Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Klodenes kamp (2005)

Originaltittel: War of the Worlds

Ray Ferrier har ikke lyktes med alt her i livet, verken som ektefelle eller som far. Like etter at Rays eks-kone Mary Ann har levert tenåringssønnen Robbie og lillesøsteren Rachel på et sjeldent helgebesøk, oppstår det helt uventet en elektrisk storm like ved huset.

En gigantisk krigsmaskin på tre ben braser opp fra dypt under gatene og sprer ild over alt i nærheten. Jorden er angrepet av fremmede vesener. Ray kjemper for å redde barna, og de tre flykter ut av byen i håp om å unnslippe vesenene.

Omtale

Filmen er basert på H.G. Wells' roman, som forteller om et angrep mot hele jorden fra verdensrommet, og en av familiene som er i livsfare.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen Et rystende eventyr som både trollbinder og forbauser? (Michael Wilmington, Chicago Tribune).

Klodenes kamp er et nytt samarbeid mellom filmhelt Tom Cruise og Oscar®-vinner og regissør Steven Spielberg som her gir deg en av de mest overveldende filmopplevelsene noen sinne!

Denne sci-fi-action-thrilleren er en moderne gjenfortelling av H.G. Wells romanklassiker som lar oss oppleve den ekstraordinære kampen for menneskets fremtid sett gjennom øynene til en amerikansk familie. Ray Ferrier (Cruise) kjemper en desperat kamp for å få familien sin i sikkerhet på flukt fra en utenomjordisk hær av trebeinte mordermaskiner som ødelegger alt de kommer over. Klodenes kamp er et actionfylt eventyr som eksploderer i spektakulære spesialeffekter!

Paramount


H.G. Wells' klassiske fortelling om invasjonen fra Mars.

UIP


Steven Spielberg er tilbake med en ny storfilm, den effektspekkede science fiction-thrilleren KLODENES KAMP med Tom Cruise i hovedrollen. Utenomjordiske inntar vår planet, og vi følger menneskehetens strid gjennom en families kamp for å overleve.

UIP


"Klodenes krig" er en effektspekket science fiction-thriller, basert på H.G. Wells' bok-klassiker fra 1898, regissert av Steven Spielberg. Fremmede vesener går til angrep på jorden, helt blottet for gode hensikter. Ray Ferrier (Tom Cruise) befinner seg i sentrum av det første angrepet i en katastrofal offensiv mot vår planet.

Tom Cruise spiller Ray Ferrier, en havnearbeider som ikke har lyktes med alt her i livet, verken som ektefelle eller som far. Like etter at Rays eks-kone Mary Ann har levert tenåringssønnen Robbie og lillesøsteren Rachel på et sjeldent helgebesøk, oppstår det helt uventet en elektrisk storm like ved huset. I et veikryss like ved får Ray se utrolige ting som skal komme til å forandre livene deres for alltid. En gigantisk, tårnende krigsmaskin på tre ben braser opp fra dypt under gatene og sprer ild over alt i nærheten. Det som skulle vært en helt vanlig dag blir plutselig det villeste noen i familien har opplevd - det første angrepet i en katastrofal offensiv mot Jorden - av fremmede vesener. Ray kjemper for å redde barna, og de tre flykter ut av byen i håp om å unnslippe vesenene. Overalt rundt dem er mennesker på flukt fra de trebente fiendene fra Det ytre rom. Men hvor enn de flykter, finner de ikke skjul for de nådeløse inntrengerne. Når håpet om å finne et skjulested svinner blir deres siste håp Rays egen ubendige vilje til å beskytte sine nærmeste.

Science fiction-klassikeren "War of the Worlds", skrevet av H.G. Wells, ble første gang utgitt i 1898 og la grunnlaget for en hel litterær tradisjon - historier om vesener fra fremmede planeter som invaderer jorden.

Oslo Kinematografer


Tom Cruise tar opp kampen "Klodenes kamp" er en moderne gjenfortelling av H.G. Wells romanklassiker om invasjonen fra Mars, og har i regi av Steven Spielberg blitt et actionfylt eventyr med spektakulære spesialeffekter! Tom Cruise har rollen som Ray Ferrier i denne science-fiction thrilleren fra 2005.

Tom Cruise spiller Ray Ferrier, en havnearbeider som ikke har lyktes med alt her i livet, verken som ektefelle eller som far. Like etter at Rays eks-kone Mary Ann har levert tenåringssønnen Robbie og lillesøsteren Rachel på et sjeldent helgebesøk, oppstår det helt uventet en elektrisk storm like ved huset. I et veikryss like ved får Ray se utrolige ting som skal komme til å forandre livene deres for alltid. En gigantisk, tårnende krigsmaskin på tre ben braser opp fra dypt under gatene og sprer ild over alt i nærheten. Det som skulle vært en helt vanlig dag blir plutselig det villeste noen i familien har opplevd - det første angrepet i en katastrofal offensiv mot Jorden - av fremmede vesener.

Ray kjemper for å redde barna, og de tre flykter ut av byen i håp om å unnslippe vesenene. Overalt rundt dem er mennesker på flukt fra de trebente fiendene fra Det ytre rom. Men hvor enn de flykter, finner de ikke skjul for de nådeløse inntrengerne. Når håpet om å finne et skjulested svinner blir deres siste håp Rays egen ubendige vilje til å beskytte sine nærmeste.

TVN 2008

Alle bilder av Klodenes kamp

Klodenes kamp (2005)

Produsent: Kathleen Kennedy
Regi: Steven Spielberg
Manus: Josh Friedman
Sjanger: action, eventyr, sci-fi, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 53 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Tom Cruise
Ray Ferrier
Justin Chatwin
Robbie Ferrier
Dakota Fanning
Rachel Ferrier
Tim Robbins
Ogilvy
Miranda Otto
Mary Ann Ferrier
David Alan Basche
Tim
James Dumont
Uspesifisert rolle
Yul Vazquez
Julio
Daniel Franzese
Uspesifisert rolle
Amir Allak
Survivor/ Hill Runner
Vis alle roller
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood