Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Traffic (2000)

Originaltittel: Traffic

Den meksikanske politimannen Javier Rodriguez jobber ved grensen mellom USA og Mexiko sammen med kameraten, både personlig og på jobb, Manolo Sanchez. Sjefen deres er Mexicos største motstander mot narkotika, General Salazar. Javier og Manolo prøver å motstå fristelsene om makt og penger, men finner seg til slutt i et korrupsjonsnett som gjør livet deres uholdbart.

I USA blir Høyesterettsdommer Robert Wakefield utnevnt av Presidenten som den nye sjefen for arbeidet mot narkotika. I prosessen med å innhente informasjon gjør den kompromissløse og konservative Wakefield seg klar til å forbedre samarbeidet mellom den amerikanske og den meksikanske grensepatruljen. Hjemme har han og kona Barbara mer enn nok med den dopavhengige tenåringsdatteren, Caroline.

Omtale

VEL BLÅST!

Steven Soderbergh har etablert seg, ikke bare som en av Hollywoods mest produktive regissører, men også som en av de beste, om ikke for tiden den beste. Det er ikke ofte en regissør er storfavoritt til Oscar for to filmer samtidig - slik Soderbergh er med Erin Brockovich og Traffic. Med Traffic setter han søkelys på samfunnets krig mot narkotika. Filmen bygger på den britiske fjernsynsserien Traffik fra 1989, og beskriver og blottlegger de politiske, kriminologiske og sosiale aspektene rundt kampen mot narkotika.

Filmen foregår både på nord- og sydsiden av den amerikansk-meksikanske grensen. Michael Douglas er mannen som har fått jobben med å lede kampen mot narkotika i det amerikanske samfunnet. Et problem som infiltrerer alle lag av samfunnet - også hans egen datter. Og hvor pengene fra narkotika er så store at de utgjør en viktig del av økonomien.

Filmen er skutt i en slags dokumentarisk Dogmestil som gjør hele filmen svært autentisk. Michael Douglas er fremragende i rollen som mannen som har påtatt seg verdens mest umulige jobb. Men den som virkelig imponerer i filmen er Benicio Del Toro i rollen som den ærlige meksikanske politimannen som gjør sin ensomme kamp samen med sin kollega i Luis Guzmáns skikkelse. Catherine Zeta-Jones gjør sin beste rolle noensinne som den besteborgerlige forstadsfruen som opplever at hele verden faller sammen rundt henne når mannen blir arrestert, og det viser seg at den lønnsomme virksomheten til ektemannen er bygget på narkotikasmugling.

Steven Soderbergh snakker ikke moral i filmen. Han opptrer mer som reporter og observatør. Han beskriver hva som skjer. Derfor blir denne filmen så mye sterkere og mer troverdig enn andre filmer om samme tema.

Traffic er garantert en av de beste, mest vellagede, best spilte og velregisserte filmer du får se i år. Rett og slett et mesterverk!

6 poeng Geir Kamsvåg

FilmMagasinet Nr. 2 2001


Innhold: Filmen handler om narkotikatrafikken i USA. I sentrum står dommer Robert Lewis (Michael Douglas) som har blitt den nye dop-tsaren. Det han ikke vet er at selv hans nærmeste, som hans datter og naboer, blir påvirket av hans omgang med dop. • Grunn til å glede seg: Det meste Soderbergh tar i blir til gull. Traffic har allerede vunnet en rekke priser og er en sikker Oscarkandidat. • Grunn til å grue seg: Hvis du liker lykkelig slutt. Dette er definitivt en film uten en lykkelig slutt.

FilmMagasinet Nr. 1 - 2001


Stjernespekket og kritikerrost thrillerdrama om narkokrigen i USA, sett både fra synsvinkelen til narkohandlerne og narkotikakrigens forkjempere.

Nominert til 5 Golden Globe-priser - Beste film, Beste regi, Beste kvinnelige birolle, Beste mannlige birolle og Beste Manus.

Den meksikanske politimannen Javier Rodriguez (Benicio Del Toro) jobber ved grensen mellom USA og Mexiko sammen med kameraten, både personlig og på jobb, Manolo Sanchez (Jacob Vargas). Sjefen deres er Mexicos største motstander mot narkotika, General Salazar (Tomas Milian). Javier og Manolo prøver å motstå fristelsene om makt og penger, men finner seg til slutt i et korrupsjonsnett som gjør livet deres uholdbart.

I USA blir Høyesterettsdommer Robert Wakefield (Michael Douglas) utnevnt av Presidenten som den nye sjefen for arbeidet mot narkotika. I prosessen med å innhente informasjon gjør den kompromissløse og konservative Wakefield seg klar til å forbedre samarbeidet mellom den amerikanske og den meksikanske grensepatruljen. Hjemme har han og kona Barbara (Amy Irving) mer enn nok med den dopavhengige tenåringsdatteren, Caroline (Erika Christensen).

I San Diego, jobber spanerne Montel Gordon (Don Cheadle) og Ray Castro (Luiz Guzman) overtid for å hjelpe den amerikanske regjeringen med å komme det beryktede Obregon-narkokartellet til livs. Pågripelsen av den middelmådige narkotikasmugleren Eduardo Ruiz (Miguel Ferrer) viser å lønne seg, når den nye fangen går med på en avtale på å vitne mot den mektige narkokongen Carlos Ayala (Steven Bauer). Carlos blir arrestert til sjokk og forferdelse for hans gravide og uvitende kone Helena (Catherine Zeta-Jones). Helena og sønnen blir raskt truet av ektemannens forbindelser. Med hjelp fra forsvarsadvokaten Arnie Metzger (Dennis Quaid) akter Helena å få Carlos ut av fengsel - selv om det betyr at hun må overta ektemannens forretningsimperium..

UIP


Thrillerdrama om narkokrigen i USA

Den meksikanske politimannen Javier Rodriguez jobber ved grensen mellom USA og Mexico sammen med kollega og kamerat Manolo Sanchez. Sjefen deres er Mexicos største motstander av narkotika, general Salazar. Javier og Manolo prøver å motstå fristelsene om makt og penger, men befinner seg til slutt i et korrupsjonsnett som gjør livet deres uholdbart.

I USA blir høyesterettsdommer Robert Wakefield (Michael Douglas) utnevnt av presidenten til å bli den nye sjefen for arbeidet mot narkotika. I prosessen med å innhente informasjon gjør den kompromissløse og konservative Wakefield seg klar til å forbedre samarbeidet mellom den amerikanske og den meksikanske grensepatruljen. Hjemme har han og kona Barbara mer enn nok med den dopavhengige tenåringsdatteren, Caroline.

I San Diego jobber spanerne Montel Gordon og Ray Castro overtid for å hjelpe den amerikanske regjeringen med å komme det beryktede Obregon-narkokartellet til livs. Pågripelsen av den middelmådige narkotikasmugleren Eduardo Ruiz viser å lønne seg. Den nye fangen går med på en avtale om å vitne mot den mektige narkokongen Carlos Ayala. Carlos blir arrestert, til sjokk og forferdelse for hans gravide og uvitende kone Helena (Catherine Zeta-Jones). Helena og sønnen blir raskt truet av ektemannens forbindelser. Med hjelp fra forsvarsadvokaten Arnie Metzger akter Helena å få Carlos ut av fengselet – selv om det betyr at hun må overta ektemannens forretningsimperium.

NRK2 2004


For politimannen Rodriguez i Mexico, står valget mellom gull eller bly - å la seg bestikke, eller bli funnet død i en grøft. For Helena Ayala kommer det som et sjokk, da hennes mann blir arrestert, og hun må innse at deres flotte livsstil er finansiert av narkopenger. For høyesterettsdommer Wakefield i USA, blir utnevnelsen som leder for bekjempelsen av narkotika karrierens høydepunkt overskygget av at hans egen datter er slave av narkotika. Fra markene i Sydamerika til brukerne i USA, etterlater kokainen spor av vold, korrupsjon, død og tragiske menneskeskjebner.

TV2 Zebra 2006

Alle bilder av Traffic

Trailer

Link til denne traileren

Traffic (2000)

Produsent: Edward Zwick
Regi: Steven Soderbergh
Manus: Stephen Gaghan
Sjanger: thriller, politisk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 27 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 6
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 6
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Benicio Del Toro
Javier Rodriguez
Michael Douglas
Robert Wakefield
Don Cheadle
Montel Gordon
Luis Guzman
Ray Castro
Dennis Quaid
Arnie Metzger
Catherine Zeta-Jones
Helena Ayala
Steven Bauer
Carlos Ayala
Benjamin Bratt
Juan Obregon
James Brolin
General Ralph Landry
Erika Christensen
Caroline Wakefield
Vis alle roller
John Goodman
John Goodman
John Mahoney
John Mahoney
Martin Landau
Martin Landau
András Kovács
András Kovács
Josef Kemr
Josef Kemr
Larry Riley
Larry Riley