Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

TV-oversikt for lørdag 17. januar og søndag 18. januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen.

Hele saken (2228 ord)

Valkyrie

Tom Cruise som oberst Claus von Stauffenberg i Valkyrie.

Hele saken (807 ord)

Traitor

FBI etterforsker en rekke terrorangrep mot amerikanske mål. Sporene peker i retning til den amerikanske soldaten Samir Horn.

Hele saken (464 ord)

Slumdog Millionaire

Basert på boka "Q&A" (Gutten som hadde svar på alt).

Hele saken (146 ord)

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Benjamin Button blir født som en svak, eldre mann og "aldres baklengs". Se trailer og intervju.

Hele saken (321 ord)

Magisk møte på Manhattan (2002)

Originaltittel: Maid in Manhattan

Marisa er en hardtarbeidende, intelligent og bestemt alenemor som drømmer om et bedre liv. Hun jobber som husholderske på et førsteklasses hotell på Manhattan i New York når hun møter den fremadstormende politikeren Christopher Marshall, som tror hun er gjest på hotellet.

Marisa og Christopher blir betatt av hverandre, men innser fort at de sosiale forskjellene dem imellom er betraktelige. Vil et eventuelt forhold tåle offentlighetens lys?

Omtale

Romantisk komedie med Jennifer Lopez og Ralph Fiennes i hovedrollene.

Marisa (Lopez) er en hardt arbeidende, intelligent og bestemt alenemor som drømmer om et bedre liv. Hun jobber som husholderske på førsteklasses hotell på Manhattan i New York, når hun møter en fremadstormende politiker som tror hun er gjest på hotellet.

Marisa har skapt et godt liv for seg selv og sin ti år gamle sønn Ty til tross for at økonomien ikke er den beste. En morgen bringer hun Ty til hotellet og ber en kollega holde øye med ham, mens hun selv drar avgårde for å ordne noen ting. En av hotellgjestene ber Marisa levere noen designerklær for henne, og Marisa blir overtalt av hennes gode kollega til å prøve klærne før de leveres tilbake til butikken. På et øyeblikk forvandles hun når hun trer inn i dette eksklusive og moderne ytre.

Når så hennes sønn kommer sammen med politikeren og ungkaren Christopher Marshall (Ralph Fiennes) og spør om lov til å gå tur i parken med Marshall og hunden hans, blir den påtroppende sentatoren betatt av Marissa. Han antar at hun er en av gjestene, og ber henne med på turen. Når hun forsøker å takke nei, blir hun overtalt av sin kollega.

Marisa og Christopher lærer å kjenne hverandre, og skjønner kjapt at forskjellene mellom dem og en utvikling av forholdet kan koste dem det de har bygget opp. Er de villige til å ta sjansen?

Om regissør og skuespillere:

Wayne Wang, regi f. 1949 Hong Kong Regissøren overrasket mange da han med bakgrunn som actionfilmskaper i Hong Kong slo gjennom i USA med suksessen "Smoke" i 1995. Med penger som var igjen på konto etter denne innspillingen, lagde han "Blue in the Face" samme år. I 1999 regisserte han "Anything but here" med Susan Sarandon, før han i 2002 gikk løs på "Maid in Manhattan".

Jennifer Lopez f. 1970 New York Den første kvinne som noensinne har inntatt førsteplassen på listene som skuespiller og musiker samme uke. Har bl.a. spilt i "Selena", "U-turn", "Out of Sight" og "The Cell".

Ralph Fiennes, f. 1962 England Karakterskuespiller og hovedrolleinnehaver som slo gjennom i Hollowood med "Schindlers Liste" i 1993. Har senere spilt i store filmer som "Quiz Show", "Den engelske pasienten" og sist i "Red Dragon" i 2002.

SF Norge


Alenemoren Marisa jobber som værelsespike på et fasjonabelt hotell. I det hun prøver en av de styrtrike gjestenes kjoler, kommer tilfeldigvis kommende senator Chris Marshall forbi. Han tar Marisa for en av hotellets gjester, og hun spiller med. Men de sosiale forskjellene mellom dem kan ikke skjules. Spørsmålet er om et eventuelt forhold tåler dette, spesielt når ryktene når offentlighetens lys.

Marisa har det egentlig helt greit. Hun er ikke rik, men har skapt et godt liv for seg selv og sin sønn. Innerst inne har hun et ønske om en høyere plass i hotellhierarkiet, men tør ikke helt ta sjansen. Mens hun en dag rydder rommet etter en styrtrik moteslave, kan hun ikke dy seg for å drømme seg bort i noen av de supereksklusive gevantene. Sønnen Ty (10) er denne dagen med mamma på jobb, og har allerede møtt Chris Marshall for utveksling av politiske synspunkter. Politiker- og hotellgjest Marshall, skal spørre moren til Ty om å ta ham med på en tur i parken, når de overrasker henne i luksusantrekket. Marshall vet ikke at det er en værelsespike han plutselig står overfor, men den umiddelbare dragningen mot hverandre kan ingen av skjule. Tør de å gå videre?

Oslo Kinematografer


Sterilt og uinteressant Alenemoren Marisa (Lopez) er værelsepike på et hotel i New York. Hun er ambisiøs og har søkt jobb i hotellets ledelse. En dag tyvprøver hun en Dolce & Gabbana-drakt i rommet til den ekle, rike gjesten Caroline Lane (Richardson) og selvfølgelig treffer hun samtidig den kjekke kongressmannen Christopher Marshall (Fiennes). Forelskelse og komplikasjoner oppstår. Askepott, med andre ord. Nokså ordinært sådant og intet mer hadde vært å si om denne hvis det ikke hadde vært for at regissør Wang er en fyr hvis tidligere filmer (bl.a. Smoke og Blue in the Face fra 1995) gjør at vi bryr oss.

Ikke skal vi tyne ham for å ha tatt et oppdragsprosjekt som dette, slikt skjer og hører med i bransjen. Nei, problemet er at han nærmest er for "smart" for denslags. Det er tydelig at man har jobbet med å gjøre karakterene realistiske samt å fjerne/redusere noe av denne type komedies lammeste klisjeer og kvinnesyn. Resultatet blir for sterilt og forsiktig. Man savner lettkleddhet og åndsforlatt situasjonskomikk, i stedet er det riktig så tekkelig og umorsomt. J-Lo er pen og mer enn flink nok til å takle en rolle som dette. Hoskins og Tucci er bortkastet gode.

Atle H. Boysen

FilmMagasinet


Romantisk komedie med Jennifer Lopez og Ralph Fiennes i hovedrollene. Marisa er en hardt arbeidende, intelligent og bestemt alenemor som drømmer om et bedre liv. Hun jobber som husholderske på et førsteklasses hotell på Manhattan i New York, da hun møter den fremadstormende politikeren Christopher Marshall som tror hun er gjest på hotellet. Marisa og Christopher blir betatt av hverandre, men innser fort at forskjellene mellom dem og en utvikling av forholdet kan koste dem det de har bygget opp. Er de villige til å ta sjansen?

Viasat 2005

Alle bilder av Magisk møte på Manhattan

Trailer

Link til denne traileren

Magisk møte på Manhattan (2002)

Produsent: Elaine Goldsmith-Thomas
Regi: Wayne Wang
Manus: Kevin Wade
Sjanger: komedie, romantikk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 45 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Jennifer Lopez
Marisa Ventura
Ralph Fiennes
Christopher Marshall
Marissa Matrone
Stephanie Kehoe
Natasha Richardson
Caroline Sinclaire
Chris Eigeman
John Bextram
Stanley Tucci
Jerry Siegel
Seth William Meier
Marshall's Aide
Bob Hoskins
Lionel Bloch
Kelly McCool
Marshall's Aide
James Mount
Marshall's Aide
Melvil Poupaud
Melvil Poupaud
Paul Newman
Paul Newman
Scott Glenn
Scott Glenn
Jill Esmond
Jill Esmond
Joan Leslie
Joan Leslie
Jules Feiffer
Jules Feiffer