Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Antz (1998)
20:30 - TVN
Dolores Claiborne (1995)
21:00 - FEM
Mission: Impossible 2 (2000)
21:25 - TV4
Ildens herskere (2002)
21:30 - Viasat 4
Den perfekte stormen (2000)
21:30 - TV3
Control (2007)
21:45 - NRK2

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 17. desember

Armin Mueller-Stahl
Wes Studi
Bill Pullman
Eugene Levy
Joan Woodbury
André Hugon
Leo Leipziger
Marilyn Hassett

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Verre enn verst
Film generelt
Av: Montecristo, 17. desember 09:23

Tron: Legecy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Harry Potter og de vises stein (2001)

Originaltittel: Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Lørdag 18. Desember 2010 klokken 17:35TV3 [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

Produsent: David Heyman
Regi: Chris Columbus
Manus: Steven Kloves
Sjanger: action, eventyr, familiefilm, komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 34 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Daniel Radcliffe
Harry Potter
Rupert Grint
Ronald 'Ron' Weasley
Emma Watson
Hermione Granger
John Cleese
Sir Nicholas De Mimsy-Porpington
Robbie Coltrane
Gamekeeper Rubeus Hagrid
Warwick Davis
Professor Flitwick
Richard Griffiths
Uncle Vernon Dursley
Richard Harris
Headmaster Albus Dumbledore
Ian Hart
Professor Quirrell
John Hurt
Mr. Ollivander
Vis alle roller

Harry Potter bor i et kott under trappa hos teite onkel Wiktor og tante Petunia. Han har ikke feiret bursdag på 11 år og behandles dårlig. En dag tar livet hans en magisk vending. Han får innbydelse til et utrolig sted fylt av trolldom og hekseri.
Harry Potter er gutten som overlevde. Han ble spart da en ond trollmann tok livet av de berømte foreldrene hans.

Men Harry kjenner ikke denne historien. Han vet ikke at mange ser på ham som en helt med fantastiske egenskaper. Harry lever et kjedelig liv hos Dumlingene - onkel Wiktor, tante Petunia og ufordragelige fetter Dudleif.

En dag kommer et mystisk brev fra en anonym avsender. Det første brevet Harry har fått i sitt liv. Onkel Wiktor blir blek og sint og nekter Harry å lese det. Men brevene fra ingen fortsetter å komme uansett hva onkel Wiktor finner på.

Til slutt får Harry brevet. Han blir målløs når han leser: "De har fått skoleplass ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom." Nå åpnes porten til en verden og et eventyr Harry ikke har trodd på i sine villeste fantasier...

Omtale

Live-action familiefilm basert på den enormt populære bokserien om Harry Potter. Dette er filmatisering av den første boken.


Harry Potter og de vises stein, som er basert på J. K. Rowlings herlige bestselger, er fullkommen filmfryd fra begynnelse til slutt! I sentrum for begivenhetene står den foreldreløse Harry, som får et nytt liv når han kommer inn på trollmannsskolen Hogwarts. Her oppdager de snart det magiske arret i pannen hans, og det synes klart at gutten er eslet til noe stort! Opplev et eventyr fullt av spennende karakterer, vakre omgivelser, trollmannsverktøy og -skikker, den høytflyvende sporten rumpeldunk ... og mange andre fantastiske ting. Kom deg til plattform 9 3/4, og få din mest magiske filmopplevelse noensinne!

Warner


Harry Potters liv er trist og lite magisk. Så en dag får han et mystisk brev. Harry Potter bor i et kott under trappa hos teite onkel Wiktor og tante Petunia. Han har ikke feiret bursdag på 11 år og behandles dårlig. En dag tar livet hans en magisk vending. Han får innbydelse til et utrolig sted fylt av trolldom og hekseri. Harry Potter er gutten som overlevde. Han ble spart da en ond trollmann tok livet av de berømte foreldrene hans.

Men Harry kjenner ikke denne historien. Han vet ikke at mange ser på ham som en helt med fantastiske egenskaper. Harry lever et kjedelig liv hos Dumlingene - onkel Wiktor, tante Petunia og ufordragelige fetter Dudleif.

En dag kommer et mystisk brev fra en anonym avsender. Det første brevet Harry har fått i sitt liv. Onkel Wiktor blir blek og sint og nekter Harry å lese det. Men brevene fra ingen fortsetter å komme uansett hva onkel Wiktor finner på.

Til slutt får Harry brevet. Han blir målløs når han leser: "De har fått skoleplass ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom." Nå åpnes porten til en verden og et eventyr Harry ikke har trodd på i sine villeste fantasier...

SMN


Innhold: 11-årige Harry oppdager at han er sønnen til to mektige magikere og at han selv har magiske krefter.

>> Grunn til å glede seg: Dette er den første filmatiseringen av J.K. Rowlings suksessbøker om Harry Potter. Forventningene er enorme.

>> Grunn til å grue seg: Hvis filmen ikke er like god som boken.

FilmMagasinet nr. 4 - 2001


DVD

Handling: Lille Harry Potter (Radcliffe) har mistet foreldrene sine i en bilulykke og må vokse opp hos sin forferdelige onkel og tante og sine like forferdelige fetter Dudley. Harry må faktisk både spise og sove i et bittelite kott under trappen! På sin ellevte bursdag får han imidlertid et merkelig brev i posten, et brev som skal komme til å forandre hele livet hans. Han er blitt utvalgt til å begynne på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, en trolldoms- og heksekunstskole! Onkelen og tanten hans misliker dette meget sterkt. Det viser seg for øvrig at de har underslått viktige opplysninger for Harry hele livet hans. Men når kjempen Hagrid (Coltrane) kommer for å hente ham til skolen, er enhver argumentasjon nytteløs, så av gårde til spennende skoledager ved Hagwort bærer det!

Totalvurdering: Filmer basert på bøker blir alltid sammenlignet med sitt opprinnelige litterære forelegg, og det diskuteres opp og i mente hvilken versjon av historien som er best. Så også i dette tilfellet, ettersom Harry Potter-filmen jo er basert på britiske J.K. Rowlings bøker av samme navn. Så var jeg i den lykkelige situasjonen, da, at jeg verken hadde lest boken eller engasjert meg særlig i diskusjonen omkring fenomenet før jeg gikk på kino og så filmen. Jeg kunne se Harry Potter som en hvilken som helst ny film, uavhengig av bøkene, samlekortene og alt det andre stæsjet. Og jeg ble virkelig positivt overrasket! Dette var stor moro, fra ende til annen, og det ga meg lyst til å lese bøkene. Jeg vil jo gjerne finne ut hvordan det går videre med lille Harry og vennene hans Hermione og Ronald. Nå kommer det imidlertid nye Harry Potter-filmer senere i år og neste år, så det spørs om jeg bare venter på dem... Det er klart, noe må utelates når man lager film over en bok. Om man ikke vil lage en ti timer lang film, da. Noen har klaget over at mye av bøkenes satiriske preg ikke er blitt ivaretatt i Chris Columbus' regi. Det kan nok stemme, selv om vi jo har sett tendenser til i hvert fall en litt sortere form for humor fra denne mannen, i filmer som Mrs Doubtfire (1993) og de slitsomme Home Alone-filmene (1990, 1992). Denne filmen må da uansett anses som Columbus' beste så langt, og vi gleder oss til flere Potter-titler med samme regissør i sjefsstolen. DVD-utgaven av Harry Potter og de vises stein er for øvrig fullspekket med spennende ekstra-materiale, og kan helt sikkert anbefales på det aller varmeste, selv om Release-redaksjonen ikke fikk promoen før vår deadline.

5 TAS

Release nr. 5 - 2002


Ren magi La meg tilstå med en gang, jeg har ikke lest bøkene, derfor kan jeg ikke sammenligne J. K. Rawlings bøker med filmen. Men det har antageligvis heller ikke de fleste kommer til å se filmen.

Bøkenes enorme suksess har selvsagt gjort det enklere for filmen. Men dette filmatiseringen har ikke bruk for drahjelp. Den står solid alene. For dette er en film som vil glede alle ­ uansett alder. Den er rett og slett ren magi.

Chris Columbus filmatisering av Steven Kloves manus - gjør historien om den foreldreløse, vanskjøttede elleveårige gutten til en riktig hyggelig opplevelse ­ uansett alder. Harry Potter har vokst opp hos sin onkel og tante i et kott under trappa. Han er ikke selv den han tror han er. Opp gjennom livet er han blitt mer behandlet som et dyr enn som et barn. Han har måtte sove i et trangt kott, og alle klær også videre har han måtte arve av sin bortskjemte fetter ­ familiens kjælegris. Det Harry Potter ikke vet er at han er av trolldomsslekt. Til slutt finner sin surrogatfamilie på en trolldomsskole.

Unge Daniel Radcliffe gjør en brukbar figur i rollen som Harry Potter. Men den som virkelig sjarmerer og imponerer er Emma Watson i rollen som hans klassevenninne. Hun er bare fremragende i rollen som den småfrekke besserwisser-venninnen. Filmen er like magisk som den er fortryllende.

I filmen er det her alt sammen; magiske speil, babydrager, trehodet hund, snakkende slange, trapper som flytter seg, et livsfarlig sjakkspill, magisk mat også videre. Det er først og fremst det overdådige og det eventyrlige med filmen som imponerer. Har du en barnslig sjel, kommer du helt klart til å en fortryllende kveld på kino sammen med Harry Potter!

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet


Filmen er basert på J.K. Rowlings første bok i serien om den unge trollmannen, "Harry Potter og de vises sten". Den foreldreløse Harry Potter bor hos onkel Wiktor og tante Petunia Dumling sammen med sønnen deres Dudleif. Der blir han hundset og må sove i et lite kott under trappen. På elleveårsdagen sin får han vite at faren var en trollmann og moren en heks, og at han selv har unike magiske evner. Han blir invitert til å gå på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom, landets fremste skole for magi. Her begynner et nytt liv med spennende eventyr for Harry og de to nye vennene hans, Hermine og Ronny.

Viasat 2005


Harry Potter bor i et kott under trappen hos sine usjarmerende slektninger onkel Wiktor og tante Petunia. Han har ikke feiret bursdagen sin på 11 år, og behandles dårlig. En dag tar livet hans en magisk vending. Han får innbydelse til et utrolig sted fylt av trolldom og hekseri. Han blir målløs når han leser: "De har fått skoleplass ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom." Dermed åpnes porten til en verden og et eventyr Harry ikke trodde var mulig, selv i sine villeste fantasier... Filmen er basert på de populære bøkene om Harry Potter, skrevet av J.K. Rowlings.

TVN 2006


En verden med hekseri og trolldom

Harry Potter er berømt, men vet det ikke selv. Han er gutten som overlevde da en ond trollmann tok livet av foreldrene hans. Harry kjenner ikke til denne historien. Hans liv er trist og lite magisk. Men på 11-års dagen sin får han et mystisk brev.

Brevet er fra en anonym avsender, og er det første brevet Harry har fått i sitt liv. Onkel Wiktor blir blek og sint, og nekter Harry å lese det. Men det kommer flere brev. Onkel Wiktor må bare gi opp, og Harry blir målløs når han leser: ”De har fått skoleplass ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom”.

Harry vet ikke enda at mange ser på ham som en helt med fantastiske egenskaper. Men nå åpnes porten til en verden og et eventyr Harry ikke kunne drømt om i sine villeste fantasier…

Fra bok til film Forfatteren J. K. Rowlings har hatt en eventyrlig suksess med fortellingene om en bebrillet gutt og hans magiske evner. Bøkene om Harry Potter har solgt i over 100 millioner eksemplarer på nesten 50 språk, og har tilhengere i alle aldre.

Da boka skulle bli film, var amerikaneren Chris Columbus (”Hjemme alene” og ”Mrs. Doubtfire”) en av regissørkandidatene. Han lovte J.K. Rowling at de mørke sidene ved romanen ikke skulle vannes ut. Han hørte om andre regissører som ville ”amerikanisere” Harrys verden.

For Columbus var det opplagt at slike ideer ville ødelegge selve grunnmuren i dette magiske byggverket som mennesker over hele verden har falt for.

NRK1 2007


Harry Potter is a ten-year-old orphan who has been living under the stairs in the house of his cruel and abusive aunt and uncle. But on his eleventh birthday, Harry receives a letter informing him that he has been accepted into Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, where he learns not only that his parents were wizards, but also that he is destined to become a powerful wizard himself. Along with his new friends Ron and Hermione, Harry hones his magical powers and uncovers the secret of the Philosopher's Stone, which leads him into a confrontation with the evil wizard who murdered his parents.

Blu-ray.com

Alle bilder av Harry Potter og de vises stein

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon