Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Company Man (2001)

Originaltittel: Company Man

Drevet av sin statushungrende kone Daisy, redder Allen ansikt, ekteskapet og forstanden med en desperat løgn: Hans usikre, underdanige ytre er bare en dekkoperasjon for å skjule sin sanne identitet... som CIA agent.

I ekstase over at hennes bedre halvdel har større ambisjoner enn han gir uttrykk for, forteller Daisy nyheten til sine 100 nærmeste venner. Snart er jungeltelegrafen i gang, og Allen må stadig utføre dekkoperasjoner for lokale oppdragsgivere.

Han er likevel lettet over å slippe maset fra kona, helt til en kjent, russisk ballettdanser oppsporer ham for assistanse til å hoppe av til Amerika.

Omtale

Innhold: En ungdomsskolelærer på 60-tallet bedriver internasjonal spionasje og blandes inn i et kupp mot Fidel Castro. • Grunn til å glede seg: En imponerende rolleliste som inneholder blant andre: Doug McGrath, Woody Allen, Anthony LaPaglia, Denis Leary, Heather Matarazzo,Ryan Phillippe, John Turturro og Sigourney Weaver. Dette lover bra. • Grunn til å grue seg: Hvis handlingen er like idiotisk som den høres ut.

FilmMagasinet Nr. 4 - 2000


Læreren Allen Quimp hevder at han lever et dobbeltliv, og i realiteten er CIA-agent – alt for å tilfredsstille sin statusjagende kone, som ikke har mye sans for hans usikre og underdanige ytre. Hans kone blir henrykt og går umiddelbart i gang med å skrive en utleverende biografi om sin mann. Etter hvert som ryktet spres, vikles Allen mer og mer inn i vanskeligheter. Før han vet ordet av det, har han fått en sentral posisjon i selveste Cuba-krisen.

TV2Xtra 2005


Lærer i Cuba-krise

En ungdomsskolelærer på 60-tallet bedriver internasjonal spionasje og blandes inn i et kupp mot Fidel Castro. Læreren Allen Quimp hevder at han lever et dobbeltliv, og i realiteten er CIA-agent - alt for å tilfredsstille sin statusjagende kone, som ikke har mye sans for hans usikre og underdanige ytre. Hans kone blir henrykt og går umiddelbart i gang med å skrive en utleverende biografi om sin mann.

Etter hvert som ryktet spres, vikles Allen mer og mer inn i vanskeligheter. Før han vet ordet av det, har han fått en sentral posisjon i selveste Cuba-krisen

TV2 2007

Alle bilder av Company Man

Company Man (2001)

Produsent: John Penotti
Regi: Douglas McGrath
Manus: Douglas McGrath
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 26 minutter

Kritikk

Dagsavisen: Terningkast 3

Rollebesetning

Douglas McGrath
Allen Quimp
Sigourney Weaver
Daisy Quimp
John Turturro
Crocker Johnson
Anthony LaPaglia
Fidel Castro
Ryan Phillippe
Rudolph Petrov
Denis Leary
Fry
Woody Allen
Lowther
Alan Cumming
Gen. Batista