Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

The Uninvited

Basert på den koreanske horror-filmen "A Tale of Two Sisters". Premieredato: 24.04.09.

Hele saken (364 ord)

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Georgias dagbok - Bekjennelser om gutter, katter og klining

Georgia Nicolson er 14 år og strever med gutter, kyssing, venner og familie.

Hele saken (394 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

Simone (2002)

Originaltittel: Simone

I Hollywood, Drømmenes land, burde man kanskje ikke ha noe imot å jobbe med imaginære mennesker, spesielt ikke med tanke på at Simone er alle regissørers drømmeskuespillerinne. Til forskjell fra sine levende kolleger, blir Simone aldri gammel og legger heller ikke på seg og blir fet.

Hun lager ingen skandaler, blir ikke full og trenger derfor heller ikke å legge seg inn på avrusningsklinikk. Hun har ingen grisk agent og er ikke medlem av noen mystiske sekter, ei heller krever hun eget jetfly dersom hun skal transporteres rundt. Simone gjør alle stuntscenene sine selv og har ingen problemer med å spille inn nakenscener - å ha klær på er bare et spørsmål om å velge et pre-programmert alternativ. Hun er dessuten innstilt på å elske alle manus hun leser og hun er totalt uinteressert i penger. Det eneste hun krever er at det finnes tillgant til et elektrisk uttak i nærheten.

Omtale

Drømmefabrikken Hollywood har funnet den ideelle skuespillerinnen. Hun verken doper eller drikker, kommer ikke med uanstendige lønnskrav, og aksepterer ethvert manus uten skrupler. Plugg inn, et par museklikk, så er hun her – Simone.

Det topper seg for regissør Viktor Tarasky, eller rettere sagt har han stø kurs for bunnen. Han er tidligere Oscarnominert, men sliter nå enormt med å få nok en produksjon i havn. Den kvinnelige hovedrolleinnehaveren sier takk for seg midt i innspillingen, og for å gjøre fadesen komplett får han sparken av produsenten – hans tidligere kone.

Viktor må tenke og handle raskt, men hjelpen kommer fra helt uventet hold. Hank Aleno er datageni og presenterer, til Viktors store skepsis, sin nye oppfinnelse, Simulation One, eller mer kledelig Simone. Simone er en digitalt skapt skuespillerinne. På filmduken er hun fullstendig troverdig, og Viktor får ikke bare gjennomført sitt filmprosjekt, han skaper også en ny stjerne. Ingen aner at virtuelle Simone ikke består av kjøtt og blod, men regissøren sliter med å holde på hemmeligheten. Han er tross alt en noenlunde ærlig sjel, men å innrømme "jukset" kan få fatale innvirkninger på karrieren. Men Hank Aleno er selvsagt såre fornøyd, og vil kjempe for livet til sin imaginære Simone

Oslo Kinematografer


Verden vil bedras. Det er ingen tvil om det. Vi mennesker tror på en rekke ting vi ikke har håndfaste beviser for eksisterer: Gud, romvesner og julenissen for eksempel. Og nå Simone. Verdens vakreste skuespiller som viser seg å kun eksistere i en virituell verden.

Al Pacino spiller regissøren Victor Taransky, en mann som lager kunstfilmer ingen forstår, og ingen vil se. Midt i innspillingen av hans nye film; Soloppgang, solnedgang, stikker den selvopptatte stjernen Nicola Anders (Winona Ryder) fra settet. Alt håp ser ut til å være ute for Victor. Men så kommer han over en diskett med en virituell skuespiller, som han kaller Simone. Hun klager aldri, trenger ingen trailer, ingen egen frisør og kokk, hun gjør som hun får beskjed om, selv sine egne stunts. Hun er simpelthen den perfekte skuespiller. Han bruker henne i alle sine filmer. Hun blir digitalisert inn i filmen, etter at alle de andre medspillerne har gjort jobben sin. Alle elsker den vakre og talentfulle Simone. Og nå vil alle møte henne. Men takket være moderne teknologi og menneskers ønske om å bli bedratt, klarer Taransky å holde Simones opprinnelse hemmelig.

Regissør Andrew Niccol ("Gattaca", "The Truman Show") har et skjevt og satirisk blikk, ikke bare mot Hollywood, men på media, vår kyniske verden og vår mangelfulle sjel. Filmens sentrale spørsmål er svært aktuelt; hvorfor betale Julia Roberts 20 millioner dollar, når en virituell skuespiller kan gjøre samme jobben? En del av svaret finner du i selve filmen her. Simone er ikke virkelig, og klarer i filmen heller ikke å skape en virkelig konflikt. Hun er rett og slett for blodfattig. Regissøren gjør alt for å få oss til å tro at Simone kun er dataanimert, selv i virkeligheten. På rulleteksten er hun kreditert som “seg selv”. I virkeligheten er det supermodellen "Rachel Roberts" som spiller henne. Filmen er til tider svært festlig, selv om den er både mye moral og lettvinte løsninger her.Men det svelger mann glatt når man ser hva Simone gjør med Al Pacino. Man kan jo etterhvert telle alle posene under øynene hans. Han får oss til å tenke litt videre enn bare kinosalen. Og det er viktig. Hans ekskone, studioeieren Elaine, blir spilt av den hypede Catherine Keener, og gjør en ok jobb med en endimensjonal rolle.

Linda Lorentzen

FilmMagasinet


Digital filmstjerne

Drømmefabrikken Hollywood har funnet den ideelle skuespillerinnen. Hun verken doper eller drikker, kommer ikke med uanstendige lønnskrav, og aksepterer ethvert manus uten skrupler. Plugg inn, et par museklikk så er hun her - Simone. Al Pacino spiller regissøren Victor Taransky, en mann som lager kunstfilmer ingen forstår, og ingen vil se. Eks-konen Elaine (Catherine Keener), som er sjef i studioet han arbeider i, er klar til å gi ham helt opp. Når den selvopptatte stjernen Nicola Anders (Winona Ryder) stikker av fra hans siste filmprosjekt, er det hun datteren hans Lainey (Evan Rachel Wood) som tror på ham.

Den perfekte skuespiller Alt håp ser ut til å være ute for Victor. Men så kommer han over en diskett med en virituell skuespiller. Hank Aleno (Elias Koteas), som har skapt illusjonen, etterlater ham disketten i sitt testamente. En ny stjerne er født. Hun får navnet Simone. Hun klager aldri, trenger ingen trailer, ingen egen frisør og kokk, hun gjør som hun får beskjed om, selv sine egne stunts. Hun er simpelthen den perfekte skuespiller.

Ny stjerne På filmduken er hun fullstendig troverdig, og Viktor får ikke bare gjennomført sitt filmprosjekt, han skaper også en ny stjerne. Ingen aner at virtuelle Simone ikke består av kjøtt og blod, men regissøren sliter med å holde på hemmeligheten. Han er tross alt en noenlunde ærlig sjel, og alle vil jo møte den nye stjernen. Men å innrømme "jukset" kan få fatale innvirkninger på karrieren.

TV2 Zebra 2009

Alle bilder av Simone

Simone (2002)

Produsent: Andrew Niccol
Regi: Andrew Niccol
Manus: Andrew Niccol
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 57 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Al Pacino
Viktor Taransky
Catherine Keener
Elaine Christian
Evan Rachel Wood
Lainey Christian
Jason Schwartzman
Milton
Elias Koteas
Hank Aleno
Pruitt Taylor Vince
Max Sayer
Winona Ryder
Nicola Anders
Jay Mohr
Hal Sinclair
Rachel Roberts
Simone
Daniel Von Bargen
Chief Detective
Vis alle roller
Jessica Lange
Jessica Lange
Ryan O
Ryan O'Neal
Crispin Glover
Crispin Glover
Joe Camp
Joe Camp
Joey Lawrence
Joey Lawrence
John Elfström
John Elfström
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid