Logg inn | Opprett brukerkonto

Heartbreakers (2001)

Originaltittel: Heartbreakers

Produsent: John Davis
Regi: David Mirkin
Manus: Robert Dunn
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 3 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 1
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Sigourney Weaver
Angela/Max/Ulga
Jennifer Love Hewitt
Wendy/Page/Jane
Ray Liotta
Dean/Vinny
Jason Lee
Jack Withrowe
Anne Bancroft
Gloria/Barbara
Jeffrey Jones
Mr. Apple
Gene Hackman
William B. Tensy
Nora Dunn
Miss Madress
Julio Mechoso
Leo
Ricky Jay
Dawson's Auctioneer
Vis alle roller

Max og Page er de fullkomne svindlere, en mor-datter-duo som har gjort bedraget til en kunst. Og en dag fester de sine grådige blikk på den eksentriske sigarettmillionæren William B. Tensy, en kjederøykende og på alle måter ganske så avskyelig mann. Men han er styrtrik, og i deres verden er knitrende dollar og glitrende diamanter viktigere enn en plettfritt ytre.

Mens de snører nettet rundt Tensy, inn-treffer det utenkelige. Page møter Jack, selve prototypen på den perfekte kjæreste, og blir hodestups forelsket. Jack eier en bar i nabolaget og er tilbudt en vanvittig pengesum for å selge eiendommen baren ligger på. Slik flyter moral og samvittighet sammen når Page må velge - kjærlighet eller penger. Og med en hevngjerrig eks i hælene, et lik i bagasjerommet og deres avsindige svindel nær kollaps, er det duket for en solid dose galskap og desperasjon.

Omtale

Max er den typen kvinne menn legger seg flate for. Vakker, sexy og sjarmerende som få. Hun er også en svindler av klasse, som gifter seg med rike og naive menn for så å skille seg fra dem og karre til seg så mye hun kan når hun tar dem med buksa nede. "Arbeidet" hennes kunne vel å merke ikke la seg utføre uten en medsammensvoren, en tilsvarende sexy luring som kan manøvrere målet i, eh... posisjon. Datteren Page, for eksempel.

Max og Page er de fullkomne svindlere, en mor-datter-duo som har gjort bedraget til en kunst. Og en dag fester de sine grådige blikk på den eksentriske sigarettmillionæren William B. Tensy, en kjederøykende og på alle måter ganske så avskyelig mann. Men han er styrtrik, og i deres verden er knitrende dollar og glitrende diamanter viktigere enn en plettfritt ytre. Mens de snører nettet rundt Tensy, inntreffer det utenkelige. Page møter Jack, selve prototypen på den perfekte kjæreste, og blir hodestups forelsket. Jack eier en bar i nabolaget og er tilbudt en vanvittig pengesum for å selge eiendommen baren ligger på. Slik flyter moral og samvittighet sammen når Page må velge - kjærlighet eller penger. Og med en hevngjerrig eks i hælene, et lik i bagasjerommet og deres avsindige svindel nær kollaps, er det duket for en solid dose galskap og desperasjon.

SIGOURNEY WEAVERs navn vil for alltid være knyttet til de fire Alien-filmene, men hun har også bak seg en lang rekke andre filmer. Blant hennes største suksesser kan vi nevne Working Girl, I gorillaens rike, to Ghostbusters-filmer, Dave, The Ice Storm, Døden og piken og Copycat.

JENNIFER LOVE HEWITTs karriere fikk sin start i TV-serien Party Of Five som ble en stor suksess for henne. Hun har med årene spilt i en lang rekke filmer, der vi blant annet kan trekke frem I Know What You Did Last Summer og oppfølgeren Fryktens sommer 2, Den siste festen, The Suburbans, og Sister Act 2.

GENE HACKMAN er en levende legende med to Oscar-statuetter på peishylla, for roller i The French Connection og Nådeløse menn (Unforgiven). Blant hans mange andre filmer kan vi nevne Birdcage, Enemy Of The State, Crimson Tide, Get Shorty, Bonnie & Clyde, The Conversation, Mississippi Burning, og Hoosiers. Og det er bare noen få.

RAY LIOTTAs navn ble velkjent etter at han gjorde karrieredefinerende roller i filmene Something Wild og Goodfellas. Senest så vi ham i Hannibal, også det i en rolle han nok vil bli husket for. Blant hans mange andre filmer nevner vi Copland, Field Of Dreams, Unlawful Entry og Turbulence.

JASON LEE gjorde seg senest bemerket i Almost Famous, og skal også spille mot Tom Cruise i Cameron Crowes neste film som har fått tittelen Vanilla Sky. Blant Lees øvrige filmer finnes tre Kevin Smith filmer: Mallrats, Chasing Amy og Dogma, samt Mumford, Enemy Of The State og Killing A Fool.

Regissør DAVID MIRKIN har tre Emmy-statuetter i bagasjen for sitt arbeid med The Simpsons, der han har produsert, skrevet og regissert. Han har også gjort en del annet TV-arbeid, og i 1997 regisserte han sin første spillefilm, komedien Romy And Michele´s High School Reunion med Lisa Kudrow og Mira Sorvino i hovedrollene. Mirkin jobber stadig med The Simpsons, samtidig som han utarbeider nye prosjekter for film og fjernsyn.

ECT


Ta filmen Svindlere med stil, bytt ut hovedrolleinnehaverne med to kvinner. Legg til en dæsj amerikansk familieidyll (les krangel) og du ender opp med Heartbreakers.

Max (Weaver) og Page (Hewitt) er mor og datter med svindel som yrke. De er mer attraktive enn sympatiske. Max forfører pengesterke menu og får de til å gifte seg med henne. Idet ringen sitter på fingeren, rykker Page inn og forfører dem til utroskap. Etter at Max har tynet den utro ektemannen for mest mulig penger, drar den lille familien videre, stadig på jakt etter nye ofre. Dette er inntil Page treffer bartenderen Jack og bryter regel nummer 1 for en svindler, forelsk deg aldri i ditt offer.

Filmen er en romantisk komedie uten de store overraskelsene, men rollene er velspilt. Det er spesielt morsomt å se Gene Hackman gjøre det stort i rollen som den aldrende kjederøkende tobakkskongen William B. Tensy. Weaver gjør en god jobb som overbeskyttende alenemor, som ikke vil innse at datteren er i ferd med å vokse opp, og Hewitt imponerer som den trassige tenåringsdatteren som for enhver pris vil bevise at hun kan stå på egne ben.

Samspillet mellom Weaver og Hewitt er overbevisende og frembringer en del morsomme scener, spesielt bilkranglene, som det er flere av i løpet av filmen.

Det er ingenting å si på regien, helt standard egentlig. Verken den eller filmføringen er dårlig, men som sagt tidligere; man blir ikke overrasket. I tillegg virker det som om David Mirkin liker å gjøre som mange regissører har gjort før ham, spille en liten rolle i sin egen film, her som bartenderen Jacks advokat.

Filmen er en standard amerikansk komedie, men absolutt verdt å se. Et tips til alle mannlige Jennifer Love Hewitt-fans, hun går mye rundt i alttor små og trange kjoler.

Morten Rydén

FilmMagasinet Nr. 3 - 2001


Bedragerske kvinner Max (Sigourney Weaver) er den typen kvinne menn legger seg flate etter - vakker, sexy og sjarmerende som få. Hun er også en svindler av klasse, som gifter seg med rike og naive menn for så å skille seg fra dem og karre til seg så mye hun kan når hun tar dem med buksa nede. Til å hjelpe seg har Max datteren Page (Jennifer Love Hewitt). Mor og datter har sammen gjort bedraget til en kunst. En dag fester de sine grådige blikk på den eksentriske sigarettmillionæren William B. Tensy (Gene Hackman), en kjederøykende og på alle måter ganske så avskyelig mann. Men han er styrtrik, og i deres verden er knitrende dollar og glitrende diamanter viktigere enn en plettfritt ytre.

Mens Max og Page snører nettet rundt Tensy, skjer noe uforutsett: Page treffer bartenderen Jack og bryter regel nummer en for en svindler - forelsk deg aldri i ditt offer. Page faller pladask for Jack og Page må velge - kjærlighet eller penger. Og med en hevngjerrig eks i hælene, et lik i bagasjerommet og deres avsindige svindel nær kollaps, er det duket for en solid dose galskap og desperasjon.

Kjent skuespillergalleri Sigourney Weavers navn vil for alltid være knyttet til de fire "Alien"-filmene, men hun har også bak seg en lang rekke andre filmer. Blant hennes største suksesser kan vi nevne "Working Girl", "I gorillaens rike", to "Ghostbusters"-filmer, "Dave", "The Ice Storm", "Døden og piken" og "Copycat".

Jennifer Love Hewitt startet sin karriere i tv-serien "Party of Five" som ble en stor suksess for henne. Hun har med årene spilt i en lang rekke filmer, der vi blant annet kan trekke frem "I Know What You Did Last Summer" og oppfølgeren "Fryktens sommer 2", "Den siste festen", "The Suburbans", og "Sister Act 2".

Gene Hackman er en levende legende med to Oscar-statuetter på peishylla, for roller i "The French Connection" og "Nådeløse menn". Blant hans mange andre filmer kan vi nevne "Birdcage", "Enemy Of The State", "Crimson Tide", "Get Shorty", "Bonnie & Clyde", "The Conversation", "Mississippi Burning", og "Hoosiers".

Regissør David Mirkin har tre Emmy-statuetter i bagasjen for sitt arbeid med "The Simpsons", der han har produsert, skrevet og regissert. Han har også gjort en del annet tv-arbeid, og i 1997 regisserte han sin første spillefilm, komedien "Romy And Michele´s High School Reunion" med Lisa Kudrow og Mira Sorvino i hovedrollene. Mirkin jobber stadig med "The Simpsons", samtidig som han utarbeider nye prosjekter for film og fjernsyn.

TV2 2004


Max (Sigourney Weaver) og Page (Jennifer Love Hewitt) har et godt mor/datter forhold, og de jobber perfekt sammen i team. Max' mål er rike menn som faller for hennes sjarm og skjønnhet for så å gifte seg med henne. Den like vakre Page entrer så arenaen og forfører ektemannen, slik at Max kan ta dem på fersken. Deretter bærer det rett til rettsalen hvor Max krever store summer i skilsmisseoppgjør. Men hvor lenge kan de lure loven på denne måten?

Viasat 2007


Max er den typen kvinne menn legger seg flate for - vakker, sexy og sjarmerende som få. Hun er også en svindler av klasse, som gifter seg med rike og naive menn for så å skille seg fra dem og karre til seg så mye hun kan når hun tar dem med buksa nede. Med seg har hun datteren Page, og sammen har de gjort bedrageri til en kunst.

FEM 2009

Alle bilder av Heartbreakers

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon