Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Money Train (1995)
21:30 - NRK3
Deuce Bigalow: European Gigolo (2005)
21:35 - Viasat 4
Jakten på hukommelsen (2008)
23:15 - NRK1
Spun (2002)
23:40 - TV2 Zebra
Two Weeks (2006)
01:30 - TV3
Le trahison (2005)
02:30 - SVT1

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 20. januar

Lorenzo Lamas
David Lynch
Kolbjørn Buøen
Leon Ames
Anne Tonietti
Mae Busch
Matthias Glasner
Michael Higgins

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Marie-Jo og hennes to elskere (2002)

Originaltittel: Marie-Jo et ses 2 amours

Produsent: Robert Guédiguian
Regi: Robert Guédiguian
Manus: Jean-Louis Milesi
Sjanger: drama
Nasjonalitet: FRA
Spilletid: 2 timer, 4 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Ariane Ascaride
Marie-Jo
Jean-Pierre Darroussin
Daniel
Gérard Meylan
Marco
Julie-Marie Parmentier
Julie
Jacques Boudet
Jean-Christophe
Yann Trégouët
Sylvain
Frédérique Bonnal
Mrs. Fauvelet

Marie-Jo har i lang tid vært gift med bygningsarbeideren Daniel, og sammen har de en tenåringsdatter. Hun elsker sin mann. Marie-Jo er også forelsket i skipslosen Marco, og for en tid flytter hun sammen med ham.

Marie-Jo blir stilt overfor et dilemma, og for henne er det et umulig valg. Ikke av moralske, kulturelle eller samfunnsmessige grunner, men av det enkle faktum at hun elsker begge disse mennene like mye.

Omtale

Det er en vakker dag ute ved havet, i nærheten av den franske byen Marseilles. Marie-Jo (Ariane Ascaride) presser en taggete kniv mot håndleddet...

Marie-Jo har en deltidsjobb, en tenåringsdatter og en mann som tilber henne. Marie-Jo har også en elsker. Ektemannen Daniel (Jean-Pierre Daroussin) bygger hus og tar seg av lærlingene sine. Hun elsker ham av hele sitt hjerte. Men kjærligheten de har sammen er trygg og kanskje aldri så lite kjedelig, på samme måte som gamle, behagelige klær.

Spenningen Marie-Jo trenger finner hun i forholdet til Marco (Gérard Meylan), en kaptein som har gitt opp havet. Nå er han los for skip som skal gjennom Marseilles havnebasseng. Han får henne til å føle seg ung og attråverdig igjen, han fyller henne med en boblende rus som får henne til å ville synge av fryd.

Uansett hvem hun er sammen med, er lykken hun føler alltid overskygget av lengselen etter den som ikke er der. Hun klarer hverken å velge den ene eller den andre, og aller mest tærer det på henne at hun ikke kan dele sin nyfunne glede med mannen sin.

Det virker ikke som om det finnes noen lykkelig slutt på dette trekantdramaet. Marie-Jo er ute av stand til å velge mellom sine to kjærligheter, og mens kjærligheten til den ene kunne gjort henne lykkelig og sterk, opplever hun at kjærligheten til de to sliter henne i stykker og bare fører med seg lidelse og tomhet.

Marie-Jo og hennes to elskere handler om kjærlighet og skyldfølelse, offer og lidelse. Uten sentimentalitet, men med innlevelse og forståelse, skildrer regissør Robert Guédiguian tre mennesker fanget i en hjerteskjærende situasjon, med den vakre byen Marseilles som bakteppe for et gripende drama om umulig kjærlighet.

Ariane Ascarde er en veteran innen fransk film. Hun har tidligere gjort seg bemerket med Marius og Jeannette, og ble belønnet med en César for sin tolkning av rollen som Jeannette. Hun er gift med regissøren Robert Guediguian, og har spilt i flere av hans filmer. Hun ble også nominert til César for tittelrollen i Marie-Jo og hennes to elskere.

Europafilm


Den umulige kjærligheten. Det umulige i å leve to liv på én gang. Drømmen om å kunne elske de man elsker helt inn i solnedgangen. Marie-Jo har i lang tid vært gift med bygningsarbeideren Daniel, og sammen har de en tenåringsdatter. Hun elsker sin mann. Marie-Jo er også forelsket i skipslosen Marco, og for en tid flytter hun sammen med ham. Reaksjonene er mest voldsomme hos datteren, mens Daniel synker inn i dyp kjærlighetssorg. Marie-Jo blir stilt overfor et dilemma, og for henne er det et umulig valg. Ikke av moralske, kulturelle eller samfunnsmessige grunner, men av det enkle faktum at hun elsker begge disse mennene like mye. Marie-Jo og hennes to elskere er en besettende kjærlighetsfilm som er hengiven overfor sin kvinnelige hovedperson. Det er en film om smerte hos mennesker som setter lidenskapen høyt. En film om et dilemma, der det verken kan dømmes eller veiledes.

Marie-Jo and Her 2 Lovers The impossible love. The impossibility of living two lives at once. The dream of being able to love the ones you love right into the sunset. Marie-Jo has been married for a long time to construction worker Daniel, and they have a teen-age daughter. Marie-Jo loves her husband, but she is also in love with the ship pilot Marco, and for a while she moves in with him. Her daughter’s reactions are the strongest, while Daniel is deeply heartbroken. Marie-Jo is facing a dilemma, and for her it is an impossible choice. Not because of moral, cultural or social reasons, but because of the simple fact that she loves both men equally. Marie-Jo and her two lovers is a magnetic love story, devoted to its lead female character. It is a film about the pain experienced by people that put a premium on passion. A film about a dilemma, that neither judges nor guides. <>

Haugesund 2003


Sjarmløs Marie-Jo har to menn. Hennes ektemannen, mureren Daniel og elskeren, losen Marco. Hun elsker dem begge like høyt, noe som bringer livet hennes både stor lykke og de dypeste kvaler. En situasjon som jo selvfølgelig ikke kan vedvare.

Et høyst seriøst forsøk på et realistisk drama som saboterer seg selv ved å være aldeles overanstrengt i sin gravalvorlige søken etter å skape troverdige og sanne karakterer. Underspilt til det ytterste har karakterene ingen kontraster, ingen mysterier. De er overkontrollerte, og dermed liv og sjarmløse, de har få personlige særpreg og detaljer (de skifter ikke en gang klær, unntatt når det er fest), ingen tilsynelatende glede eller humor, ei heller noe som oppfattes som ektefølt sorg. Jeg har virkelig problemer med å engasjere meg i deres liv og skjebner. Det holder ganske enkelt ikke å komme med noen vidløftige setninger om kjærlighet. Fremført med voksent alvor blir dette lite annet enn selvhøytidelig overfladiskhet. Å jo da, jeg ser klart forsøkene på subtile nyanser, men de føles kunstige og påklistrede da skuespillerne faktisk ikke har det finslipte register som skal til.

Filmens slutt skal jeg ikke gå i detalj om, annet enn å si at den blir det riktig så tøvete. Intensjonen er muligens god, Marie-Jo gjør et dramatisk og fatalistisk valg. Men i kontrast til resten av filmens katatoniske ro blir den faktisk ikke så rent lite latterlig og gjør dermed at man forlater salen mer humrende enn tårevåt over Marie-jo og hennes to menns skjebne.

Atle H. Boysen

FilmMagasinet


Mari-Jo har to menn - hennes ektemann, Daniel og elskeren, Marco. Hun elsker dem begge like høyt, noe som bringer livet hennes både stor lykke og dypeste kvaler. Tre mennesker, fanget i en situasjon som ikke kan vare, og med byen Marseille som bakteppe for et drama om umulig kjærlighet.

NRK2 2006


Mellom to kjærligheter

Er det mulig å elske to menn samtidig? Marie-Jo rives mellom to elskere.

Marie-Jo bor sammen med ektemannen Daniel og datteren Julie i Marseilles. Den middelaldrende kvinnen hjelper sin mann i byggefirmaet og har også en jobb på det lokale sykehuset.

Hun elsker sin mann, men hun elsker også Marco som jobber nede på havna. Hun har vært forelsket i ham i snart ett år, og Marie-Jo må ta et valg.

Hvordan tar ektemannen det når Marie-Jo ønsker å prøve ut livet med sin elsker?

NRK2 2007

Alle bilder av Marie-Jo og hennes to elskere
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon