Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

Kaptein Sabeltann (2003)

Originaltittel: Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann: Ingen tør å nevne hans navn. Han er havets skrekk, nattens hersker og kjent overalt som den største sjørøveren på de 7 hav. For Sabeltann er det en ting som teller, han er alltid på jakt etter gull.

Pinky er en ung gutt som bare kjenner en eneste verden. For Pinky er Kaptein Sabeltans ord lov, og den unge, lojale dekksgutten vil aller helst vise noen og enhver at han har alt som skal til for å bli en vaskeekte sjørøver.

Omtale

Budsjett: 41,5 millioner kr. Støtte: 13,4 millioner kr. (herav 9,4 fra AV-fondet) Kinobesøk: Billettinntekter: Antall solgte DVD/VHS: Inntekter fra DVD/VHS:

Innhold: Kaptein Sabeltann: Ingen tør å nevne hans navn. Han er havets skrekk, nattens hersker og kjent overalt som den største sjørøveren på de 7 hav. For Sabeltann er det en ting som teller, han er alltid på jakt etter gull. Pinky er en ung gutt som bare kjenner en eneste verden. For Pinky er Kaptein Sabeltans ord lov, og den unge, lojale dekksgutten vil aller helst vise noen og enhver at han har alt som skal til for å bli en vaskeekte sjørøver. (Fra programheftet)

Kritikker: Aftenposten (24. desember 2003, Per Haddal): Kaptein Sabeltann-fenomenet er kraftig forbedret i tegnefilmform, med proff innsats i manus og dialog, elleville streker, men likevel noe anonymt hovedpreg... Både manus og bildestil er i den gjennomprøvde tradisjonen. Særlig lykkes de visuelle vitsene godt.

Dagsavisen (24. desember 2003, Mode Steinkjer): Bare så synd at det hele er blitt seende ut som en direkte-på-TV-animert serie for den typen kanaler som spyr ut masseproduserte animasjonsserier oppstykket med reklame for leker, bleier og smågodt.

Verdens tøffeste sjørøver er tilbake. Med ny helaftens tegnefilm, for første gang på kinolerretet.

Den kjente piraten, alla barnas Sabeltann, sjørøveren fra Kjuttaviga, presenteres for føste gang på kino. Her er tegnefilmen om kongen på havet.

Kaptein Sabeltann: Ingen tør å nevne hans navn. Han er havets skrekk, nattens hersker og kjent overalt som den største sjørøveren på de 7 hav. For Sabeltann er det en ting som teller, han er alltid på jakt etter gull.

Pinky er en ung gutt som bare kjenner en eneste verden. For Pinky er Kaptein Sabeltans ord lov, og den unge, lojale dekksgutten vil aller helst vise noen og enhver at han har alt som skal til for å bli en vaskeekte sjørøver.

Snart kjenner Kaptein Sabeltann lukten av gull, og han skjønner at han er på sporet av noe stort. Vil han finne den store skatten? Ombord på Sabeltanns stolte skute, Den Sorte Dame, forberedes det til tokt. Sabeltanns mannskap gjør seg klare til en lang og farefull ferd, helt fra Abra i Det Usynlige Land, til stedet langt, langt unna, hvor Grusomme Gabriels skatt ligger gjemt. Men gull er ikke det første de finner. Ute på havet venter mange farer, og de må kjempe mot både forræderi og bedrag underveis.

Ute på havet blir Pinky satt på virkelig prøve. Han stilles overfor sitt livs hittil vanskeligste valg, det kan koste ham mye, men han kan endelig få sjansen til å vise de andre hva han er god for. Er han villig til å bli satt opp mot sin største helt. Å gå til kamp mot selveste havets hersker, den store sjørøveren, Kaptein Sabeltann?

SF Norge


Tegnefilm er synonymt for mange med Disneys velkjente figurer. Da er riktig så morsomt at man her hjemme har greid å lage en figur som Kaptein Sabeltann som er i stand til å konkurrere med Disney-figurene.

Å la det være sagt med en gang, denne norskproduserte og tegnefilmen om verdens tøffeste sjørøver, holder mål og vil garanterte glede titusener av norske barn på kino. Kaptein Sabeltann er på leiting etter en stor gullskatt ettet Grusomme Gabriel. Ombord på Sabeltann skutte befinner også den unge dekssgutten Pinky seg, som mest av alt vil vise at han ser som skapt til å bli en skikkelig sjørøver. Pinky er også den personen som barna vil identifisere seg med.

Filmen er godt tegnet og regien til svenske Stig Bergqvist er med på å heve historien ­ ikke minst greier han å holde opp speninngsnivået i filmen. Kaptein Sabeltann fungerer utmerket også for undertegnede, som ikke har sett oppsetningen i Dyreparken i Kristiansand. I det hele tatt; Kaptein Sabeltann har det som skal til for å bli den store norske familiefilmsuksessen!

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet


Yellow Cottage har barnefilm som spesielt satsningsområde. Selskapets Aage Aaberge er også ansvarlig produsent for animasjonsfilmen Kapten Sabeltann, som 22. mars ble tildelt kr 4.000.000 av Filmfondet. Filmen er tidligere støttet med kr 9.400.000,- fra Audiovisuelt Produksjonsfond. Kaptein Sabeltann har også manuskript av Arthur Johansen, basert på Terje Formoes teaterforestilling. Regien er ved Stig Bergqvist, en av Nordens mest anerkjente animasjonsfilmregissører. Kaptein Sabeltann er historien om havets ubestridte hersker og nattens tyrann, og om Pinky, verdens yngste sjørøver. Bak produksjonen står selskapet Seven Seas Production, som eies av Terje Formoe, Missing Link ved Petter Wallace og nevnte Yellow Cottage ved Aage Aaberge.

Norsk filmfond


Støttebeløp NOK 9.400.000 (AV-fondet) NOK 4.000.000 (Norsk filmfond)

Total kalkyle NOK 41.500.000

Alle bilder av Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann (2003)

Produsent: Aage Aaberge
Regi: Stig Bergqvist
Manus: Arthur Johansen
Sjanger: animasjon, barnefilm, tegnefilm
Nasjonalitet: NOR, SWE
Spilletid: 1 time, 17 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Øystein Dolmen
Kokken (voice)
Terje Formoe
Kaptein Sabeltann (voice)
Brit Elisabeth Haagensli
Tante Bassa (voice)
Helge Jordal
Glade Gorm (voice)
Finn Schau
Sjømannen Ruben den Røde (voice)
Dennis Storhøi
Langemann (voice)
Ellen Barkin
Ellen Barkin
John Halas
John Halas
John Hodiak
John Hodiak
Jon Cryer
Jon Cryer
Joseph Burke
Joseph Burke
Kareem Abdul-Jabbar
Kareem Abdul-Jabbar
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid