Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Men in Black 2 (2002)

Originaltittel: Men In Black II

Mennene i sort er tilbake. Ingenting vil noensinne bli det samme. Heller ikke du. Under et rutineoppdrag oppdager Agent J (Will Smith) en djevelsk plan av det onde monsteret Serleena (Lara Flynn Boyle), som er forkledd som sexy undertøysmodell. Da Serleena tar hele MIB-bygningen som gissel, søker Agent J hjelp hos sin gamle makker, Agent K (Tommy Lee Jones), som nå arbeider på et postkontor, og har fått slettet alle minnene om sin tid som MIB. Sammen må de kjempe for å redde Jorden, galaksen og MIB fra universets skumle slyngler. Heldigvis har de med seg mye ammunisjon.

Omtale

DVD-utgivelsen Mennene i sort er tilbake. Ingenting vil noensinne bli det samme. Heller ikke du. Under et rutineoppdrag oppdager Agent J (Will Smith) en djevelsk plan av det onde monsteret Serleena (Lara Flynn Boyle), som er forkledd som sexy undertøysmodell. Da Serleena tar hele MIB-bygningen som gissel, søker Agent J hjelp hos sin gamle makker, Agent K (Tommy Lee Jones), som nå arbeider på et postkontor, og har fått slettet alle minnene om sin tid som MIB. Sammen må de kjempe for å redde Jorden, galaksen og MIB fra universets skumle slyngler. Heldigvis har de med seg mye ammunisjon.

NF


Kay og Jay er tilbake, og denne gangen må de hamle opp med en ondsinnet fristerinne som blir deres tøffeste oppgave til nå under mottoet om å beskytte jorden mot universets avskum. Det er fire år siden sist da duoen avverget en intergalaktisk katastrofe, og Kay er tilbake i det sivile liv. Jay har i årene som er gått fortsatt å jobbe med The Men In Black, det høyst uoffisielle regjeringsbyrået som regulerer all utenomjordisk aktivitet. Når Jay på et rutineoppdrag avdekker et diabolsk plot iscenesatt av Serleena, et ondt kylotiansk monster, som okkuperer hele MIB-bygningen og dens arbeidere som gisler, er det bare et sted Jay kan henvende seg, og det er til sin gamle MIB-partner Kay.

Will Smith og Tommy Lee Jones er tilbake som Jay og Kay.

ECT


Etter at agent Kay (Tommy Lee Jones) har trukket seg tilbake fra intergalaktiske politioppdrag, er det blitt en tøffere og enda mer bråkjekk agent Jay (Will Smith) som er tilbake, konstant på alerten, iherdig arbeidende med å få has på korrupt utenomjordisk aktivitet og holde den i sjakk i New Yorks travle storbygater.

Når Jay blir konfrontert med sin siste partner Tees nervøse sammenbrudd, "flasher" han ham tilbake til et rolig hverdagsliv. Han tålote ikke stresset stakkars. Jay blir da motvillig koblet sammen med Frank the Pug - eller Agent F som han foretrekker å bli kalt - en overivrig og kortvokst hund, dresset opp etter alle kunstens regler og klar for å ta en diger jafs av ræva på den intergalaktiske kriminaliteten.

Jay og F undersøker et åsted der Laura (Rosario Dawson), et desorientert vitne, forteller om sitt uhyggelige møte med en merkelig tentakkelsprutende dame i et sexy, svart lærkostyme. En bisarr opplevelse, for å si det pent. I bytte mot flere opplysninger avslører en åpenbart betatt Jay alt om den superhemmelige etterretningstjenesten MiB. Når han også bestemmer seg for ikke å slette hukommelsen hennes etter møtet og i stedet sender henne av gårde for å bli beskyttet av den respektløse men uimotståelige Worma, bryter han en av hjørnestenene i MiB-reglementet.

Jay finner ut at den sexy kvinnen i sort er Serleena (Lara Flynn Boyle), en maktsyk kylothianer, som når hun landet på vår lille grønne planet like gjerne tok utseendet sitt fra et bilde i et magasin. Et bilde av en meeeget sexy undertøysmodell, noe som er et godt stykke fra hvordan Serleena egentlig ser ut.. Serleena har saumfart universet i 25 år på jakt etter Zarthas Lys. Nå har hun omsider kommet frem til at den mystiske kraften befinner seg et sted på Jorden, og hun lar seg ikke stoppe av noen eller noe for å forhindre kraftens ferd hjem til Zartha. Om hun finner den, innebærer det slutten på den zarthanske sivilisasjon, og Jorden, gjemmestedet der den befinner seg, vil også bli ødelagt. Jobben må jo gjøres skikkelig, må vite, og å ødelegge planeter er jo dessuten ganske artig.

Menneskeheten står altså i fare for å bli utslettet. I og for seg ikke noe dramatisk og stressende for MiB, men trusselen denne gang er av en slik art at MiB-organisasjonen ikke har annet valg enn å "gjenopplive" den eneste agenten som har alle bitene til puslespillet - agent Kay. Agent Kay har blitt pensjonert fra MiB, fått all hukommelse om sine vanvittige eventyr slettet, og jobber nå stille og rolig på et landlig postkontor. Men Jay bringer ham nå tilbake til folden.

Etter hvert som hukommelsen hans kommer tilbake, begynner han å samle ledetrådene han la ut for seg selv for å oppdage hvor han, av alle, gjemte Zarthas Lys. Av sikkerhetsårsaker ble hukommelsen hans solid slettet mange år tidligere, og nå gjelder det for Jay og Kay å finne ut av de vage sporene slik at de kan hindre Jordens utslettelse.

Utstyrt med et avsindig arsenal av ufattelig våpenkraft og ultrafuturistiske duppeditter, kan radarparet slå seg vei gjennom et utall av intergalaktiske gangstere i et nervepirrende kappløp med tiden.

Gutta i svart er tilbake og universet vil aldri bli det samme. Igjen.

ECT


Innhold: Will Smith og Tommy Lee Jones er igjen mennene i svart, klar til å bekjempe slimete vesener fra det ytre rom. >> Grunn til å glede seg: Hvis du likte MIB første gang, så vil du sikkert le igjen. >>Grunn til å grue seg. Hvis du syntes nummer en ble litt vel fjollete.

FilmMagasinet nr. 3 - 2002


Som forventet Da Men in Black kom ut i 1997 ble den sett på som en morsom, liten sarkastisk film som harselerte med “det er mer mellom himmel og jord”-trenden som brede seg ut over tv-skjermene. Når oppfølgeren nå kommer fem år etter, er det mest for å tjene penger på et produkt som allerede har utspilt sin rolle. Misforstå meg rett. MIB II er festlig, ja til tider ganske underholdene. Men i det store og hele er MIB II som en eneste langt revynummer med Will Smith i føresete som stand up komiker.

Mangel på handling har ført til at denne filmen er forbausende kort (1 time og 28 minutter), men det holder i lange baner. Will Smith alias Agent Jay har problemer med sine nye partnere som han nøytraliserer én etter én. Da slangen Serleena kommer tilbake til jorda etter 25 år, er det bare en som kan stoppe henne; Kay. Kay er nøytralisert og jobber som postmann midt i gokk. Jay gjør det beste for å overbevise ham om at han virkelig er en superhemmelig agent som slåss mot romvesen. Dette er stort sett handlingen. Kast inn et vakkert vitne og noen småmorsomme replikker, en snakkende hund og en rekke merkverdige aliens, så har du MIB II i et nøtteskall.

Smith og Jones gjør jobben sin, hverken mer eller mindre. Lara Flynn Boyle spiller den sleipe Serleena og er god nok. Den morsomste er dog hunden Frank.

Som sagt, MIB II er grei underholdning med en rekke morsomme elementer, som den snakkende hunden Frank (Who let the dogs out?). Men den har også en hel rekke dumme elementer, som den tohodede Jimmy Knoxville. Morsomhetene veier opp for dumhetene, og da havner MIB II midt på treet.

Linda Lorentzen

FilmMagasinet


Det er fire år siden agentene Kay (Tommy Lee Jones) og Jay (Will Smith) reddet verden fra en intergalaktisk tragedie av de store. Kay har nå trukket seg tilbake til et komfortabelt og normalt liv i postvesenet, mens Jay fortsatt jobber for ”Men In Black”, det hemmelige regjeringsbyrået som regulerer all utenomjordisk aktivitet på jorden. Da Jay etterforsker et helt vanlig lovbrudd, oppdager han en djevelsk plan utklekket av Serleena (Lara Flynn Boyle) - et ondt monster forkledd som en sexy undertøysmodell. Etter at hun tar alle MIB-agentene bortsett fra Jay, til fange er gode råd dyre. Jays eneste håp den tidligere kollegaen Kay, som ikke husker noenting fra tiden som agent. Mens tiden er i ferd med å renne ut, må Jay prøve å få den gamle Kay tilbake for å redde jorden fra undergang.

Viasat 2005

Alle bilder av Men in Black 2

Men in Black 2 (2002)

Produsent: Walter F. Parkes
Regi: Barry Sonnenfeld
Manus: Robert Gordon
Sjanger: action, komedie, sci-fi
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 28 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Tommy Lee Jones
Kay
Will Smith
Jay
Rip Torn
Zed
Lara Flynn Boyle
Serleena
Rosario Dawson
Laura Vasquez
Tony Shalhoub
Jeebs
Patrick Warburton
Agent Tee
Johnny Knoxville
Scrad/Charlie
Jack Kehler
Ben
David Cross
Newton
Vis alle roller
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood