Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

American Pie 6: Presents Beta House (2007)
21:35 - Viasat 4
Nói albinói (2003)
22:45 - SVT2
Down to Earth (2001)
23:55 - TV2 Zebra
Clean Break (2006)
01:30 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 11. mars

Thora Birch
Jessie Matthews
Joachim Fuchsberger
Karl Tunberg
Paul Paviot
Astor Piazzolla
Peer Schmidt
Peter Hunt

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

The Blind Side
Film generelt
Av: Montecristo, 11. mars 08:49

Snøhulemannen
Norsk film
Av: Montecristo, 9. mars 23:33

En helt vanlig dag på jobben
Norsk film
Av: Montecristo, 8. mars 23:30

Green Zone
Film generelt
Av: Montecristo, 8. mars 07:54

En titt bak Alice in Wonderland
Videoklipp
Av: Montecristo, 5. mars 22:51

Panic Room (2002)

Originaltittel: Panic Room

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Lørdag 13. Mars 2010 klokken 23:25NRK1 [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

Produsent: Gavin Polone
Regi: David Fincher
Manus: David Koepp
Sjanger: thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 52 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Jodie Foster
Meg Altman
Forest Whitaker
Burnham
Dwight Yoakam
Raoul
Jared Leto
Junior
Kristen Stewart
Sarah Altman
Ann Magnuson
Lydia Lynch
Ian Buchanan
Evan Kurlander
Patrick Bauchau
Stephen Altman
Paul Schulze
Officer Keeney

Nyskilte Meg Altman og hennes datter Sarah flytter inn i et hus utstyrt med et slikt panikkrom uten å vite hvor snart de vil få bruk for det. Det er en eksentrisk millionær som opprinnelig bygget panikkrommet slik at han kunne beskytte seg i tilfelle noen kom for å stjele pengene hans. Det har lagre av alt man kan få bruk for, vann og mat, brannslukningsutstyr og så videre. Når tre menn en natt bryter seg inn i huset innser de for sent at det inntrengerne er ute etter befinner seg i nettopp "panikkrommet" hvor de har gjemt seg. Dermed starter en dødelig katt og mus-lek mellom de tre inntrengerne og Meg, samtidig som datterens sykdom gjør at Meg ikke kan holde metalldøren låst for evig. Hun må ut, mens tyvene vil inn, og inntrengerne lar seg verken skremme eller stoppe av noe...

Omtale

"Panic Room" er en intens, klaustrofobisk thriller skrevet av David Koepp, manusforfatteren av "Jurassic Park", og er regissert av David Fincher, mannen bak "Se7en" og "Fight Club". Den snart fraskilte moren Meg og hennes 9-årige datter Sarah kjøper et nytt hus på Manhattans "upper west side". Dette nydelige huset ble bygget av en sky, styrtrik hotellmagnat, god for vel 30 millioner dollar da han døde. Arvingene strides om pengene, mens over halvparten er gjemt på et ukjent sted. Et av de store salgsargumentene for huset er at det har et hemmelig rom - et "panic room" - utstyrt til å være et trygt sted i tilfelle innbrudd, med mat, vann og tv-skjermer som overvåker store deler av huset.

Da tre tyver bryter seg inn i huset, låser Meg og Sarah seg inn i rommet, og dermed starter en kamp på liv og død for å holde inntrengerne ute. Og mens panikkrommet begynner å leve opp til sitt navn, viser det seg at tyvene vet noe om både huset og rommet som gjør Sarahs situasjon enda mer desperat.

ECT


Nyskilte Meg Altman og hennes datter Sarah flytter inn i et hus utstyrt med et slikt panikkrom uten å vite hvor snart de vil få bruk for det. Det er en eksentrisk millionær som opprinnelig bygget panikkrommet slik at han kunne beskytte seg i tilfelle noen kom for å stjele pengene hans. Det har lagre av alt man kan få bruk for, vann og mat, brannslukningsutstyr og så videre. Når tre menn en natt bryter seg inn i huset innser de for sent at det inntrengerne er ute etter befinner seg i nettopp "panikkrommet" hvor de har gjemt seg. Dermed starter en dødelig katt og mus-lek mellom de tre inntrengerne og Meg, samtidig som datterens sykdom gjør at Meg ikke kan holde metalldøren låst for evig. Hun må ut, mens tyvene vil inn, og inntrengerne lar seg verken skremme eller stoppe av noe...

FILM & KINO - Filmtreff


David Finchers første film siden den kritikerroste Fight Club har latt vente på seg. Men den som venter på noe godt, venter aldeles ikke forgjeves, selv om Panic Room på ingen måte kan sammenlignes med Fight Club. Meg har flyttet fra ektemannen sin og har funnet drømmehuset på Manhattan, der hun skal bo med sin tenåringsdatter Sarah. Husets tidligere eier var en rik eksentriker som bygde et såkalt panikkrom i tilfelle innbrudd eller lignende. Rommet inneholder alt man trenger for å overleve i flere dager. Meg tror selvsagt ikke hun noengang får bruk for rommet, men suprise suprise, allerede den første natten i huset får de besøk av tre innbruddstyver på jakt etter eksentrikerens penger. Problemet er bare at pengene ligger i en safe i panikkrommet, det samme rommet som Meg og datteren Sarah nå har gjemt seg i. Finchers film er en skikkelig nervebunt av en spenningsfilm. Hans elegante filmstil og visuelle lekkerbiskner, som vi fikk servert i åpningsminuttene av hans forrige film, er like tilstede her,noe som bare underbygger dramatikken. Nicole Kidman hadde egentlig hovedrollen, men på grunn av en kneskade måtte den gravide Foster gjøre jobben. Personlig synes jeg det er en god ting, Kidman er i fare for å utspille seg selv. Foster gjør en glimrende jobb. Whitaker er overbevisende som den sympatiske innbruddstyven. Ja, til og med Dwight Yoakam er helt ok i denne filmen (de som var så uhelig å få et syn av hans forrige film, South of Heaven, West of Hell vet hvor elendig han kan være). Logisk sett har amerikanske spenningsfilmer enn forutsigbar slutt- manvet at det ender godt for de snillle. Men dette er David Fincher, ingenting pleier å være slik det ser ut! Jeg sier pleier, for man vet aldri (vel, jeg vet). Hvis man først skal si noe om slutten (og her kommer noen avsløringer, så hopp over de neste linjene hvis du ikke vil vite noe), så vil jeg bare si jeg ikke er helt fornøyd. Fincher kunne godt ha vært mer vågal, uansett hva et amerikansk testpublikum ville ha sagt. Men med det sagt, filmen er spennende fra begynnelse til slutt, og er nærmere "den perfekte" thriller enn noen annen film jeg har sett på lenge.

Linda Lorentzen

FilmMagasinet nr. 3 - 2002


Noen har et sterkt behov for å beskytte seg mot uønskede inntrengere - noen har rett og slett mye å beskytte. De bygger seg et rom i huset der ingen andre kommer inn. De kaller det panikkrommet.

Ikke at nyskilte Meg Altman og datteren Sara føler de har brukt for slike sikkerhetsforanstaltninger, men huset de flytter til har allerede sitt panikkrom, oppført av den forrige eieren - en eksentrisk mangemillionær med sterkt behov for å passe på sitt jordiske gods. Rommet er støpt i betong med egen telefonlinje, ventilasjonssystem og en sentral for monitorovervåkning som gir oversikt over hele bygningen. Inn og ut kommer man gjennom en ståldør som er ugjennomtrengelig i låst tilstand. Rommet har selvfølgelig nok proviant til å holde sine "flyktninger" i live i lang tid.

Mor og datter skal imidlertid ikke vente lenge før de må søke tilflukt fra inntrengere i "den trygge hule". Men er de nyinnflyttede trygge, når det de tre innbruddstyvene er ute etter befinner seg inne i panikkrommet? Rommet er jo bygd for å holde uvelkomne ute, men de tre lar seg ikke knekke av noen hindringer. De starter en katt og mus-lek, samtidig som de vet at de har tiden på sin side. Datteren Sara er syk og kan ikke oppholde seg i panikkrommet i uoverskuelig framtid. Er mor og datter fanget i sin egen felle?

USAs høye grad av kriminalitet har ført til økt paranoia blant de mest bemidlede. Usikkerheten fører til at folk handler sikkerhetsutstyr som aldri før. Og det er spesielt i Hollywood at byggingen av sikkerhetsrom har eksplodert de siste årene.

De som har sett "Seven" og "Fight Club" vet hva slags intens klaustrofobi regissør David Fincher er i stand til å skape på lerretet. Tør du å gå inn i rommet?

Oslo Kinematografer


Nyskilte Meg Altman er på husjakt for seg og datteren Sarah i New York. Uten den store entusiasmen, og med en rastløs datter på slep, bestemmer hun seg raskt for å kjøpe et stort hus for pengene fra skilsmisseoppgjøret. Den forrige eieren var en rik eksentriker, og huset kommer komplett med et panikkrom, utstyrt med overvåkingskameraer, en egen telefonlinje og annet overlevelsesutstyr i tilfelle en nødsituasjon skulle oppstå. Da tre menn – Burnham, Junior og Raoul – bryter seg inn i deres nye hjem, ender Meg og Sarah opp med å bruke panikkrommet. Uheldigvis for dem, viser det seg imidlertid at de tre mennene er mer enn vanlige innbruddstyver, og nå starter en desperat kamp for å overleve for mor og datter.

Viasat 2005


Rom med falsk trygghet

I mange hus der viktige personer bor eller oppholder seg, er det installert et bomberom eller tilfluktsrom. Så også i det eksklusive strøket på Manhattan der denne filmens historie utspiller seg. Men er det nå så sikkert at slike rom gir den ønskede beskyttelsen?

Nyskilte Meg Altman og hennes datter Sarah flytter inn i en fire etasjers murbygning i New York. I huset er det bygget et tilfluktsrom med en fire tommers ståldør, et imponerende sikkerhetssystem og en egen telefonlinje. Skulle det dukke opp uønskede gjester, kan de søke tilflukt her, og det ingen av dem vet, er at de faktisk snart vil måtte gjøre nettopp det.

For samme kveld de flytter inn i sitt nye hjem, blir de utsatt for innbrudd. Meg og Sarah gjemmer seg i tilfluktsrommet. Det utspiller det seg en dødelig katt-og-mus-lek mellom mor og datter og tre brutale inntrengere: Burnham, Raoul og Junior.

Juniors bestefar, tidligere eier av huset, har gjemt en stor formue der. Dette vet Junior, og han har fått med seg Burnham og Raoul for å sikre seg denne. Men to viktige faktorer har mor og datter ingen anelse om: Burnham er designer og entreprenør for tilfluktsrom, og det er tilfluktsrommet som er målet for innbruddet.

Og de tre lar seg ikke stoppe av noe for å komme inn i tilfluktsrommet.

NRK1 2008


DVD-utgivelsen PANIC ROOM – SPECIAL EDITION inneholder, foruten filmen, omfattende og interessant ekstramateriale på til sammen 3 dvd-er, samt et 8-siders hefte om filmen.

”Panic Room” er et hemmelig rom i et hus på Manhattan. Det er utrustet med livsviktig nødutstyr og den mest moderne overvåkningsteknikken, et slags tredje øye som registrerer hver bevegelse i huset. Boligen virker perfekt for den nyskilte Meg (Jodie Foster) – som med jevne mellomrom rammes av alvorlige angstanfall – og datteren hennes Sarah (Kirsten Stewart). De to er kun på jakt etter ro og sikkerhet. Men det hemmelige rommet er også interessant for tre kriminelle typer – Junior (Dwight Yuakam), Burrnham (Forest Whitaker) og Raoul (Jared Leto).

De tror nemlig at rommet skjuler en formue som de for en hver pris vil legge beslag på. Når de tungt bevæpnede forbryterne bryter seg inn i huset, løper mor og datter inn i det de tror er et både sikkert og høyteknologisk gjemmested. Men det de ikke vet er at de tre inntrengerne kjenner til både rommet og dets hemmeligheter. Vel innestengt, i rommet de tror er deres redning, blir Meg og Sarah via overvåkningsmonitorene skrekkslagne vitner til hvordan en ond plan settes i verk…

En intelligent og sinnrik psykologisk thriller fra toppregissøren David Fincher (THE GAME, FIGHT CLUB). En ladet, klaustrofobisk katt-og-mus-lek med en uslåelig Jodie Foster i hovedrollen!

Ekstra

DVD 1: Film Kommentarspor med regissøren, skuespillerne (Jodie Foster, Forest Whiaker, Dwight Yoakam) og manusforfatter Trailere

DVD 2: Produksjonsforberedelser Diverse dukumentasjon Testfalse Pengeskapsskole Forberedelser og utvikling av konsep: diskusjon medanimerte storyboards Demo-utvikling (+valgfrie kommentarer) Kortfilm fra PLF - "heist-scenen" Dokumentasjon fra flere kameravinkler (bilde/lyd) Sammenlikninger mellom foreløpige og endelige filmversjoner og de respektive, tegnede og animerte storyboards Produksjon "Making of" Panic Room Filmdokumentasjon: Make-up-effekter

DVD 3: Produksjon Interaktiv titt på 4 filmscener i ulike utviklingsfaser Produksjon Filmdokumentasjon Viduelle effekter (i 20 filmscener) Tilvirkingen av filmmusikken (med flervinkelfunksjon) Lyddesign Digital etterbearbeiding

Super 35- teknisk kommentar

Alle bilder av Panic Room

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon