Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 4. juni

Angelina Jolie
Michelle Phillips
Noah Wyle
Scott Wolf
Bruce Dern
Dennis Weaver

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Sex and the City 2
Film generelt
Av: Montecristo, 1. juni 08:23

Djevelens trekkspill
Film generelt
Av: Montecristo, 27. mai 08:02

På tide å feire Towel Day
Film generelt
Av: Montecristo, 25. mai 08:50

Youth in Revolt
Film generelt
Av: Montecristo, 25. mai 08:05

Prince of Persia - Intervjuer
Videoklipp
Av: Montecristo, 19. mai 23:19

Star Wars Episode 3: Sithene tar hevn (2005)

Originaltittel: Star Wars: Revenge of the Sith

Produsent: George Lucas
Regi: George Lucas
Manus: George Lucas
Sjanger: action, eventyr, sci-fi
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 19 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Ewan McGregor
Obi-Wan Kenobi
Natalie Portman
Padmé
Hayden Christensen
Anakin Skywalker
Ian McDiarmid
Supreme Chancellor Palpatine
Samuel L. Jackson
Mace Windu
Jimmy Smits
Senator Bail Organa
Frank Oz
Yoda (röst)
Anthony Daniels
C-3PO
Christopher Lee
Count Dooku
Keisha Castle-Hughes
Queen of Naboo
Vis alle roller

Anakin Skywalker er i hemmelighet gift med senator Amidala. De to venter barn sammen. Tre års krig går mot slutten, og Jediridderne sender Obi-Wan Kenobi ut mot general Grievous, en avsvært få gjenværende, opprørsledere.

Imens har kansler Palpatine økt sin makt og innflytelse over den krigstrøtte Republikken, og via omfattende politiske endringer transformerer han den til et imperium. Kansleren forsøker å lokke sin nærmeste allierte, Anakin, over til den mørke siden.

Omtale

"Sithene tar hevn" danner overgangen til de tre tidligste Star Wars-filmene. Anakin Skywalker vender seg mot jediene og blir til Darth Vader.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen Episode III Sithene tar hevn er kronologisk i.h.t. produksjonsår den sjette og endelige filmen fra Star Wars-skaper George Lucas. Utgivelsen inneholder to disker med over seks timer ekstramateriell.

Revet mellom lojalitet overfor sin lærer og venn Obi-Wan Kenobi og sithenes forførende krefter vender Anakin Skywalker til slutt ryggen til jediridderne, noe som fullfører overgangen til den mørke siden og forvandlingen til Darth Vader.

Opplev en storslagen film som tar pusten fra en med et fantastisk, digitalt bilde, og gjenopplev de episke slagene, inkludert det siste klimakset i form av lyssabelduellen mellom Anakin og Obi-Wan. Ta med hjem dette settet med to dvd-er og mer enn seks timer bonusmateriale, og finn ut hvordan ”Episode III” knytter sammen hele ”Star Wars”-sagaen.

SF Norge


Dette er filmen som danner overgangen til de tre tidligste filmene som startet med "Star Wars" i 1977, fortsatte med "Imperiet slår tilbake" og som sluttet med "Jedi-ridderen vender tilbake" i 1982. Her får vi endelig svar på spørsmål som hvordan Luke Skywalker havnet hos sine fosterforeldre, hvorfor Yoda flyttet til sumpen, og kanskje det største spørsmålet av dem alle, hvordan Anarkin Skywalker blir til Darth Vader.


"Revenge of the Sith" starter tre år etter slutten på "Episode II - Klonene angriper'. Her får vi historien om unge Anakin Skywalker og hans forvandling til den onde Darth Vader. Krigen mot klonene går mot en avslutning, og Skywalker har i løpet av krigsårene blitt eldre og mer erfaren. Men det forhindrer ham ikke i å gå over fra den lyse til den mørke siden, fra Jedi til Sith..

Anakin Skywalker er gift i hemmelighet med senator Amidala (Padmé). De to venter barn sammen - som vi vet sønnen Luke. Tre års krig går mot slutten, og Jediene sender Obi-Wan Kenobi ut for å ta separatistlederen general Grevious. Count Doku er en annen, av nå svært få gjenværende, opprørsledere som holder seg skjult for Jediene.

Imens har kansler Palpatine økt sin makt og innflytelse over den krigstrøtte republikken Coruscant, og via omfattende politiske endringer transformerer han den til et mektig galaktisk rike. Kansleren forsøker å lokke sin nærmeste allierte, Anakin Skywalker, over til den mørke siden, ved å avsløre kraftens "sanne" natur og "the Force" sine hemmeligheter . Slik havner Skywalker i strid med det han tidligere har kjempet for, også sin høygravide kone, Amidala.

Kampen står altså mellom Sith og Jedi, to fiendtlige grupperinger som egentlig tilhører en gammel orden av «the Force». Sithene er som kjent de onde jediridderne, og i Episode III får de altså sin etterlengtede hevn samt makten over republikken.

Oslo Kinematografer


La det være sagt med en gang: Dette er bedre enn jeg fryktet. Sithene tar hevn er en gjennomgående mørk film, som forteller historien om hvordan Anakin Skywalker (Hayden Christensen) blir oppslukt av Kraftens mørke side og forvandles til den onde Darth Vader. Fra Jediridder til Sith, med anre ord. Den ondeste og mektigste av alle Sither - Darth Sidious - vender nemlig Anakins frykt, hat og matkbejær mot ham selv, og snart er den godeste Skywalker fortapt. Darth Sidous, eller Kansler Palpatine som han er fordekt som, tar over senatet og starter en heksejakt på Jediridderordenen og alle opprørere. Midt oppi det hele går Anakins kjæreste, Padmé (Nathalie Portman), svanger med tvillingene Luke og Leia.

Sithene tar hevn er, i likhet med de to første i den nye serien av Star Wars-filmer, befengt med et replikkmanus som ikke ligner grisen. Man kan si mye vondt om Hayden Christensens begrensinger som skuespiller, men noen lett jobb har han ikke hatt. Imidlertid har gamle og utgåtte George Lucas faktisk prestert en relativ enkel og likefrem film denne gangen, istedenfor å fortelle en simpel historie på en vanskelig måte, slik tilfelle var med de to forrige filmene. Her får vi svar på hvordan det gikk til da Anakin fikk på seg Darth Vader-outfiten, hvorfor Yoda gikk i eksil, og mange andre essensielle spørsmål som fansen har lurt på.

Irritasjonen over anmasende digitale effekter, mye uinspirert spill i rollene og teiter replikker til tross - jeg kjøper Sithene tar hevn som et effektivt bindeledd mellom de gamle og de nye Star Wars-filmene.

Le LD Nguyen

FilmMagasinet


Revet mellom lojalitet overfor sin lærer og venn, Obi-Wan Kenobi, og sithenes forførende krefter vender Anakin Skywalker til slutt ryggen til jediriddene, noe som fullfører overgangen til den mørke siden og forvandlingen til Darth Vader.

NRK3 2010

Alle bilder av Star Wars Episode 3: Sithene tar hevn

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon