Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Benjamin Button blir født som en svak, eldre mann og "aldres baklengs". Se trailer og intervju.

Hele saken (321 ord)

TV-oversikt for lørdag 17. januar og søndag 18. januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen.

Hele saken (2055 ord)

TV-oversikt for fredag den 16. januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (599 ord)

Chandni Chowk to China

Bollywoods første kung fu-komedie

Hele saken (417 ord)

Gå med fred Jamil

En fortelling om kjærlighet, avstraffelse, skyld og tilgivelse.

Hele saken (145 ord)

Hellboy (2004)

Originaltittel: Hellboy

Hellboy ble bragt til vår verden fra helvete av Grigori Rasputin mot slutten av andre verdenskrig. Han ble reddet av allierte styrker ledet av professor Broom, grunnleggeren av det hemmelige Byrået for overnaturlig forsking og vitenskap.

Broom tok Hellboy under sine vinger, og dyrket frem hans overnaturlige evner. Til tross for Hellboys opprinnelse blir han en viktig alliert i kampen mot de onde kreftene som stadig truer vår verden.

Omtale

Hellboy, som baserer seg på en amerikansk tegneseriefigur, er en monsterlignende skikkelse som bruker sine ekstraordinære evner til å bekjempe onde vesener.

Filmtilsynet


For første gang bragt til lerretet av Blade II-regissør Guillermo del Toro, basert på amerikanske Mike Mignolas tegneserie med samme navn.

Hellboy (Ron Perlman) stod opp av flammene fra Helvete under den andre verdenskrig og ble bragt til denne verden av den onde og gale Grigori Rasputin. Med det for øye å begå ondskap. Hellboys skjebne var forutbestemt til å være en forkynner av apokalypsen, men slik gikk det ikke. Han ble reddet av allierte styrker, ledet av Professor Broom (John Hurt), grunnleggeren av den hemmelige organisasjonen B.P.R.D - "Byrå for overnaturlig forsking og vitenskap".

Broom tok Hellboy under sine vinger og videreutviklet hans ekstraordinære og overnaturlige evner. Til tross for Hellboys opprinnelige ondskap, blir han selve symbolet på det gode. En viktig kraft i kampen mot de onde kreftene, som stadig truer med å nedkjempe vår verden.

I B.P.R.D. sitt hovedkvarter blir Hellboy en del av en unaturlig familie som ikluderer den telepatiske Abe Sapien og Liz Sherman, en kvinne med såkalte pyro-kinetiske evner. Sammen er de gjemt unna det samfunnet de er skapt for å beskytte mot den onde Rasputin, som på sin side gjør alt for å få Hellboy over på sin side. Så de sammen kan sørge for verdens undergang.

SF Norge


Enkel og voldsom moro Personlig liker jeg denne mye bedre enn sesongens andre superheltepos, "Spider-Man 2". Først og fremst fordi denne ikke er så fordømt sutrete og selvhøytidelig, men er gjort med et glimt i øyet.

Noen elementer er da også nokså like. Da først og fremst de alldeles standardproblemer for superhelter (og de fleste andre) med kjærlighetslivet. Hellboys utvalgte Liz Sherman (Blair) har en lei tendens til å få sine omgivelser til å eksplodere i et flammehav.

Handlingen er meget løst basert på tegner og tekstforfatter Mike Mignolas album (originalt en mini-serie) Seed of Destruction (utgitt på det etter hvert så ærverdige Dark Horse-forlaget), akseptabelt forenklet og tilrettelagt for actionfilm. I Mike Mignolas intense tegneserieunivers er skurkene Rasputin, et kobbel okkulte nazister (med trekkoppmotor) og H.P. Lovecraft-inspirerte froskedemoner og tentakkelmonstre. Resultatet er et høyst underholdende og tilfredsstillende monstershow. Enkel og voldsom moro.

Mignolas tegnestil er nokså særpreget (og sterkt inspirert av The Hulk-opphavsmann Jack Kirby) på en måte som gjør at man ikke helt kan se for seg hvordan filmversjoner av hans skyggefulle og ofte elegant forenklede karakterer vil fungere. Men det gjør de altså til alt overmål. I så måte er filmen et prakteksempel på det å overføre en "look" fra et medie til et annet, uten nødvendigvis å lage identiske kopier av karakterer og omgivelser.

Ron Perlman er perfekt som den merkelige superhelt, han er ekstraordinært hjulpet av makeup og computereffekter.

Guillermo del Toro viser etter høyst varierte prosjekter som; "Cronos" (1993), "Mimic" (1997), "El Espinazo del Diablo"/"The Devil´s Backbone" (2001), "Blade II" (2002) og denne at han er en usedvanlig stø og målrettet sjangerregissør. Han har steget atter et par hakk på ranglisten over folk vi klart holder øye med.

Atle H. Boysen

FilmMagasinet


Under de siste dagene av annen verdenskrig prøver nazistene å bruke svart magi i et desperat forsøk på å snu situasjonen og igjen ta kontroll over Europa. Under en seremoni stormer de allierte leiren, men for sent til å hindre at den onde Hellboy ser dagens lys. De allierte tar seg av Hellboy som etter hvert modnes og hjelper den gode sak, fremfor den onde.

Viasat 2007

Alle bilder av Hellboy

Trailer

Link til denne traileren

Hellboy (2004)

Produsent: Lawrence Gordon
Regi: Guillermo del Toro
Manus: Guillermo del Toro
Sjanger: action, eventyr, grøsser
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 2 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Ron Perlman
Hellboy
John Hurt
Trevor "Broom" Bruttenholm
Selma Blair
Liz Sherman
Rupert Evans
John Myers
Karel Roden
Grigori Rasputin
Jeffrey Tambor
Tom Manning
Doug Jones
Abe Sapien
Brian Steele
Sammael
Ladislav Beran
Kroenen
Bridget Hodson
Ilsa
Vis alle roller
Lorenzo Lamas
Lorenzo Lamas
David Lynch
David Lynch
Kolbjørn Buøen
Kolbjørn Buøen
Leon Ames
Leon Ames
Anne Tonietti
Anne Tonietti
Mae Busch
Mae Busch