Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Bring It On (2000)

Originaltittel: Bring It On

Heiagjengen The Toros fra Rancho Carne High School i San Diego har alt som skal til: Sjel, gnist, trøkk, freidighet og pågangsmot, samt uimotståelige dansetrinn og beherskelse.
Alt tyder på at gjengen skal vinne det nasjonale mesterskapet i "cheerleading" for sjette år på rad. Men for gjengens nyvalgte lagkaptein Torrance, får parademarsjen frem mot ny seier et stygt skudd for baugen når hun oppdager at de perfekt koordinerte trinnene er stjålet fra The Clovers, en rivaliserende gjeng av lagets forrige lagkaptein.

Mens The Toros strever med å komme opp med nye trinn, har The Clovers, ledet av kaptein Isis, sine egne problemer. Det fattige laget fra East Compton har nemlig ikke finansene i orden og trenger mer penger for å kunne reise til finalen. Tiden går og presset øker, og de to kapteinene driver lagene sine beinhardt. Torrance er besatt av å gjenopprette The Toros´ gode navn og rykte, og Isis er mer innstilt enn noensinne på at The Clovers skal oppleve den anerkjennelsen hun mener de fortjener. Men bare et lag kan vinne...

Omtale

To konkurrerende grupper med cheerleadere er rede til å slåss for at akkurat deres gjeng skal nå toppen i den årlige, nasjonale konkurransen. Cheerleaderne fra Roncho Carnegie High School i San Diego er sikre på å vinne konkurransen for sjette år på rad, men problemene tårner seg opp når Torrance, den nyvalgte lederen for disse jentene finner ut at de perfekte koreograferte øvelsene de utfører faktisk ble stjålet fra den konkurrerende cheerleader-gjengen. Etter å ha arbeidet med flere tv-serier, musikkvideoer og dokumentarer er Peyton Reed klar med sin første spillefilm.

Film & Kino Nr. 6 2000


Heiagjengen The Toros fra Rancho Carne High School i San Diego har alt som skal til: Sjel, gnist, trøkk, freidighet og pågangsmot, samt uimotståelige dansetrinn og beherskelse. Alt tyder på at gjengen skal vinne det nasjonale mesterskapet i "cheerleading" for sjette år på rad. Men for gjengens nyvalgte lagkaptein Torrance, får parademarsjen frem mot ny seier et stygt skudd for baugen når hun oppdager at de perfekt koordinerte trinnene er stjålet fra The Clovers, en rivaliserende gjeng av lagets forrige lagkaptein.

Mens The Toros strever med å komme opp med nye trinn, har The Clovers, ledet av kaptein Isis, sine egne problemer. Det fattige laget fra East Compton har nemlig ikke finansene i orden og trenger mer penger for å kunne reise til finalen. Tiden går og presset øker, og de to kapteinene driver lagene sine beinhardt. Torrance er besatt av å gjenopprette The Toros´ gode navn og rykte, og Isis er mer innstilt enn noensinne på at The Clovers skal oppleve den anerkjennelsen hun mener de fortjener. Men bare et lag kan vinne...

Bring It On er en komedie fra et miljø som er fjernt fra vår egen virkelighet her hjemme, men inneholder universelle problemstillinger rundt lagånd og konkurranse, ærgjerrighet og misunnelse.

Bring It On er regissør PEYTON REEDs første spillefilm, men det betyr ikke at han er noen nybegynner. Han har laget en rekke dokumentarer om filminnspillinger, blant annet fra Forrest Gump og Tilbake til fremtiden-trilogien. Han har også regissert en animert TV-serie basert på Tilbake til fremtiden-figurene, flere TV-serier og TV-filmer, blant annet The Love Bug, en moderne fortsettelse av de gamle populære Herbie-filmene.

KIRSTEN DUNST har i løpet av sine første 18 leveår klart å etablere seg som en av Hollywoods beste og mest ettertraktede barne- og ungdomsskuespillere og er nå både anerkjent og nesten voksen. Hun har spilt i blant annet En vampyrs bekjennelser, Jumanji, Little Women, Wag The Dog, Small Soldiers, Dick, Drop Dead Gorgeous og Mother Night, samt spilt i en rekke TV-filmer og TV-serier, blant annet Akutten og Touched By An Angel.

GABRIELLE UNION er et ferskt fjes som fikk mye oppmerksomhet for sine to første filmer, She´s All That og 10 Things I Hate About You. Hun har også hatt roller i TV-serier som Akutten, Clueless og Star Trek.

ELIZA DUSHKU er kjent fra den populære TV-serien Buffy The Vampire Slayer, og ikke minst i rollen som Arnold Schwarzeneggers datter i actionfilmen Sanne løgner. Hun spilte mot Leonardo DiCaprio og Robert DeNiro i This Boy´s Life, og har også spilt i filmene That Night, Bye Bye Love og Race The Sun.

JESSE BRADFORD var nylig å se i A Soldier´s Daughter Never Cries der han spilte mot blant annet Kris Kristofferson og Barbara Hershey. Bradford har spilt i få, men for det meste store eller på andre måter sentrale filmer, blant annet Romeo og Julie med Leonardo DiCaprio, King Of The Hill, Hackers, My Blue Heaven og Presumed Innocent.

ECT


H-V-O-R-F-O-R-? Det finnes ingenting så amerikansk som nettopp cheerleadere. Mitt forhold til dem her hjemme er middelmådig pauseinnslag på enkelte hockekamper. Men det viser seg at cheerleading er big businiss i statene. Der har de egne cheerleader-mesterskap, cheerleader-foreninger, cheerleader-magasiner og til og med mannlige cheerleadere! Bring it On prøver å være en film om fenomenet, men faller helt igjennom av den enkle grunn at ingen egentlig bryr seg særlig om cheerleading. I allefall ikke her til lands (unnskyld, Viqueens). På en litt Clueless-måte forteller filmen om Torrence (Dunst) som tar over som cheerleaderkaptein og prøver å få teamet sitt til den nasjonale cheerleaderfinalen.

Selv om åpningsekvensen er festlig, med glimrende rop (I jump! You can look but don´t you hump. I´m major. I roar. I swear I´m not a whore. We cheer as we lead. We act like we´re on speed. Hate us ´cause we´re beautiful--but we don´t like you either. We´re cheerleaders!), er resten av filmen sterkt preget av å prøve å skjule seg som en barnefilm med 7-års grense. Med mer ironi, saftigere fraspark og litt frekkere vinkling, kunne dette lett ha blitt en morsom film på lik linje med Road Trip og American Pie. For tro meg, Bring it On hadde vært mye festligere med 18-års grense!

Linda Lorentzen

FilmMagasinet


Kirsten Dunst spiller den erketypiske amerikanske high school-jenta Torrance Shipman. Etter at Torrance ble utnevnt til kaptein for skolens heiagjeng, the San Diego Toros, har hun svevd på en sky. Hun har bestemt seg for at absolutt ingenting skal hindre henne i å lede heiagjengen til den nasjonale mesterskaptittelen – selv ikke hjemmelekser, masende foreldre eller kjæresten. Men en annen heiagjeng, Clovers, som kommer fra en sentrumsskole i Los Angeles, planlegger å gi San Diego Toros tøff konkurranse i årets mesterskap. Torrance går noen tøffe uker i møte, og situasjonen blir ikke mindre kaotisk av at hun forelsker seg i punk-rockeren Cliff (Jesse Bradford), hvis interesser ligger utenfor det med skolemesterskap og heiagjenger.

Viasat

Alle bilder av Bring It On

Bring It On (2000)

Produsent: Marc Abraham
Regi: Peyton Reed
Manus: Jessica Bendinger
Sjanger: komedie, romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 38 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 1

Rollebesetning

Kirsten Dunst
Torrance Shipman
Eliza Dushku
Missy Pantone
Jesse Bradford
Cliff Pantone
Gabrielle Union
Isis
Clare Kramer
Courtney
Nicole Bilderback
Whitney
Tsianina Joelson
Darcy
Rini Bell
Kasey
Ian Roberts
Sparky Polastri
Richard Hillman
Aaron
Lindsay Sloane
Big Red
Cody McMains
Justin Shipman
Jimmy Lydon
Jimmy Lydon
Keir Dullea
Keir Dullea
Anna Proclemer
Anna Proclemer
Lawrence Roman
Lawrence Roman
Louis Daquin
Louis Daquin
Louise Campbell
Louise Campbell