Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

TV-oversikt for lørdag 17. januar og søndag 18. januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen.

Hele saken (2228 ord)

Valkyrie

Tom Cruise som oberst Claus von Stauffenberg i Valkyrie.

Hele saken (807 ord)

Traitor

FBI etterforsker en rekke terrorangrep mot amerikanske mål. Sporene peker i retning til den amerikanske soldaten Samir Horn.

Hele saken (464 ord)

Slumdog Millionaire

Basert på boka "Q&A" (Gutten som hadde svar på alt).

Hele saken (146 ord)

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Benjamin Button blir født som en svak, eldre mann og "aldres baklengs". Se trailer og intervju.

Hele saken (321 ord)

High Fidelity (2000)

Originaltittel: High Fidelity

Robert Gordon er eier av en sjaber musikksjappe i hjertet av Chicago. Der selger han musikk på den gammeldagse måten: Vinyl er det som gjelder !! Sammen med sine to ansatte, radarparet Dick og Barry, tilbringer han det meste av tiden på Vinyl Championship der favorittgesjeften er å sette sammen temabaserte "best of"-lister. Denne ukens tema er ganske enkelt: Hvilke låter ville du spilt dersom du ønsket å fortelle kvinnen som dumpet deg at til tross for at hun såret både deg og stoltheten din, vil du ha henne tilbake?

Da Robs kjæreste, Laura, bestemmer seg for at nok er nok, og forlater ham på stedet, hjelper det lite med slagerlister fra 70-tallet. Etter en inngående selvransakelse finner han ut at det kanskje er på tide å gi litt slipp på guttedrømmene, men hva skal en umoden 35-åring gjøre?

Omtale

SOUNDTRACK OF OUR LIVES

Da engelskmennene fikk vite at deres stolthet, kultboka High Fidelity av Nick Hornby, skulle spilles inn i USA med amerikansk hovedrolleinnehaver, ble det rabalder. Men det var unødvendig, for High Fidelity er såpass bra at selv engelskmennene ville blitt stolte. High Fidelity handler om Rob som deler livet sitt inn i fem-på-topp-lister. Han er i midten av tredveårene, eier en platebutikk som ingen handler i og har nettopp slått opp meg kjæresten sin Laura. Rob er deprimert, for å si det mildt.

Selve handlingen i filmen er ikke så viktig, det er nok å si at filmen handler om virkelige mennesker med virkelige liv. Det som er viktig, er hvordan dette gjøres. Nick Hornby har klart å finne en magisk formel som gjør at bøkene hans er svært humoristiske i all sin hverdagsrealisme. Å overføre det til film er ikke enkelt, men jeg vil tippe at Hornby er rimelig fornøyd med Frears filmversjon.

Rob er deprimerende morsom og tragisk. Han snakker rett til kameraet, som gjør at du får den samme nærheten til filmen som du fikk til boka. John Cusack ser ut som Rob også, en typisk platesjapperocker med svarte t-skjorter og bustete hår. Hans to medarbeidere er hysterisk festlige. Dick (glimrende spilt av Todd Louiso) er den stille og beskjedne platenerden, mens Barry (Jack Black) er hans rake motsetning. Han nekter å selge plater til folk med dårlig smak og slenger som regel dritt til alle. Og du glemmer fort at handlingen er lagt til Chicago istedenfor London.

Filmens kjerne er allikevel musikken, for det er rundt den Robs liv kretser. Soundtracket inneholder det beste av rocken de siste tredve årene og er nødt til å bli en kjempehit. John Cusack har selv hatt en viktig finger med i spillet, ikke bare har han vært med på å skrive manus og produsere filmen, han har også plukket ut musikken. Det er tydelig at Cusack elsker boka like mye som resten av verden, for det ligger mye omtanke bak filmen. Så er du fan av Nick Hornby, gå og se filmen, og er du musikkfan, er du nødt til å se den. 4 poeng Linda Lorentzen

FilmMagasinet Nr. 5 2000


Hva sa pressen?

Filmatisering av Nick Hornbys kultroman om eieren av en platesjappe som setter alt inn på å vinne eks-kjæresten sin tilbake. "Velformet filmatisering av Hornbys roman, som underbygges av særdeles velvalgte poplåter." (P.H. Aft.) "Først og fremst er det Cusacks absolutte gehør og sans for 'de små midler' som redder filmen fra å bli et stort maraton-mas." (E.M.S. VG 5) "Det minner stygt om halvsju-dramatisering av 'ungdommelig schlæng'." (S.V.S. Morgenbl.) "En film som fra og med i dag går rett inn på andre plass etter Being John Malkovich i 'topp fem morsomste komedier'." (O.K. Dagsav.) "- en drivende og morsom ungkarsnevrose om en fyr vi alle kjenner - enten han bor i London, Chicago eller Kongsberg." (C.J. Dagbl. 5)

Film & Kino Nr. 4 2000


Innhold: Boksuksessen til Nick Hornby har nå endelig blitt film. En amerikansk film. John Cusack spiller platesjappeieren Rob som funderer over livet, hva han skal gjøre med dama, og om han skal inndele platesamlingen sin alfabetisk eller etter sjanger. • Grunn til å glede seg: Frears er kjent for å lage gode engelske filmer, og får han til denne bør det bli årets høydepunkt. • Grunn til å grue seg: Hvis filmen blir for amerikanisert og den engelske følelsen blir helt borte.

FilmMagasinet Nr. 1 - 2000


Stephen Frears har regien på denne stjernespekkede romantiske komedien bygget på en kultroman, om en dovenpels (John Cusack) som eier en platesjappe og setter alt inn på å vinne tilbake eks-kjæresten...

KF


Stephen Frears har regien på denne stjernespekkede romantiske komedien bygget på en kultroman, om en dovenpels (John Cusack) som eier en platesjappe og setter alt inn på å vinne tilbake eks-kjæresten...

Robert Gordon er eier av en sjaber musikksjappe i hjertet av Chicago. Der selger han musikk på den gammeldagse måten: Vinyl er det som gjelder !! Sammen med sine to ansatte, radarparet Dick og Barry, tilbringer han det meste av tiden på Vinyl Championship der favorittgesjeften er å sette sammen temabaserte "best of"-lister. Denne ukens tema er ganske enkelt: Hvilke låter ville du spilt dersom du ønsket å fortelle kvinnen som dumpet deg at til tross for at hun såret både deg og stoltheten din, vil du ha henne tilbake?

Da Robs kjæreste, Laura, bestemmer seg for at nok er nok, og forlater ham på stedet, hjelper det lite med slagerlister fra 70-tallet. Etter en inngående selvransakelse finner han ut at det kanskje er på tide å gi litt slipp på guttedrømmene, men hva skal en umoden 35-åring gjøre? HIGH FIDELITY er en treffende og vittig komedie basert på Nick Hornbys bestselger.

OM PRODUKSJONEN Mens handlingen i Nick Hornbys roman utspiller seg i London, valgte John Cusack som både spiller hovedrollen og har skrevet manuset til High Fidelity, å legge handlingen i filmen til Chicago. Dette var i følge ham selv ganske uproblematisk ettersom Hornby ikke hadde noen innvendinger, så lenge filmens hovedlinjer ble bevart. Cusack som selv kommer fra Chicago, så dette som en fordel ettersom han mente det var lettere å skape autentisitet i et miljø han kjente fremfor en by i et annet land: "Jeg identifiserte meg fullstendig med boken. Jeg kjente alle menneskene og stedene. Den eneste forskjellen var at de ikke hadde cockney aksent".

John Cusack og regissør Stephen Frears samarbeidet for første gang i 1990 om filmen THE GRIFTERS. Siden har de holdt kontakten og blitt nære venner. Derfor var det naturlig at forfatterne sendte ham manuset så snart det var ferdig, og da han aksepeterte tilbudet, gjenstod det bare å fylle de andre rollene.

Som Dick og Barry, Robs trofaste assistenter på Championship Vinyl, valgte Frears Todd Louiso og Jack Black. Begge disse er anerkjente karakterskuespillere med et langt rulleblad innen amerikansk uavhengig film. I tillegg har Jack Black hatt biroller i filmer som DEAD MAN WALKING, ENEMY OF THE STATE, MARS ATTACKS! og THE CABLE GUY. I HIGH FIDELITY utgjør Rob, Dick og Barry en merkelig trekant med vidt forskjellig personligheter som kun har en ting til felles, nemlig vinyl. Mens Rob på noen måter er mest lik en stagnert tenåring med dameproblemer som prøver å skjønne voksenverdenen, er Dick en stille og sjenert, diskofil fanatiker. Mens Dick er fornøyd med å være verden mest trofaste fan og et levende leksikon i musikkhistorie, skulle nok Barry ønske at han selv var en tilbedt popgud.

Til rollen som Laura, Robs svikefulle kjæreste, valgte Stephen Frears danske Iben Hjejle. Hun er mest kjent for sin rolle i MIFUNES SISTE SANG. I følge regissøren var dette valget enkelt: "Når du lager en film med en mann som forelsker seg i en kvinne, må du finne en skuespiller som du tror denne mannen kunne forelske seg i. Iben er en av de få kvinnene jeg har møtt, som har denne troverdigheten på lerretet. Det er så enkelt og uforklarlig som det."

Gjennom Lauras øyne får historien i HIGH FIDELITY også en annen vinkling. Hun havner i flere situasjoner som mange kvinner kommer til å kjenne seg igjen i, og HIGH FIDELITY avdekker skjulte sider ved menns tåpelige tankegang og barnslige natur - denne gang sett fra den andre siden.

OM STAB OG SKUESPILLERE John Cusack har hovedrollen som Rob Gordon, men har også vært med å adaptere Nick Hornbys roman til lerretet. Sist var Cusack å se i Tim Robbins´ CRADLE WILL ROCK og den svarte komedien BEING JOHN MALKOVICH. Cusack har tidligere samarbeidet med Stephen Frears om THE GRIFTERS. Han har også spilt i GROSSE POINTE BLANK, THE PLAYER, DEN TYNNE RØDE LINJEN, CON AIR, BULLETS OVER BROADWAY og MIDNATT I DET GODE OG ONDES HAGE.

Stephen Frears begynte sin karriere som filmregissør med filmen GUMSHOE fra 1972. Hans arbeid inkluderer suksesser som FARLIGE FORBINDELSER, THE GRIFTERS, THE HI-LO COUNTRY, HERO, THE SNAPPER og MARY REILLY.

Nick Hornby har siden sin litterære debut i 1992 skrevet tre bestselgere. Hans første bok, Fever Pitch, har også blitt filmatisert. For High Fidelity vant han den engelske Writers Guild Award i 1997, og hans siste bok, About A Boy, har allerede solgt i millionopplag. Joan Cusack har blitt berømmet med to Oscarnominasjoner for roller i henholdsvis WORKING GIRL med Melanie Griffith og IN & OUT med blant annet Kevin Kline.

Lisa Bonet er kanskje mest kjent for rollen som Denise i The Cosby Show, men hun var sist å se i ENEMY OF THE STATE med Will Smith. Hun har også spilt i Alan Parkers ANGEL HEART og Michael Madsens LIGHTS OUT.

KF


Rob (John Cusack) driver en platesjappe sammen med vennene Barry (Jack Black) og Dick (Todd Louiso). De to sistnevnte er beryktet for å jage vekk kunder hvis musikksmak ikke passer eksakt med deres egen. Derfor er det vel kanskje ikke så rart at butikken taper penger? Uansett, Rob har større problemer enn som så. Han har nemlig store vanskeligheter i forholdet til kjæresten Laura (Iben Hjejle). Laura, som er advokat, vil ha mer ut av forholdet enn det Rob selv er i stand til å gi. Til Robs store forskrekkelse begynner Laura å treffe Ian (Tim Robbins), som bor i leiligheten over hans egen, og som er beryktet for sine lange og heftige sexakter ovenpå. Rob innser plutselig at han må ta noen krafttak for å rydde opp i tilværelsen…

Viasat 2003


Humoristisk om kjærlighet og musikk

Filmatisering av Nick Hornbys kultroman om eieren av en platesjappe som setter alt inn på å vinne eks-kjæresten sin tilbake. Robert Gordon (John Cusack) eier en sjaber musikksjappe der han selger musikk på gamlemåten: Vinyl er det som gjelder! Hans to ansatte, Dick og Barry, er beryktet for å jage vekk kunder hvis musikksmaken ikke passer eksakt med deres egen. Sammen med dette radarparet tilbringer Robert det meste av tiden på Vinyl Championship der favorittgesjeften er å sette sammen temabaserte "best of"-lister. Denne ukens tema er ganske enkelt: Hvilke låter ville du spilt dersom du ønsket å fortelle kvinnen som dumpet deg at til tross for at hun såret både deg og stoltheten din, vil du ha henne tilbake? Men da Robs egen kjæreste, Laura, bestemmer seg for at nok er nok, og forlater ham på stedet, hjelper det lite med slagerlister fra 70-tallet.

TV2 Zebra 2008

Alle bilder av High Fidelity

Trailer

Link til denne traileren

High Fidelity (2000)

Produsent: Tim Bevan
Regi: Stephen Frears
Manus: D.V. DeVincentis
Sjanger: komedie, romantikk, drama
Nasjonalitet: GBR, USA
Spilletid: 1 time, 53 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

John Cusack
Rob Gordon
Iben Hjejle
Laura
Todd Louiso
Dick
Jack Black
Barry
Lisa Bonet
Marie De Salle
Catherine Zeta-Jones
Charlie
Joan Cusack
Liz
Tim Robbins
Ian
Chris Rehmann
Vince
Ben Carr
Justin
Vis alle roller
Melvil Poupaud
Melvil Poupaud
Paul Newman
Paul Newman
Scott Glenn
Scott Glenn
Jill Esmond
Jill Esmond
Joan Leslie
Joan Leslie
Jules Feiffer
Jules Feiffer