of General Villa” settes opp i USA til allmenn anerkjennelse. Filmen endrer folkeopinionen i Villas favør og beviser at “linsen er mektigere enn sverdet”.

Omtale

DVD-utgivelsen Golden Globe®-nominerte Antonio Banderas (Once Upon a Time in Mexico) spiller hovedrollen i denne filmen, basert på en utrolig historie fra virkeligheten. Den viser hvordan den meksikanske revolusjonæren, Pancho Villa, lot et Hollywood-team filme ham i kamp og med det endret kursen for film- og militærhistorien. Eventyret får sin start når de tidlige filmgigantene D.W. Griffith (Colm Feore) og Harry Aiken ( Jim Broadbent) sender en ansatt, Frank Thayer (Eion Bailey), til Mexico for å overtale den pengelense, publisitetshungrige Villa til å la dem filme hans revolusjon. Når de bokstavelig talt havner i kryssild, risikerer Thayers team livet i en blanding av fiksjon og virkelighet. Etter en rekke farlige dåder, situasjoner der de med nød og neppe unnslipper og dobbeltspill som er en kort action-stumfilm verdig, lager Thayer og Villa sin film. “The Life of General Villa” settes opp i USA til allmenn anerkjennelse. Filmen endrer folkeopinionen i Villas favør og beviser at “linsen er mektigere enn sverdet”.

SMN


Filmgigantene D.W. Griffith og Harry Aiken sender en ansatt til Mexico for å overtale den pengelense, publisitetshungrige meksikanske revolusjonæren, Pancho Villa, til å la dem filme hans revolusjon. Filmen endrer folkeopinionen i Villas favør, og beviser at “linsen er mektigere enn sverdet".

TVN 2006

Alle bilder av And Starring Pancho Villa as Himself

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon