Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Johnny English (2003)

Originaltittel: Johnny English

Johnny English er den eneste agenten som overlever etter at den franske forretningsmannen Pascal Sauvage har sprengt de andre i luften under begravelsen til agent nr. 1.

Franskmannen er på jakt etter kronjuvelene for krone seg selv til konge av England, da han mener han har rettmessig krav på den britiske tronen.

Omtale

Rowan plays the eponymous lead character in a spoof spy thriller. During the course of the story we follow our hero as he attempts to single-handedly save the country from falling into the hands of a despot. <>

Møt agenten som selv Secret Service ønsker å holde hemmelig; Johnny English!

I denne uforutsigbare verden finnes det få ting som er så pålitelige som British Secret Service. De er verdenskjente for sine agenter, sitt ultra-høyteknologiske arsenal og sitt internasjonale etteretningsnettverk. Så når en uhørt frekk plan for å stjele Kronjuvelene kommer Secret Service for øre settes straks deres beste mann, Agent Nummer Én, på saken. Dessverre for Secret Service blir han nesten like straks likvidert, og enda mer dessverre lider så godt som alle de andre agentene i organisasjonen den samme grusomme skjebneda Nummer Éns begravelse blir utsatt for bombeangrep.

Hvem kan stå bak slik en djevelsk plan? Kan det være den samme syke sjel som går med planer om å stjele Kronjuvelene? Nå er det kun én mann igjen som kan forsvare sitt land, hevne spionene i Secret Service og avsløre den onde hjernen bak denne djevelske plan for å stikke av med selve symbolet på det engang så overlegne Britiske Imperium: Kronjuvelene.

Møt Johnny English. Han er fryktløs. Han er uredd. Han er helt på jordet.

Rowan Atkinson skapte karakteren Johnny English for en serie reklamefilmer for en engelsk bank. Reklamefilmene ble så populære at man bestemte seg for å lage en spillefilm om den klønete hemmeligen agenten. I langfilmen har English et meget viktig oppdrag - han skal redde landets kronjuveler som har blitt stjålet av en skruppelløs fransk forretningsmann (John Malkovich).

Manuset er skrevet av Neal Purvis og Robert Wade som også står bak manuset til de to siste James Bond-filmene. Regissør er Peter Howitt (Sliding Doors).

Rowan Atkinson (Johnny English) ble først kjent gjennom den suksessrike komiserien "Not the Nine O'clock News" på engelsk fjernsyn. Han spilte hovedrollen i den prisbelønte komiserien "Den sorte orm". Men Atkinson er klart mest kjent for sin innsats som den ordknappe "Mr. Bean", fra komiserien av samme navn. Han har spilt i flere store filmproduksjoner, som den uoffisielle James Bond-filmen "Never Say Never Again", komedien "Fire bryllup og en gravferd" og (selvsagt) "Bean - den store katastrofefilmen".

John Malkovich (Pascal Sauvage) spilte sin første store rolle i Vietnam-dramaet "Dødsmarkene" i 1984. Hans navn ble særlig kjent med 1600-talls-dramaet "Farlige Forbindelser", der han spilte mot størrelser som Glenn Close og Michelle Pfeiffer. Han spilte mot Clint Eastwood i agent-thrilleren "I skuddlinjen" i 1993. I 1999 fikk hadde han "æren" av å spille seg selv i meta-filmen "Being John Malkovich" i Spike Jonzes regi. Malkovich har også høstet ros som regissør "The Dancer Upstairs", og han har produsert bl.a. den kritikerroste "Ghost World".

Nathalie Imbruglia (Lorna Campbell) ble populær i hjemlandet Australia da hun som 16-åring fikk en rolle i TV-serien "Neighbours". Etter 3 år med fjernsyn flyttet hun til London for å drive med musikk, og fikk snart kontrakt med plateselskapet BMG. Debutalbumet "Left of Middle" kom ut i 1997, og solgte millioner av eksemplarer, godt hjulpet av suksess-singelen "Torn". Etter flere album og en periode som L'Oreal-modell debuterer Imbruglia nå på det store lerretet med "Johnny English".

Peter Howitt (regissør) debuterte både som regissør og manusforfatter med "Sliding Doors", med Gwyneth Paltrow i hovedrollen. Howitt er opprinnelig skuespiller, og har spilt i bl.a. den irske "I fars navn", og i sine egne filmer "Sliding Doors" og "Antitrust" (2001) som han også regisserte. Hans neste prosjekt har arbeidstittelen "The Other Half", som Hewitt skal være manusforfatter, regissør og produsent for, samtidig som han lager filmmusikken.

UIP


Familiemoro Å parodiere James Bond-filmer er ikke akkurat noe genialt påfunn. Når Rowan Atkinson gjør det, blir det vel litt annerledes. Ikke minst har han gått rett til kilden og fått manusforfatterne til den siste James Bond-filmen til å skrive manuset til "Johnny English".

Johnny English den eneste agenten som overlever etter at den farlige franske forretningsmannen Pascal Sauvage (John Malkovich) har sprengt de andre i luften under begravelsen til britenes dyktigste agent. Franskmannen er på jakt etter kronjuvelene for å krone seg selv til konge, da han mener han har rettmessig krav på den brtiske kronen. Den eneste som kan stoppe ham nå er agenten Johnny English i Rowan Atkinsons skikkelse.

I motsetning til Mr Bean og Sorte Orm, har Rowan Atkinson denne gangen skapt en gjennomført positiv fyr. Problemet er at hans selvsikkerheten er atskillig større en hans dyktighet.

Ut av et forholdsvis tynt manus greier Rowan Atkinson å skape en rett så underholdende agentkomedie. Han er godt hjulpet av Ben Miller i rollen som hans assistent, og Natalie Imbruglia viser at hun kan mer enn å forføre musikkpublikummet. Alt i alt - morsom underholdning for både store små som elsker Rowan Atkinson. Det vil si de fleste.

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet


Johnny English er den eneste agenten som overlever etter at den farlige franske forretningsmannen Pascal Sauvage har sprengt de andre i luften under begravelsen til britenes dyktigste agent. Franskmannen er på jakt etter kronjuvelene av en enkel grunn. Han skal krone seg selv til konge av England, da han mener han har rettmessig krav på den britiske tronen. Nå er det kun én mann igjen som kan forsvare sitt land, hevne spionene i Secret Service og avsløre den onde hjernen bak denne djevelske plan om å stikke av med selve symbolet på det engang så overlegne Britiske Imperium: Kronjuvelene. Den eneste som kan stoppe ham nå er Johnny English!

TVN 2006


Rowan Atkinson som superagent Vi møter Rowan Atkinson som engelsk Secret Service-agent, Johnny English. Han forårsaker med sine grove bommerter at agent nr. 1 blir drept på oppdrag. I den påfølgende begravelsen, hvor alle de andre agentene er til stede, eksploderer hele bunten. English er den eneste operative.

Dronningens kronjuveler er nettopp nyrestaurert, bekostet av den franske forretningsmannen Souvage, og nå skal juvelene vises i en stor sammenkomst i The Tower med dronningen til stede og med Johnny English ansvarlig for sikkerheten.

Men kronjuvelene blir stjålet, tyvene slipper unna og det blir fullstendig kaos. Johnny English avleder i kjent superstil at han har gjort en brøler. Jakten er i gang, og Johnny allierer seg med sin assistent. Begge har klare mistanker til Souvage (som betyr vill og gal), og planlegger et angrep på hans imperium på toppen av en skyskraper, vegg i vegg med sykehusskraperen.

I kampen blir også Johnny English introdusert for en fransk kvinne som også er superagent, en spenstig og tøff dame.

Om filmen Rowan Atkinson skapte karakteren Johnny English til en serie reklamefilmer for en engelsk bank. Reklamefilmene ble så populære at man bestemte seg for å lage en spillefilm om den klønete, hemmelige agenten.

Rowan Atkinson ble først kjent gjennom den suksessrike komiserien ”Not the Nine O’Clock News” på engelsk fjernsyn. Han spilte hovedrollen i den prisbelønte komiserien ”Den Sorte Orm”, men Atkinson er klart mest kjent for sin innsats som den ordknappe ”Mr. Bean” fra komiserien av samme navn. Han har spilt i flere store filmproduksjoner som ”Fire Bryllup og en gravferd” og ”Bean – den store katastrofefilmen”.

NRK1 2007

Alle bilder av Johnny English

Trailer

Link til denne traileren

Johnny English (2003)

Produsent: Mark Huffam
Regi: Peter Howitt
Manus: William Davies
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: GBR
Spilletid: 1 time, 28 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Rowan Atkinson
Johnny English
John Malkovich
Pascal Sauvage
Natalie Imbruglia
Lorna Campbell
Ben Miller
Bough
Douglas McFerran
Vendetta
Tim Pigott-Smith
Pegasus
Radha Mitchell
Uspesifisert rolle
Joachim Holst-Jensen
Joachim Holst-Jensen
John Young
John Young
Kaare Keilhau
Kaare Keilhau
Ann Carter
Ann Carter
Abram Room
Abram Room
Laurie Metcalf
Laurie Metcalf