Logg inn | Opprett brukerkonto

X-Men 2 (2003)

Originaltittel: X-Men 2

Produsent: Lauren Schuler Donner
Regi: Bryan Singer
Manus: Michael Dougherty
Sjanger: action, sci-fi
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 14 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Patrick Stewart
Professor Xavier
Hugh Jackman
Wolverine
Ian McKellen
Magneto
Halle Berry
Storm
Famke Janssen
Doctor Jean Grey
James Marsden
Cyclops
Rebecca Romijn-Stamos
Mystique
Anna Paquin
Rogue
Shawn Ashmore
Iceman
Alan Cumming
Nightcrawler
Vis alle roller

Heltene fra første film forsøker å finne en mutant som har forsøkt å ta livet av den amerikanske presidenten. Samtidig blir Professor X og hans mutantskole angrepet av militære spesialstyrker.

Omtale

GET READY FOR THE RETURN OF THE REVOLUTION!

Gjør deg klar for X2 - oppfølgeren og filmatiseringen av tidenes mest populære tegneseriehefte - X-MEN.

Bryan Singer returnerer som regissør med et nytt kapittel i historien om X-Men. Alle de kjente heltene er med også denne gangen, men nå slår deg seg sammen for å finne en mutant drapsmann som er sendt ut for å ta livet av den amerikanske presidenten. Samtidig blir Professor X og hans Mutant Akademi angrepet av militære styrker.

Utstøtt siden fødselen, er the X-men neste skritt for den menneskelige utvikling. Hver og en er født med en unik genetisk mutasjon som gir dem usedvanlige krefter. Men menneskeheten frykter det den ikke forstår, og the X-Men innser snart at rasen de kjemper for å forsvare, uberegnelig og ondskapsfult forkaster dem.

FOX


Så er den endelig her, oppfølgeren til den suksessrike filmatiseringen av tegneserieheftet ved samme navn. Mutantene er en utstøtt gruppe, og bedre blir det ikke når en av dem har til hensikt å ta livet av den amerikanske presidenten.

Menneskeheten frykter det den ikke forstår, og noen ganger også hva den skaper. Mutantene er neste skritt i menneskenes utvikling. De er født / skapt med en genetisk mutasjon som gir dem helt spesielle evner og krefter. Mutantene nyter imidlertid ingen tillit fra samfunnet rundt dem, og diskrimineringen tiltar i styrke når nyheten om en ny uforutsett fiende kommer på banen. Vedkommende mistenkes for å være mutant, og har planer om et svært destruktivt angrep som vil ramme nasjonen hardt.

Det må settes en stopper for disse mutantene en gang for alle! Den velstående militære lederen William Stryker er en av dem som skriker høyest opp om ro og orden. Samme mann ryktes selv å ha eksperimentert med mutanter, muligens Logan / Wolverine. Nå vi han utrydde mutantene, og starter sin offensiv mot Xaviers skole og herskapshus. Men til tross for store motsetninger samler flere viktige elementer seg mot Strykers militære galskap. Magneto har rømt fra sitt fangenskap i fengselet for å inngå en allianse med Xavier.

I mellomtiden er Logan / Wolverine i gang med å granske sin fortid, og dermed kanskje i ferd med å avsløre den samme Stryker. Det er med andre ord kritiske tider for The X-Men!

Oslo Kinematografer


Mye moro Når Brian Singer nå vender tilbake med en film om mutantene i "X-Men", er det med sikkerhet om en ny suksess. Det fortjener den. For Bryan Singer har løftet filmen og gitt den en aldri så liten politisk snert når han lar amerikanernes frykt for alt og alle som er annerledes - ikke minst muslimer - etter den 11. september bli ett underliggende tema i filmen.

Filmens handling er lagt i nåtid, og både blant folk og i det Hvite Hus hersker frykten for mutantene. De ser ut som vanlige mennesker, men er et vider steg i utviklingen og har overnaturlige evner. Det finnes både gode og onde mutanter. Men når den amerikanske presidenten går inn for å knekke mutantene etter terrorangrep, fører det til at alle mutanter samler seg og står sammen i frykt får å bli utryddet.

Bryan Singer har en sikker hånd om regien og i tillegg til å dra inn frykten for det ukjente spiller også på bibelen som jo står sterkt på den politiske høyrefløyen i USA. X-Men 2 er rett og slett en velregissert actionfilm. Liker du eventyrlig underholdning, så nyt "X-Men 2".

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet


Mutantene Wolverine, Cyclops og Storm er tilbake og står parate – enda en gang - for å sette sine egne liv på spill for professor Charles Xavier. Denne gangen må de slå seg sammen med den gamle erkefienden sin, Magneto, for å bekjempe sin verste motstander noen sinne.

Viasat 2006

Alle bilder av X-Men 2

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon