Logg inn | Opprett brukerkonto

Mennene i mitt liv (2001)

Originaltittel: Riding In Cars With Boys

Produsent: James L. Brooks
Regi: Penny Marshall
Manus: Morgan Upton Ward
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 12 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Drew Barrymore
Beverly Donofrio
Steve Zahn
Ray Hasek
Brittany Murphy
Fay Forrester
Adam Garcia
Jason Donofrio
Lorraine Bracco
Mrs. Donofrio
James Woods
Mr. Donofrio
Sara Gilbert
Tina
Desmond Harrington
Bobby
David Moscow
Lizard
Maggie Gyllenhaal
Amelia
Vis alle roller

På en fest møter hun Ray Hasek, en barsk og ikke så veldig smart 18-åring. Hun kaster seg i armene hans all den tid hun ikke har noe hell med den hun selv har sett seg ut, og før Bev og Ray vet ordet av det, er hun gravid.

I det pene og pyntelige nabolaget der Beverly kommer fra er ikke tenåringsgraviditet det helt store for å karre seg opp den sosiale rangstigen. Som er kompromiss overfor hennes rasende foreldre, går hun med på å gifte seg med Ray for å unngå skandale og bevare familiefreden.

De to gifter seg, får en sønn, og samtidig som Bev forsøker å oppdra gutten mens Ray har forskjellige småjobber, er hun fast bestemt på å holde fast ved drømmen om en ordentlig utdannelse. Problemet er imidlertid at hun etter seks års ekteskap oppdager at mannen er narkoman og at han har brukt opp alle pengene hun har satt av til college. Ekteskapet rakner, og nå er Bev alenemor uten rare fremtidsutsiktene. Hva nå?
Dette er den sanne historien om forfatteren Beverly Donofrio og hvordan livet hennes med ett ble endret en dag i 60-tallets USA, da hun var bare 15 år gammel.

Omtale

DVD-utgivelsen 15-årige Beverley er en begavet pike med et spesielt talent for å skrive. Lærerne hennes spår henne en fremtid på college, men hun er som alle andre ungdommer i 1965: Frekk, morsom, ilter, rebelsk ... og vill etter gutter! Rammet av kjærlighetssorg søker Beverley trøst hos Ray, en tøff, ikke akkurat smart 18-årig gutt. Møtet med Ray endrer hennes fremtid for alltid og planene hennes blir drastisk forverret. Det blir en kamp for å få hennes ønsker oppfylt tross mye motgang og store krav... Denne humoristiske og gripende historien er basert på en selvbiografi av forfatteren Beverly Donofrios liv. En bittersøt historie om hennes innbitte kamp for å overleve de pussene som skjebnen spiller henne. Bak filmen står samme team som i sin tid lagde hitfilmen "Big". I hovedrollen som den ukuelige Beverly, imponerer Drew Barrymore (Charlie’s Angels, Never Been Kissed). Dessuten medvirker James Woods (Scary Movie 2, The General's Daughter), Brittany Murphy (Girl, Interrupted, Don’t Say A Word) og Steve Zahn (You’ve got mail, Evil Woman) i denne uimotståelige filmperlen!

Universal - 2007


DVD-utgivelsen Historien om en pike som gjorde alt galt, men fikk alt allikevel Hennes iherdighet blir hennes redning! 15-årige Beverley er en begavet pike med et spesielt talent for å skrive. Lærerne hennes spår henne en fremtid på college, men hun er som alle andre ungdommer i 1965: Frekk, morsom, ilter, rebelsk ... og vill etter gutter! Rammet av kjærlighetssorg søker Beverley trøst hos Ray, en tøff, ikke akkurat smart 18-årig bums. Møtet med Ray endrer hennes fremtid for alltid og planene hennes blir drastisk forverret. Det blir en kamp for å få hennes ønsker oppfylt tross mye motgang og store krav... Denne humoristiske, gripende og usannsynlig sanne historien, er basert på en selvbiografi av forfatteren Beverly Donofrios liv. En bittersøt historie om hennes innbitte kamp for å overleve de pussene som skjebnen spiller henne. Bak filmen står samme team som i sin tid lagde hitfilmen "Big" og i den fantastiske hovedrollen som den ukuelige Beverley, imponerer Drew Barrymore (Charlie's Angels, Never Been Kissed). Dessuten medvirker James Woods (The General's Daughter), Brittany Murphy (Girl, Interrupted, Don't Say A Word) og Steve Zahn (You've got mail, Evil Woman) i denne uimotståelige filmperlen! "En forfriskende film om det forvirrende livet vi alle kjenner så godt" - Chicago Sun Times "Barrymore triumferer" - Boston Globe "Barrymores beste film" - Hollywood Reporter

NF


Å ha ambisjoner og drømmer om fremtiden er normalt for en femtenåring. Og femtenårige Beverly vokser opp i en liten by på 60-tallet. Drømmen hennes er å bli forfatter. Men alt snus på hodet når hun blir gravid og mor (som femtenåring), og gifter seg med skoletaperen Ray (Steve Zahn). Drømmene om college og universitet forsvinner. Igjen sitter hun som mor, uten fremtiden hun drømte om. Barnefaren elsker både henne og sønnen, men til tross for alle sine gode forsetter og oppriktige forsøk, ender han opp som heroinmisbruker i stedet for å være den faren han drømte om å være. Filmen er basert på en selvbiografi av Beverly Donofrio, og Drew Barrymore greier å fremstille henne svært så troverdig. Drew Barrymore får i denne filmen anledning til å eldes - fra 15 til 35 år. Filmen fortelles i flashbacks mens Beverly kjører sønnen, som nå er blitt 20 år, for å finne Ray og få hans signatur slik at boken kan publiseres. Og det er hun som gjør denne filmen til noe mer enn det gjennomsnittlige. Drew Barrymore viser hvilken skuespillerinne som bor i henne. Historien har alle ingredien-sene som kunne gjort den til en tåreperse. Den fellen har ikke Penny Marshall gått i og lar Beverly verken fremstå som helgen eller martyr, men får frem både hennes egoistiske og irrasjonelle sider, i tillegg til viljestyrken. Det gjør historien atskillig mer troverdig. Men den som virkelig løfter filmen er Steven Zahn i rollen som ektemann Ray. Hans innsats er i seg selv grunn god nok til å se filmen.

4 Geir Kamsvåg

FilmMagasinet nr. 8 - 2001


Hovedrollen i denne humoristiske, rørende og utrolig-til-å-være-sanne historien om Beverly D´Onofrio, finner vi Drew Barrymore, som i løpet av filmen aldres fra 15 til 35 år. Historien om Beverly fortelles i tilbakeblikk, når Beverly endelig oppfyller sin livslange drøm om å bli forfatter. Hun er enslig mor, og sammen med sin nå voksne sønn tenker hun tilbake på sitt liv; hun gjenopplever sin graviditet som tenåring, ekteskap med en narkotikamisbruker og sin stadige tvil om sine evner som mor. Alt mens hun er omringet av familiekonflikter, frustrasjoner og uoppfylte ambisjoner. Han på sin side, tenker tilbake på sin ulykkelige barndom og et helt liv hvor han har følt seg ansvarlig for sin egen mor.

RIDING IN CARS WITH BOYS representerer det første samarbeide mellom regissør Penny Marshall og produsent James L. Brooks siden gigantsuksessen "Big" med Tom Hanks. Marshall har siden bl.a. laget "I en klasse for seg", mens Brooks selv har regissert Oscarvinneren "Livets lyse side.

ECT


Innhold: Drew Barrymore spiller alenemor som ved egen hjelp vil bli forfatter en gang på 1960-tallet. >> Grunn til å glede seg: Det er lenge siden Drew Barrymore har hatt en slik voksen rolle. >> Grunn til å grue seg: Barrymore vil alltid prøve å være litt for morsom, og det kan ødelegge en god historie.

FilmMagasinet nr. 6 - 2001


En film som utspiller seg fra 50-tallet til midten av 80-tallet med Drew Barrymore som Beverly i de fleste perioder av sitt liv. Beverly har ambisjoner om å bli forfatter, og hun har talentet, men hun var i tenårene alt for glad i gutter, og dermed havner hun i et lite planlagt svangerskap som 15-åring med en boms til far. Hennes skriveplaner og framtidig utdanning legges på is, slik at hun best kan ta vare på sin sønn. Filmen er basert på virkelige hendelser fortalt gjennom den selvbiografiske romanen til Beverly D'Onofrio.

Film & Kino nr. 9 - 2001


DVD

Å ha ambisjoner og drømmer om fremtiden er normalt for en femtenåring. Og femtenårige Beverly vokser opp i en liten by på 60-tallet. Drømmen hennes er å bli forfatter. Men alt snus på hodet når hun blir gravid som femtenåring, og gifter seg med skoletaperen Ray (Steve Zahn). Drømmene om college, og universitet forsvinner. Tilbake sitter hun som mor, langtfra den fremtiden hun drømte om. Barnefar elsker både henne og sønnen. Drew Barrymore får i denne filmen anledning til å eldes - fra 15 til 35 år. Filmen fortelles i flashbacks mens Beverly kjører sønnen, som nå er blitt 20 år, for å finne Ray og få hans signatur slik at boken kan publiseres. Og det er hun som gjør denne filmen til noe mer enn det gjennomsnittlige. Drew Barrymore viser hvilken skuespillerinne som bor i henne. Rolletolkningen er til tider fremragende. Men den som virkelig løfter filmen er Steven Zahn i rollen som ektemann Ray. Hans innsats er i seg selv grunn god nok til å se filmen.

Extra goodies: Kommentarer av Drew Barrymore, diverse klipp og making of og filmografier. Men andre ord ikke mer enn standard.

Film 4 Extra 2

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet nr. 3 - 2002


DVD

Handling: Beverly Donofrio (Barrymore) drømmer om å bli forfatter. I tenårene drømmer hun også om å få seg kjæreste. Det får hun, nokså plutselig, men samtidig blir hun gravid. Derfor må hun, i en alder av bare 15, gifte seg med surrehodet Ray Hasek (Zahn). Dette til sin fars (Woods) store fortvilelse; han hadde sett for seg et ganske annet liv for den oppvakte datteren sin. Barnet kommer til verden, og lille Jason vokser opp under krevende omstendigheter, med en barnemor som ikke helt mestrer ansvaret, og en far som knapt vet hva ordet "ansvar" betyr. Beverly vil i tillegg både studere og skrive, noe som viser seg vanskelig å forene med det livet hun nå har fått. Men er det umulig..?

Lyd: Fin lyd stort sett hele veien, i hvert fall på selve filmen. Da med unntak av en litt anstrengt dialoglyd, særlig når det snakkes høylydt eller ropes. På ekstramaterialet er saken noe annerledes; her høres lyden digitalt overstyrt ut, med den skjærende effekten det alltid har. Ikke bra nok. Lyden på kommentarsporet er imidlertid meget godt definert. Artig med russisk lydspor, forresten, og vel verdt å sjekke ut. Dolby Digital.

Bilde: Anamorf 16:9 (1,78:1 full screen) med stort sett god oppløsning og kontrast. Behagelig sortnivå, veldig "filmisk" preg, men dog ikke referansekvalitet. Til det gror de mørkere scenene litt for mye igjen, selv med en relativt korrekt kalibrert monitor.

Ekstramateriale: Ikke så voldsomt mye, men det vi får er da interessant nok. En håndfull smådokumentarer på i underkant av fem minutter hver, det etter hvert nærmest obligatoriske HBO Behind The Scenes-programmet på ca. 20 minutter, og en meget underholdende - om enn litt ufokusert - følgekommentar ved Drew Barrymore. Filmografier.

Totalvurdering: Denne filmen, som er basert på en sann historie, nærmere bestemt den virkelige Beverly Donofrios memoarer, er veldig lett å bli glad i, og dermed en fin måte å tilbringe et par timer i mørket på. Drew Barrymore er både et stort komisk og dramatisk talent - det vet vi jo, men her får hun virkelig vist begge disse sidene til fulle. Meget bra! James Woods, en av mine personlige favoritter gjennom mange år, er som alltid glimrende, denne gang som ærekjær politimann og Beverlys far. For øvrig er Steve Zahn på en svært overbevisende måte passelig borte vekk i rollen som den sympatiske sløvsekken Ray, og Brittany Murphy er uimotståelig sjarmerende som Beverlys bestevenninne, Fay. Filmen er ment å gi en meget historietro fremstilling av Donofrios liv og prøvelser, og av dokumentarer og følgekommentar fremgår at hun har gitt filmen sin velsignelse. Hun er for øvrig kreditert som både manusforfatter og co-produsent. Alt ser i hvert fall epokemessig veldig korrekt ut i mine øyne. Mennene i mitt liv er kort og godt et vakkert, usentimentalt og ikke minst morsomt stykke moderne amerikansk historie fra 60-tallet og frem til midten av 80-tallet. Bør så absolutt ses!

5 TAS

Release nr. 5 - 2002


Beverly er en smart jente som drømmer om å reise til New York for å studere, men hun er ung og mye annet frister også - nemlig gutter. Når hun på en fest møter Ray, tar livet en ny vending; hun blir gravid bare femten år gammel. Ray er en snill, men lurvete gutt med få fremtidsplaner, og selv om Beverly ikke er forelsket i ham, blir hun tvunget av familien til å gifte seg med ham. De får en sønn, og etter hvert som han blir eldre tar Beverly motet til seg for å forandre situasjonen. Drew Barrymore spiller hovedrollen som Beverly, og filmen er basert på selvbiografien til Beverly Donofrio.

Viasat 2004


15-årige Beverly har ei spesiell gåve: ho skriv særs godt. Lærarane hennar spår at ho får ei framtid på college, men Beverly er som alle andre ungdomar i 1965. Frekk, morosam, ilter, opprørsk - og vill etter gutar.

NRK1 2007

Alle bilder av Mennene i mitt liv

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon