Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Crocodile Dundee in Los Angeles (2001)

Originaltittel: Crocodile Dundee in Los Angeles

Mick Dundee er en eventyrer i ordets rette forstand. Han er en førsteklasses krokodillejeger med tilholdssted midt i Australias villmark. Han har til og med overlevd alle farer i New York City. Skjønt det er på hans siste eskapader at de virkelige utfordringene ligger. Mick Dundee er på vei til den bisarre underverden - Los Angeles, California.

Det store spørsmålet nå er ikke hvordan amerikanske turister skal overleve i bushen i Australia, men hvordan en ganske alminnelig "Aussie" overlever i Englenes by. En slåsskamp med krokodiller er ingenting sammenlignet med haiene i Los Angeles.

Hollywood. Beverly Hills. Svømmebasseng. Filmstjerner. Dette er utfordringene Paul Hogan står overfor i "Crocodile Dundee i Los Angeles".

I den siste del av "Krokodille-trilogien" møter vi Sue, Amerikas svar på Mick. Sue er stedfortreder for sin far ved avisens Los Angeles avdeling. Det viser seg at den tidligere direktøren døde under mystiske omstendigheter. Mick, som har en noe rolig periode som krokodillejeger, føler at dette er et passende tidspunkt å introdusere sønnen Mikey til verden utenfor deres lille australske by, Walkabout Creek. Mick får ikke bare være pappa og turist i Los Angeles. Ved en tilfeldighet blir han også involvert i Sues etterforskning.

Omtale

DVD-utgivelsen Golden Globe-vinneren Paul Hogan er tilbake i tredje runde av den utrolig populære komedie-serien, der Mick Dundee, en ekte australsk eventyrer og førsteklasses krokodillejeger, havner midt i den bisarre kjendisverdenen i Los Angeles. Denne gangen reiser Mick "Crocodile Dundee" (Paul Hogan), kjæresten hans Sue (Linda Kozlowski) og sønnen deres til Los Angeles. Sue har fått et midlertidig oppdrag fra Los Angeles-avdelingen til farens avis etter det mystiske mordet på den tidligere direktøren. Mick synes det er på tide å introdusere den niårige sønnen Mikey for verdenen utenfor den lille australske byen, Walkabout Creek. Under etterforskningen avdekker imidlertid Dundee en kriminell virksomhet, der det produseres dårlige filmer for å skjule en svindel i et kjent Hollywood-studio. I denne hysterisk morsomme oppfølgeren lykkes nok en gang Dundee i å sjarmere lokalbefolkningen i sine forsøk på å bekjempe gatevolden i LA på den eneste måten han kjenner til - I EKTE VILLMARKSTIL.

Universal


Nå kommer den tredje filmen om den australske machomannen og overlevelseseksperten Mick Dundee (Paul Hogan). Den første filmen fra 1986 bragte Mick til New York, den andre tok ham tillbake til villmarken og nå i den tredje er han på vei til Hollywood.

Crocodile Dundees rollefigur var fra begynnelsen basert på en sann historie om en australier som overlevde to måneder helt alene ute i villmarken.

UIP


Innhold: Joda, Paul Hogan er tilbake som Mick Dundee. Denne gangen i Los Angeles Grunn til å glede seg: Nei. Grunn til å grue seg: Ja.

FilmMagasinet Nr. 3 - 2001


Mick "Crockodile" Dundee (Paul Hogan) er tilbake. Dundees kone Sue Charlton (Linda Kozlowski) blir tilbudt jobben som redaktør ved sin fars avis i Los Angeles etter at redaktøren døde i en ulykke. Mick har en tørkeperiode som krokodillejeger og bestemmer seg for at det er på tide å vise deres ni år gamle sønn (Serge Cockburn) hvilken verden som ligger utenfor deres lille del av Australia. Redaktørens død er litt mer mystisk enn det det først virket som og når Sue starter å etterforske saken dukker problemene snart opp, men heldigvis er ikke Mick langt unna og som den mannen han er tar han saken i egne hender. Den gamle 80-talls helten er tilbake og i en helt ny setting. Los Angeles er kanskje ikke byen for en mann som er vant til et lite tettsted midt ute i Australias ødemark, men den som intet våger, intet vinner. Plotet i denne filmen er ikke blant de mest innviklede, men det er kanskje like greit. Det er heller ikke et bra plot du burde være ute etter hvis du går for å se denne filmen. Det som derimot gjør filmen er hvordan den litt bortkommende Mick, som kan alt som trengs for å vite for å overleve i ødemarken, skal klare seg i storbyjungelen. Noe av det beste og morsomste med filmen er Micks syn på forskjellige storbyfenomener og hvordan han forklarer disse for sin kamerat Jacko. Skuespillerprestasjonene er helt greie og de greier å formidle budskapet i filmen. Hogan er overbevisende som den litt dum snille Mick og den unge Serge Cockburn gjør det bra i sin debut på film. En glipp i filmen er at hele grunnen til at familien flytter til Los Angeles er at Sue skal starte å jobbe for sin far, men denne faren får du aldri se. Man kan kanskje spørre seg hvorfor Paul Hogan vekker til live krokodillejegeren fra "Down Under" igjen. Han selv har uttalt at at han savnet rollefiguren "Mick Dundee", men man kan jo lure på om det er håpet om en større sum penger som lokker. De to forrige filmene spilte nemlig inn flere hundre millioner kroner når de ble sluppet. Uansett hva man tror, dette er en lett humoristisk film som man bare må se hvis man likte de forrige.

Morten S. Rydén

FilmMagasinet nr. 5 - 2001


Micks kone, Sue, blir tilbudt jobben som redaktør ved sin fars avis i Los Angeles. Mick bestemmer seg for at det er på tide å vise deres ni år gamle sønn hvilken verden som ligger utenfor deres lille del av Australia. Los Angeles er kanskje ikke byen for en mann som er vant til et lite tettsted midt ute i Australias ødemark, men den som intet våger, intet vinner!

TVN 2004


Villmarkens sønn i Hollywood

Krokodillejakt er blitt forbudt i Australia, og Mick Dundee begynner å kjede seg. Når hans bedre halvdel, Sue, får tilbud om avisjobb i Los Angeles, drar de og sønnen Mikey til solfylte California. Mick og Mikeys møte med de innfødte avstedkommer en del kulturkollisjoner.

Sue har fått et midlertidig oppdrag fra Los Angeles-avdelingen til farens avis etter det mystiske mordet på den tidligere direktøren. Mick synes det er på tide å introdusere den niårige sønnen Mikey for verden utenfor den lille australske byen, Walkabout Creek. Dundee avdekker imidlertid en kriminell virksomhet, der det produseres dårlige filmer for å skjule en svindel i et kjent Hollywood-studio.

I denne humørfylte oppfølgeren lykkes nok en gang Dundee i å sjarmere lokalbefolkningen i sine forsøk på å bekjempe gatevolden i Los Angeles på den eneste måten han kjenner til – i ekte villmarkstil.

NRK1 2006

Alle bilder av Crocodile Dundee in Los Angeles

Crocodile Dundee in Los Angeles (2001)

Produsent: Lance Hool
Regi: Simon Wincer
Manus: Matthew Berry
Sjanger: action og komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 36 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 1
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Paul Hogan
Mick Dundee
Linda Kozlowski
Sue Charleton
Jere Burns
Arnon Rothman
Jonathan Banks
Milos Drubnik
Serge Cockburn
Mikey
Paul Rodriguez
Diego
Aida Turturro
Jean Ferraro
Alec Wilson
Jacko
Karen Crone
Ida
David Ngoombujarra
Arthur
Vis alle roller