Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Death Race (2008)
21:30 - Viasat 4
A Vision of Murder (2000)
22:00 - FEM
Når hjertet blir varmt (2005)
00:25 - TV2 Zebra
Single White Female 2 (2005)
01:50 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 16. desember

Liv Ullmann
Sam Robards
Ludwig van Beethoven
Maruschka Detmers
Max Linder
Nelly Corradi
Arthur C. Clarke
Paolo Moffa

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Tron: Legecy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Elias og jakten på havets gull
Norsk film
Av: Montecristo, 6. desember 10:24

The Sweetest Thing (2002)

Originaltittel: The Sweetest Thing

Produsent: Cathy Konrad
Regi: Roger Kumble
Manus: Nancy M. Pimenthal
Sjanger: komedie, romantikk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 24 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Cameron Diaz
Christina Walters
Christina Applegate
Courtney
Selma Blair
Jane
Thomas Jane
Peter
Jason Bateman
Roger
Parker Posey
Judy
Georgia B. Engel
Uspesifisert rolle
Richard Denni
Uspesifisert rolle
James Mangold
Uspesifisert rolle

Christina Walters (Cameron Diaz) og hennes festglade venninner Courtney (Christina Applegate) og Jane (Selma Blair) er tre sexige, single jenter, som elsker å gå ut på byen. På byens mest eksklusive klubb, møter Christina helt uventet Peter (Thomas Jane), hennes drømmemann. Neste morgen oppdager hun, at han har forlatt byen, så sammen med Courtney drar hun ut på en vill reise for å finne ham. Men veien til den eneste ene er brolagt med forførende overraskelser og mislykkede opplevelser.

Omtale

DVD-utgivelsen Christina Walters (Cameron Diaz) og hennes festglade venninner Courtney (Christina Applegate) og Jane (Selma Blair) er tre sexige, single jenter, som elsker å gå ut på byen. På byens mest eksklusive klubb, møter Christina helt uventet Peter (Thomas Jane), hennes drømmemann. Neste morgen oppdager hun, at han har forlatt byen, så sammen med Courtney drar hun ut på en vill reise for å finne ham. Men veien til den eneste ene er brolagt med forførende overraskelser og mislykkede opplevelser.

NF


Christina Walker (Diaz) er ung, vakker og sexy. Hun lever et lystig liv, og har ingen intensjoner om å oppgi tilværelsen som "young, free and single". Men en dag møter hun en mann (Jane) som hun ser som sin perfekte partner, den første hun er klar til å forplikte seg til.

En perfekt singletilværelse synes klar for å bli byttet ut med et perfekt parforhold, helt til drømmemannen en dag plutslig forsvinner sporløst. Sammen med bestevennen Courtney (Applegate) setter Christina så ut på en desperat og komisk reise for å finne tilbake mannen i sitt liv. Leteaksjonen fører dem til slutt til en stor overraskelse og en bekreftelse på at kjærligheten tross alt er, som filmens tittel sier, "the sweetest thing". Regissør er Roger Kumble ("Et farlig spill"), og er basert på det første spillefilm-manuset av "South Park"-skribent Nancy Pimental.

ECT


Skrevet av Nancy M. Pimenthal (forfatteren av South Park) og regissert av Richard Kumble (Cruel Intensions) kan ikke dette bli noe annet enn en kvinnelig versjon av Alle elsker Mary og Road Trip. Proppfull av små sketsjer vevd sammen med en lyserød tråd til tider så spinkel at du glemmer at dette ikke er Saturday Night Live. Den evigsjarmerende Cameron Diaz spiller Christina, en blanding av Diaz tidligere rollefigurer i Alle elsker Mary og Charlie's Angels, en søt og morsom jente som bare vil finne en som kan elske henne tilbake. Hun får hjelp med å finne drømmemannen av sine to medsammensvorne romkamerater Courtney (Appelgate) og Jane (Blair). Når hun møter Peter (Jane) i ti minutter, er det gjort og hun og Courtney legger ut på en bilreise for å finne ham i et bryllup han nevnte i forbifarten. The Sweetest Thing oser Girl power med en gang, tre vakre stolte kvinner, kjapp i kjeften, småvulgær og en smule rampete. Vrikkende på dansegulvet, hundre prosent komfortable med løspupper, trange topper og flagrende hår. Ikke så ulik Spice Girls faktisk. Men idyllen faller i tusen knas så fort en mann dukker opp i bildet. Glem venninnene, glem fellesskapet. Nå er det bare menn som gjelder. Filmen skal nok i utgangspunktet følge Diaz og hennes jakt på drømmemannen, men handlingen er full av plumpe sideveier som til en hver tid vil prøve å frembringe en latter. Problemet er at handlingen da svømmer i en komisk gryte full av ironi, sarkasme, bløtkakehumor, plumphet, vulgæritet og slapstick. Diaz er et komisk talent, intet tvilom det. Det beviste hun med Alle elsker Mary og Being John Malkovich. Men The Sweetest Thing viser så mye av Diaz vrikkende oppover gata, dansende, halvnaken i grøfta, syngende sanger som Your penis is to big to fit in here, og leke Madonna, at jeg mistenker regissøren og manusforfatteren til å heller lage en film om Diaz enn en romantisk komedie. Det blir rett og slett overkill. Til tider blir vitsene så smakløse og Diaz så mye, at det er vanskelig å vite om filmen henvender seg først og fremst til lattermilde kvinner eller siklende menn.

3 Linda Lorentzen

FilmMagasinet nr. 5 - 2002


Christina Walters (Cameron Diaz) og venninnene hennes elsker å feste og sjekke gutter. Og ute på byen følger de én gylden regel: let ikke etter Den rette - finn heller Den rette for i kveld! Så skjer det noe uventet. En kveld gjengen er ute på nattklubb møter Christina Peter - og han er perfekt. Men neste morgen er han søkk vekk, og Christina blir helt fra seg. Sammen med bestevenninnen Courtney (Christina Applegate) setter hun seg i bilen fast bestemt på å finne ham, men det er mye som skal skje på veien...

Viasat 2005


Sex og shopping Cameron Diaz og Christina Applegate spiller hovedrollene som venninnene Christina og Courtney i denne romantiske komedien fra 2002. Filmen handler om tre venninner som er mest interessert i shopping, tilfeldig sex og natteliv på diskoteker. Men så dukker de perfekte mennene opp?

Christina (Cameron Diaz), Courtney (Christina Applegate) og Jane (Selma Blair) er tre venninner i slutten av tjueårene som bruker mesteparten av tiden sin på et spill, nemlig å jakte på menn. Christina har en gyllen regel og det er å ikke jakte på Mr. Right men å jakte på Mr. Right Now. Men en kveld på byen møter hun Peter (Thomas Jane), tar ham med seg og så forsvinner han. Han skulle i et bryllup og Christina lurer på hvem sitt. For første gang bryter hun regelen sin og prøver å finne ham. Sammen med venninnen Courtney begir hun seg ut på letetokt for så å oppdage at Peter skulle i sitt eget bryllup?

Cameron Diaz er en av Hollywoods mest kjente skuespillerinner, fra filmer som "Alle elsker Mary", "Being John Malkovich" og "Charlie’s Angels". Christina Applegate er mest kjent som Kelly Bundy i TV-serien "Våre verste år".

NRK3 2009

Alle bilder av The Sweetest Thing

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon