Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Shrek 2 (2004)

Originaltittel: Shrek 2

Shrek og prinsesse Fiona er på bryllupsreise, men blir invitert hjem til Fionas foreldre til en bryllupsfeiring ved hoffet. Kongen og dronningen blir en smule sjokkerte når de oppdager at Shrek er et troll – særlig siden de har den glattslikkede Prince Charming gående rundt, som ikke har noe høyere ønske enn å gifte seg med Fiona!

En innsmigrende meksikansk katt, samt pepperkakemannen og de blinde musene fra den første filmen dukker dessuten opp.

Omtale

Alles favoritthelt er tilbake i SHREK 2. Den første komedien noensinne som er blitt rost både av kritikere og publikum som enda bedre enn sin Oscar-vinnende forgjenger! ”FILMSKAPERNE GREIER MESTERSTYKKET Å LAGE EN FILM SOM ER MINST LIKE MORSOM FOR VOKSNE SOM FOR BARN!” - FilmMagasinet “Lykkelige i alle sine dager” synes å være langt langt borte når turen for å hilse på svigerforeldrene ender opp i en virvelvind av opplevelser for Shrek og Fiona. Med hjelp av sin trofaste venn Eselet, gir Shrek seg i kast med en trylledrikkbryggende God Fe, en flott utseende Drømmeprins og den berømte trolldreperen, Pus med Støvler – en villkatt med blikk av stål som innerst inne er snill som et lam.

Paramount


Eventyret fortsetter med at alles favorittroll møter sin største utfordring av alle - svigerforeldrene!

Shrek og Prinsesse Fiona kommer tilbake fra bryllupsreisen og finner en invitasjon hvor de blir ønsket hjertelig velkommen til å besøke Prinsesse Fionas foreldre; Kongen og Dronningen av kongeriket Langt Langt Borte. Eselet er med på turen, og det lykkelige paret og deres firbente venn setter avsted. Det blir en virvelvind med opplevelser og de treffer mange nye eventyrfigurer på veien.

Shrek: Shrek er et stort, stygt og illeluktende - men sjarmerende - troll. Han levde livet alene i sumpen sin helt til han traff den store kjærligheten - Prinsesse Fiona. Nå er de lykkelig gift, og Shrek finner ut at enkelte ganger må man gjøre noen forandringer for den man elsker. Men Shrek er i ferd med å forandre seg på en måte ingen trodde var trol-l-ig.

Norsk stemme: Asgeir Borgemoen

Fiona: Prinsesse Fiona er ikke den typiske jomfru i nød. Hun er smart, tøff og har rykte på seg for å ha kneblet en bande med røvere. Nå som hun har giftet seg med et troll, har hun gitt opp alle eventyrdrømmer. Allikevel er det fortsatt én fantasi Fiona håper vil gå i oppfyllelse; hun drømmer om at hennes kongelige foreldre og trollektemann skal komme godt overens.

Norsk stemme: Iren Reppen

Eselet: Eselet er en skravlebøtte av en nobel ganger. Han er Shreks beste venn og høyre hånd og er alltid på leting etter å more seg kongelig. Nå møter han en ny utfordring; til posisjonen som Shreks beste venn får han nemlig uventet konkurranse.

Norsk stemme: Thomas Giertsen

Pus med støvler: Han har et blikk av stål, håndterer sverdet som Zorro og bærer skikkelig dyrt og luksuriøst fottøy. Han er Pus med støvler, den berømte drapsmann fra myter og vers. Han har blitt leid inn for å ta livet av Shrek, men oppdager at offeret hans er en god motstander, og en enda bedre venn.

Norsk stemme: Henrik Mestad

Dronning Lillian: Fionas mor, Dronningen, ønsker bare at hennes datter skal være lykkelig. Hun bryr seg ikke om at Shrek er et troll. Dronning Lillian forstår hva det betyr å elske noen på tross av et uheldig utseende. Hun bærer nemlig på en lignende hemmelighet om sitt forhold til Kong Harald og hun har holdt det skjult for Fiona i alle år. Er det kanskje på tide at Fiona får kjenne til den utrolige sannheten?

Norsk stemme: Ellen Horn

Kong Harald: Forestill deg at datteren din kommer hjem med et stygt troll. Det er det Fiona har gjort, og hennes far, Kong Harald, er ikke veldig fornøyd. Kongen sier at han kun ønsker det som er best for datteren, men han har også underliggende motiver. Det innebærer å ta drastiske skritt for å få Fionas ektemann til "forsvinne" for alltid.

Norsk stemme: Anders Hatlo

Drømmeprinsen: Han har alt en kjekk prins skal ha - et flott utseende, et mektig sverd og frisk peppermynteånde. Det er kun en ting Drømmeprinsen ikke har; nemlig et "lykkelig alle sine dager" liv med Prinsesse Fiona. Han ville gjøre hva som helst for å ta Shreks plass.

Norsk stemme: Øystein Røger

UIP


Shrek 2 er rent tullball, men på et høyt nivå. Vitsene lyner forbi, det vrimler av popkultur- og filmreferanser, og moderne livsførsel podes ustanselig inn i filmens middelaldermiljø (blant annet går man på hamburgerbar og bestiller "Medieval Meal"). Shrek og prinsesse Fiona er på bryllupsreise, men blir invitert hjem til Fionas foreldre til en bryllupsfeiring ved hoffet. Kongen og dronningen blir en smule sjokkerte når de oppdager at Shrek er et troll – for en ulykke siden de har den glattslikkede Prince Charming gående rundt, som ikke har noe høyere ønske enn å gifte seg med Fiona! En innsmigrende meksikansk katt (med Antonio Banderas’ stemme) tar prisen for beste komiske oppfinnelse i filmen. Pepperkakemannen og de blinde musene fra den første filmen dukker opp igjen, blant annet i en totalt absurd parodi på en berømt scene i Brian De Palmas Mission: Impossible.

Shrek 2 Shrek 2 is pure silliness, but on a high level. The gags are flashing by, the film is swarming with references to films and pop culture, and modern ways of life are constantly grafted into the film’s medieval environment (in one scene they go to a hamburger bar and order "Medieval Meal"). Shrek and Princess Fiona are on their honeymoon, but are invited to Fiona’s parents for a wedding celebration at their court. The king and queen are somewhat alarmed to discover that Shrek is an ogre – too bad since they have the slick Prince Charming around, who cannot wait to marry Fiona! An ingratiating Mexican cat (with Antonio Banderas’s voice) wins the award for best comic invention of the film. The Gingerbread Man and the blind mice from the first film resurface, and watch out for a totally absurd take on a famous scene from Brian De Palma’s Mission: Impossible. <>

Andrew Adamson er opprinnelig fra New Zealand og har bakgrunn som dataanimatør. Han startet sin karriere med å lage animerte tv-spoter og logoer. I de senere årene har han vært ansvarlig for visuelle effekter på en rekke Hollywood-produksjoner. Adamson var også regissør av Shrek (2001). Kelly Asbury er en veteran innen animasjon og har i hovedsak arbeidet med storyboard og layout. Han var opprinnelig satt opp som regissør av den første filmen om Shrek, men ble tatt av prosjektet til fordel for Spirit – hingsten fra Cimarron (2002), som ble hans regidebut. Conrad Vernon begynte hos Dreamworks i 1996 og har jobbet hovedsakelig med storyboard og som dialogforfatter, også på den første filmen om Shrek. Shrek 2 er Vernons spillefilmdebut hvor han, som i forløperen, har stemmen til karakteren Pepperkakemannen.

Haugesund 2004


Skikkelig moro Dette er et av de få tilfeller hvor oppfølgeren er enda bedre enn den første filmen. Denne gangen kommer Shrek og prinsesse Fiona tilbake fra bryllupsreise, og de blir til sin overraskelse invitert hjem til hennes foreldre: Kongen og Dronningen. Sammen med eselet gir de seg av sted på den lange reisen, som mildest talt byr på en rekke overraskelser.

"Shrek 2" har en litt mer laid-back stemning enn den forrige filmen, noe som kler historien.

Filmskaperne greier mesterstykket å lage en film som er minst like morsom for voksne som for barn!

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet


Shrek og prinsesse Fiona kommer tilbake fra bryllupsreise, og de blir til sin store overraskelse invitert hjem til hennes foreldre: Kongen og dronningen. Sammen med eselet legger de ut på den lange reisen som byr på en rekke utrolige overraskelser. På den fantastiske ferden får Shrek og Fiona uvurderlig hjelp fra en innsmigrende meksikansk katt, den store pepperkakemannen og selvfølgelig de blinde musene.

NRK1 2008

Alle bilder av Shrek 2

Trailer

Link til denne traileren

Shrek 2 (2004)

Produsent: Aron Warner
Regi: Andrew Adamson
Manus: Andrew Adamson
Sjanger: komedie, animasjon
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 27 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Mike Myers
Shrek
Eddie Murphy
Donkey
Cameron Diaz
Fiona
John Cleese
King Harold
Julie Andrews
Queen Lillian
Antonio Banderas
Puss-in-Boots
Rupert Everett
Prince Charming
Larry King
The Ugly Stepsister
Jennifer Saunders
The Fairy Godmother
Conrad Vernon
The Gingerbread Man
John Goodman
John Goodman
John Mahoney
John Mahoney
Martin Landau
Martin Landau
András Kovács
András Kovács
Josef Kemr
Josef Kemr
Larry Riley
Larry Riley