Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

På TV i kveld: Faster Pussycat! Kill! Kill! (1966)

Myke bryster og knivskarpe kinnben – gjør deg klar til å bli forført!

Hele saken (449 ord)

The Boat That Rocked

Piratradioen spilte rock og pop fra havet 24 timer i døgnet, og 25 millioner lyttet til piratene hver eneste dag.

Hele saken (1321 ord)

På TV i kveld: Dark Horse (2005)

Off-beat komedie om døgenikten Daniel.

Hele saken (226 ord)

På TV i kveld: Confessions Of A Dangerous Mind

TV-produsent om dagen, snikmorder for CIA om natten!

Hele saken (927 ord)

På TV i kveld: Troja (2004)

En sivilisasjon skal gå til grunne for kjærlighet. Sendes i kveld 21:45 på SVT1.

Hele saken (746 ord)

Spider-Man 2 (2004)

Originaltittel: Spider-Man 2

To år er gått siden beskjedne Peter Parker vendte ryggen til sin store kjærlighet Mary Jane Weston, fast bestemt på å bekjempe kriminalitet som sitt alter ego Spider-Man. Han sliter fremdeles med å balansere sine to forskjellige identiteter.

Nå står forholdene til hans nærmeste på spill i møtet med Doctor Octopus.Samtidig står forholdet til bestevennen Harry Osborn i fare på grunn av Harrys hevntanker mot Spider-Man, som han holder ansvarlig for sin fars død.

Omtale

I SPIDER-MAN 2, det siste bidraget i den sensasjonelle Spider-Man-serien basert på Marvels Klassiske tegneserie-helt, tar Tobey Maguire på seg rollen igjen som den milde Peter Parker, som sjonglerer med å finne balansen i sitt dobbeltliv som collegestudent og overmenneskelig krimininalitetsbekjemper. Peters liv blir enda mer komplisert når han må konfrontere sitt nye nemesis, den intelligente Otto Octavius (Alfred Molina) som er blitt reinkarnert som den gale og flerarmede “Doc Ock.” Når Doc Ock kidnapper MJ (Kirsten Dunst), må Spider-Man svinge tilbake i aksjon mens historien når nye høyder med makeløs spenning.

Universal


Denne gangen står forholdet til Spider-Mans nærmeste på spill i møtet med skurken Doc Ock.

Filmtilsynet


I Spider-Man 2, det nye kapittelet i den suksessrike Spider-Man-serien basert på Marvel Comics' klassiske eventyrhelt, opplever vi på ny Tobey Maguire i rollen som den sympatiske og forsiktige Peter Parker, som på delikat vis må balansere sitt dobbeltliv som collegestudent og forbryternes store skrekk.

Det storslåtte og underholdende eventyret får en kraftig oppjustering og gjør Spider-Mans liv enda mer komplisert når han konfronteres med en ny nemesis, den briljante Otto Octavius som er blitt reinkarnert som den maniske og multitentaklede Dr. Octopus eller Doc Ock. Det er nemlig Spider-Man som i Doc Ocks forskrudde sinn får skylden for ulykken som gjorde Octavius til et monster. Samtidig som Peter Parker uvitende ser opp til og beundrer Dr. Octavius for hans skarpe intellekt, setter Octavius i gang sine onde planer.

Som om ikke Spider-Man har nok problemer må han også forholde seg til sin gamle venn Harry Osborn, hvis fars død Spider-Man forvoldet i den første filmen. Harry finansierer Doc Ocks eksperimenter, og spørsmålet nå er selvsagt hvorvidt Peter kan stole på sin gamle venn. Samtidig må han også passe seg så ikke Mary Jane, Harrys eks-kjæreste som er tydelig fascinert av Spider-Man, ikke avslører hans rette identitet.

TOBEY MAGUIRE er stadig mest kjent for rollen som Spider-Man, men er også kjent fra blant annet Seabiscuit, Siderhusreglene, The 25th Hour, Wonder Boys, Deconstructing Harry, Ride With The Devil, The Ice Storm, Empire Records, Pleasantville og Fear And Loathing In Las Vegas.

KIRSTEN DUNST (Mary Jane) vakte stor og berettiget oppsikt da hun spilte mot Tom Cruise og Brad Pitt i En vampyrs bekjennelser som 11-åring. Siden den gang har vi sett henne i blant annet Little Women, Jumanji, Mother Night, Wag The Dog, Small Soldiers, The Virgin Suicides, Drop Dead Gorgeous, Bring It On, Levity, Mona Lisa Smile og selvsagt den første Spider-Man-filmen.

ALFRED MOLINA (Dr. Octavius) er en velkjent karakterskuespiller som blant annet har vært å se i Chocolat, Raiders Of The Lost Ark, Et år i Provence, Identity, Frida, Magnolia, Texas Rangers, Dead Man, Species, Before And After, Maverick, Enchanted April, Ladyhawke, Prick Up Your Ears, Ikke uten min datter, Letter To Brezhnev, Boogie Nights og The Man Who Knew Too Little.

I tillegg til den første Spider-Man-filmen har vi sett JAMES FRANCO (Harry Osborn) i blant annet City By The Sea, Never Been Kissed og The Company.

ROSEMARY HARRIS (tante May) har spilt i blant annet The Gift, Hamlet, Tom & Viv, Crossing Delancey, The Boys From Brazil, TV-serien Holocaust og selvfølgelig den første Spider-Man-filmen.

J.K. SIMMONS (redaktør J. Jonah Jameson) har også spilt i den første Spider-Man-filmen, i tillegg til blant annet TV-seriene Oz og Law & Order og filmer som The Ref, The Scout, The First Wives Club, Extreme Measures, Celebrity, Siderhusreglene, For Love Of The Game, The Gift og The Mexican.

Regissør SAM RAIMI har oppnådd evig kultstatus for Evil Dead-serien som består av i alt tre filmer, The Evil Dead, Evil Dead II og Army Of Darkness. Sam Raimi er kjent for sin særegne visuelle stil, noe som sammen med en voldsom entusiasme var blant grunnene til at han ble valgt som regissør for Spider-Man og nå altså Spider-Man 2. Raimi spiller imidlertid på flere strenger og har regissert helt annerledes filmer som westernfilmen The Quick And The Dead, kriminaldramaet A Simple Plan, baseballdramaet For Love Of The Game og thrilleren The Gift, skrevet av Billy Bob Thornton. Raimi er også produsent for TV-serier som "Xena: Warrior Princess" og "Hercules: The Legendary Journeys".

JOHN DYKSTRA er ansvarlig for de visuelle effektene i Spider-Man-filmene. Når man ser på rullebladet hans forstår man at med hans erfaring ligger en del ferdigheter. Han har tidligere jobbet bl.a. på den første Star Wars-filmen, TV-serien "Battlestar Galactica" og filmene Lifeforce, Invaders From Mars, Batman Forever, Batman & Robin og ikke minst Stuart Little. Det er det uhyre nitide og grensesprengende arbeidet med å lage den lille musen Stuart troverdig som fungerer som basis for hvordan man skal gjengi Spider-Man i fri flukt gjennom Manhattan.

CTN


Grei nok Marveluniversets førstemann er på´n igjen. Denne fortsetter der den første slapp, men handlingen står nå aldeles stille der den på tværet såpeopera vis består av evig repeterende scener om hvor vanskelig det er å være Peter Parker/Spider-Man (Maguire). Riktig nok er det ingen hemmelighet at Spider-Man og Superman er kliss like karakterer, men dette blir faktisk for likt supersåpeoperaen "Smallville". Det sutres om kjæreste (Dunst) man ikke kan ha, moralske valg ligger i om man skal være god eller godere, man har en noe ustabil rik bestevenn og det er et evig mas om hvem som vet hva om hvems hemmelige identitet. Selvfølgelig hører alt dette med, men litt variasjon hadde vært fint.

Sam Raimis regi er effektivt storslagen og gjør stort sett det den skal, men man savner virkelig et lite snev av uskikkelig galskap fra mannen bak "Evil Dead"-serien. Hans bror Ted Raimi og Bruce Campbell dukker selvfølgelig opp i småroller. Raimis beste superheltfilm er fortsatt "Darkman" fra 1990.

Men alt er ikke tapt. Så aldeles ikke, for superskurken Doctor Octopus (Molina) redder showet. Han er langt, langt mer engasjerende enn forrige omgangs The Green Goblin (som alltid har vært en av Marvels mest uinteressante superskurker). Med sine fire ekstra mekaniske lemmer er Octopus en fantastisk effektkreasjon og sannelig langt mer edderkoppaktig enn Spidey hvis data-animerte versjonen dessverre fortsatt ser ut som en gummifigur/seigmann. Men kampscenene på skyskraperfasader og t-bane i fart er gravitasjonsopphevende stormoro og verd en titt.

Som så ofte er konklusjonen at dette er grei nok tidtrøyte som hadde tjent på å ha kortere spilletid.

FilmMagasinet


Peter Parker, studenten som utviklet overnaturlig styrke og kunne klatre på en hvilken som helst overflate, er tilbake. Peter bruker fortsatt sine krefter på bekjempelse av lovbrudd, men privatlivet har ikke vært enkelt. Skal han gi opp tilværelsen som superhelt og heller være sammen med sine store kjærlighet? Tilværelsen kompliseres ytterligere av at han får en ny fiende i form av en gal professor med lemmer som en blekksprut.

Viasat 2007

Alle bilder av Spider-Man 2

Trailer

Link til denne traileren

Spider-Man 2 (2004)

Produsent: Avi Arad
Regi: Sam Raimi
Manus: Miles Millar
Sjanger: action
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 7 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Tobey Maguire
Peter Parker/Spider-Man
Kirsten Dunst
Mary Jane Watson
Alfred Molina
Dr. Otto Octavius (Dr. Octopus)
James Franco
Harry Osborn
Elizabeth Banks
Betty Brant
Bruce Campbell
Snooty Usher
Rosemary Harris
Aunt May
J.K. Simmons
J. Jonah Jameson
Ted Raimi
Hoffman
Dylan Baker
Dr. Curt Connors
Vis alle roller
Paulina Porizkova
Paulina Porizkova
Cynthia Nixon
Cynthia Nixon
Dennis Quaid
Dennis Quaid
Jim Bannon
Jim Bannon
John Raymond
John Raymond
Keshia Knight Pulliam
Keshia Knight Pulliam
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid