Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Crazy/Beautiful (2001)

Originaltittel: Crazy/Beautiful

Nicole Oakley, den problemfylte datteren til en velstående kongressrepresentant, går på offentlig skole i rikmannsstrøket Pacific Palisades i Los Angeles. Som en trasshandling innleder hun et forhold til Carlos Nuñez, en målbevisst student med toppkarakterer, som holder ut en to timers lang busstur hver morgen fra det mindre eksklusive strøket på den andre siden av byen for å gå på den mer prestisjefylte skolen i Nicoles forstad.

Mens hennes venner og familie forutsier en rask slutt på forholdet utvikles hennes opprørske flørt seg raskt til ekte kjærlighet. Men Nicoles selvødeleggende tendenser truer Carlos` ambisjoner og leder til en følelsesmessig og kritisk konfrontasjon.

Omtale

Nicole og Carlos er definitive motsetninger. Nicole er datter av en kongressrepresentant, velstående, blond og bortskjemt. Men hun har i slutter: av tenårene funnet ut at livet skal leves for enhver pris, med mye utagerende festlng. Carlos kommer fra en fattig latinsk familie, og han jobber hardt for å komme inn på den samme skolen som Nicole, som ligger to timers busstur fra hjemmet. Nicole og Carlos innleder et forhold, i trass til sine foreldre og søsken som mener forholdet er dømt til å mislykkes. Kirsten Dunst er både "crazy" og "beautiful" i filmen, og roses sterkt for sin prestasjon av amerikanske kritikere.

Film & Kino nr. 8 - 2001


DVD

Ingenting er mer populært på kino nå enn filmer rettet mot ungdom. Stort sett er det lette komedier som American Pie 2 og Lovlig blond som skal illustrere dagens tenåringer. Men Crazy/Beautiful gir et kanskje mer troverdig bilde av ungdomskulturen. Alt Carlos vil gjøre, er å få en god utdannelse fra Pacific Palisades High. Han kjører med skolebussen to timer hver vei for å gå på en skole riksmanndatteren Nicole hater. Tilsynelatende har de ingenting felles. Carlos, en ivrig student fra fattige kår, og rike Nicole uten framtidsplaner. Han er fornuftig og fokusert. Hun bare ute etter å få dagene til å gå. Sånt blir det kjærlighet av. Kirsten Dunst er bare 19 år, men har vært i bransjen siden hun spilte mot Brad Pitt og Tom Cruise i En vampyrs bekjennelse i 1994. Denne gangen har hun virkelig fått en rolle å bite tennene i og beviser at hun er mer enn bare en søt tenåring. Nicole er depressiv og destruktiv, og absolutt ikke hva Carlos trenger. Men han er akkurat det hun behøver. De trosser alle velmenende råd og snart er de uadskillelige. Men Nicoles ville liv påvirker Carlos. Crazy/Beautiful er en uvanlig ungdomsskildring. Den handler ikke om etnisk tilhørighet eller rasisme, sexfantasier eller cheerleadere, men om de mer nære tingene. Om håpløshet og mistillit, tapt kjærlighet og stor sorg. Til tross for at ting går veldig enkelt mot slutten, er selve historien så kompleks at man er nødt til å bli en smule beveget.

Extra goodies: Kommentarer fra regissøren og Kirsten Dunst som det viktigste. Ellers blant annet bortklippede scener.

Film 4 Extra 3

FilmMagasinet


Carlos Nunez (Jay Hernandez) kommer fra fattige strøk i L.A, men har gjennom et fotballstipendiat fått muligheten til å gå på en prestisjefylt skole i rikmannsstrøket Pacific Palisades. Han er målbevist og jobber hardt for å opprettholde toppkarakterer på skolen. Problemene oppstår imidlertid når Nicole, en selvdestruktiv og problemfylt rik jente, viser sin interesse. Hun forfører ham i utgangspunktet kun på trass, men følelsene utvikler seg rask til ekte kjærlighet. Med sin rebelske oppførsel blir Nicole en trussel for Carlos' ambisjoner, noe som får familien, venner og selv Nicoles velstående kongressfar til å advare ham. Carlos bestemmer seg likevel for å ignorere rådene og fortsette romansen med Nicole, noe som leder til en følelsesladd og kritisk konfrontasjon.

Viasat 2004

Alle bilder av Crazy/Beautiful

Crazy/Beautiful (2001)

Produsent: Mary Jane Ufland
Regi: John Stockwell
Manus: Phil Hay
Sjanger: romantikk og drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 39 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Kirsten Dunst
Nicole Oakley
Jay Hernandez
Carlos Nunez
Bruce Davison
Tom Oakley
Herman Osorio
Luis
Miguel Castro
Eddie
Tommy de la Cruz
Victor
Rolando Molina
Hector Nunez
Soledad St. Hilaire
Mrs. Nunez
Lucinda Jenney
Courtney
Taryn Manning
Maddy
Vis alle roller