Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

TV-oversikt for fredag den 30 januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1265 ord)

Bolt

For superhunden Bolt er hver dag full av eventyr, farer og intriger, i hvert fall helt til kameraene skrus av.

Hele saken (135 ord)

Seven Pounds

Oscarvinneren Will Smith gjenforenes med regissøren og produsenten av Jakten på lykke.

Hele saken (64 ord)

Nord

Jomar legger ut på en lang ferd med snøscooter og hjemmebrent for å treffe sin ekskjæreste og sønn.

Hele saken (363 ord)

New York i et nøtteskall

Regi-debuten til den særdeles kreative manusforfatteren Charlie Kaufman.

Hele saken (298 ord)

Speed Racer (2008)

Originaltittel: Speed Racer

Han suser nedover banen og leker katt og mus med konkurrentene - Speed Racer (Emile Hirsch) er et naturtalent bak rattet. Han er som født til å kjøre racerbil, med aggresjon, instinkt og ikke minst fryktløshet. Hans eneste reelle konkurrent er minnet om broren han hadde som idol - legenden Rex Racer. Hans død i et løp har etterlatt et tomrom Speed er besatt av å fylle.
Speed er lojal mot famileforetaket i racerbilbransjen, ledet av faren, Pops Racer (John Goodman), som har designet Speeds imponerende Mach 5. Speed sier nei til en lønnsom avtale med Royalton Industries, og ikke bare gjør han den sprø eieren (Roger Allam) rasende. Han oppdager også en fryktelig hemmelighet: Noen av de største løpene er fikset av en håndfull kyniske storkarer som manipulerer de beste sjåførene for å øke fortjenesten. Hvis Speed ikke vil kjøre for Royalton, skal selskapet sørge for at Mach 5 aldri mer kommer over målstreken.
Den eneste måten Speed kan redde familiebedriften og sporten han er så glad i, vil være å slå Royalton med hans egne triks. Med støtte fra familien og den lojale kjæresten Trixie (Christina Ricci), slår Speed seg sammen med en tidligere rival - den mystiske Racer X (Matthew Fox) - for å vinne løpet som tok livet av broren: det livsfarlige terrengløpet som kalles The Crucible.

Omtale

Speed Racer oppdager at de største billøpene er "fikset". Han setter alt inn på å avsløre dette, og samtidig redde familiens racerbilbedrift.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen På med sikkerhetsbeltene, og gi full gass – turboeventyret Speed Racer er en kombinasjon av hjertelig familiehumor og grensesprengende visuelle effekter. Speed Racer (Emile Hirsch) er et naturtalent bak rattet på sin tordnende Mach 5. Med hjelp og støtte fra Pops og Mom Racer (John Goodman og Susan Sarandon), kjæresten Trixie (Christina Ricci), lillebroren Spritle (Paulie Litt) og den mystiske Racer X (Matthew Fox) tar Speed opp kampen mot sine barske konkurrenter. Målet er å redde familiebedriften og beskytte den sporten han elsker. Når Speed kommer på banen, blir det mer enn bilsport. Det blir et adrenalindrevet stormløp mot målstreken. Kjør på, Speed Racer, kjør på!

Warner


Fra manusforfatterne, regissørene og produsentene Larry og Andy Wachowski, kjent for den grensesprengende "Matrix"-trilogien, og produsent Joel Silver, kommer det høyoktans familieeventyret "Speed Racer".

Han suser nedover banen og leker katt og mus med konkurrentene - Speed Racer (Emile Hirsch) er et naturtalent bak rattet. Han er som født til å kjøre racerbil, med aggresjon, instinkt og ikke minst fryktløshet. Hans eneste reelle konkurrent er minnet om broren han hadde som idol - legenden Rex Racer. Hans død i et løp har etterlatt et tomrom Speed er besatt av å fylle. Speed er lojal mot famileforetaket i racerbilbransjen, ledet av faren, Pops Racer (John Goodman), som har designet Speeds imponerende Mach 5. Speed sier nei til en lønnsom avtale med Royalton Industries, og ikke bare gjør han den sprø eieren (Roger Allam) rasende. Han oppdager også en fryktelig hemmelighet: Noen av de største løpene er fikset av en håndfull kyniske storkarer som manipulerer de beste sjåførene for å øke fortjenesten. Hvis Speed ikke vil kjøre for Royalton, skal selskapet sørge for at Mach 5 aldri mer kommer over målstreken. Den eneste måten Speed kan redde familiebedriften og sporten han er så glad i, vil være å slå Royalton med hans egne triks. Med støtte fra familien og den lojale kjæresten Trixie (Christina Ricci), slår Speed seg sammen med en tidligere rival - den mystiske Racer X (Matthew Fox) - for å vinne løpet som tok livet av broren: det livsfarlige terrengløpet som kalles The Crucible.

SMN

Alle bilder av Speed Racer

Trailer

Link til denne traileren

Speed Racer (2008)

Produsent: Grant Hill
Regi: Andy Wachowski
Manus: Andy Wachowski
Sjanger: action, familiefilm, sport
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 15 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Emile Hirsch
Speed
Matthew Fox
Racer X
Christina Ricci
Trixie
Susan Sarandon
Mom Racer
Joon Park
Yakuza driver
John Goodman
Pops Racer
Scott Porter
Rex Racer
Hiroyuki Sanada
Mr. Musha
Benno Fürmann
Inspector Detector
Rain
Taejo Togokhan
Vis alle roller
Vanessa Redgrave
Vanessa Redgrave
Christian Bale
Christian Bale
Gene Hackman
Gene Hackman
André Bjerke
André Bjerke
John Ireland
John Ireland
Julie McCullough
Julie McCullough