Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 14. mars

Michael Caine
Wolfgang Petersen
Billy Crystal
Johan Jacobsen
John Byrum
John McCallum
Josef Shaftel
Anita Morris

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Historien bak Tron Legacy
Film generelt
Av: Montecristo, 13. mars 08:21

En ganske snill mann
Norsk film
Av: Montecristo, 12. mars 08:08

The Blind Side
Film generelt
Av: Montecristo, 11. mars 08:49

Snøhulemannen
Norsk film
Av: Montecristo, 9. mars 23:33

En helt vanlig dag på jobben
Norsk film
Av: Montecristo, 8. mars 23:30

Menneskenes barn (2006)

Originaltittel: Children Of Men

Produsent: Max Wong
Regi: Alfonso Cuarón
Manus: Paul Chart
Sjanger: sci-fi, thriller, politisk, drama
Nasjonalitet: GBR, USA
Spilletid: 1 time, 51 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Clive Owen
Theo Faron
Julianne Moore
Julian Taylor
Michael Caine
Jasper
Chiwetel Ejiofor
Luke
Charlie Hunnam
Patric
Clare-Hope Ashitey
Kee
Pam Ferris
Miriam
Danny Huston
Nigel
Peter Mullan
Syd
Oana Pellea
Marichka
Paul Sharma
Ian
Jacek Koman
Tomasz

Året er 2027, og verden er i kaos fordi menneskene ikke lenger kan reprodusere seg selv. En kvinne som på mirakuløst vis har blitt gravid må reddes i sikkerhet.

Omtale

Året er 2027, og verden er i kaos fordi menneskene ikke lenger kan reprodusere seg selv. En kvinne som på mirakuløst vis har blitt gravid må reddes i sikkerhet.

Medietilsynet


DVD-utgivelsen Trippel Oscar-nominert thriller fra regissøren bak Harry Potter og Fangen fra Azkaban. Jordens befolkning er ikke lenger i stand til å formere seg. Verdens yngste borger, Baby Diego, er nettopp død, 18 år gammel, og menneskeheten må innse at den er ved å dø ut. Byråkraten Theo har mistet troen på fremtiden, men når menneskehetens siste håp, en gravid kvinne, plutselig dukker opp, bestemmer han seg for å hjelpe. Men også andre er interessert i å få fatt i jenta, og Theo kaster seg ut i en nervepirrende flukt for å bringe henne i sikkerhet. Se Clive Owen, Michael Caine og Julianne Moore i denne kritikerroste og intense thrilleren om menneskehetens kamp for å overleve.

Nordisk


Jorden, 2027: Håpet for fremtiden er kraftig nedadstigende. Det er nesten 19 år siden den siste babyen ble født, og med hvert år som går med den uforklarlige, globale barnløsheten, nærmer menneskeheten seg enden og alt håp om å gjøre krav på en fremtid. Mens de fleste velger å forsone seg med det uunngåelige og lar seg gli inn i separatisme, lovløshet og nihilisme, er det andre som slåss for en forenet planet og rettighetene til den minskende befolkningen.

Storbritannia har klart - gjennom en politikk med militaristisk imperialisme - å overleve stadig økende indre stridigheter, og ser av den grunn en voldsom økning av ulovlige innvandrere. Men med en streng og totalitær hånd drives innvandrerne inn i oppbevaringsleire og deporteres.

For Theo har ingenting av dette noen betydning. Han har latt seg synke hen i en helt nummen tilstand. Den tidligere aktivisten som nå er byråkrat har stålsatt seg mot sin smertefulle fortid og realiteten om en meningsløs fremtid ved simpelthen å slutte å bry seg. Hans eksistens berikes bare av besøk til hans gamle venn Jasper som bor i et avsidesliggende hus på landet, milevis fra London. Her minnes de lykkeligere tider som våpenbrødre, aktivister som en gang sto oppreist mot hva det skulle være, men som nå har meldt seg ut av et samfunn som ikke lenger byr på noen svar.

Alt dette endres dramatisk når Theo plutselig kastes inn i en varebil og blir bragt til Julian. Hun var en gang hans partner i kjærlighet og krig og er nå leder for en hemmelig gruppe som slåss for rettighetene til de gjenværende flyktningene. Julian ber nå Theo om en tjeneste - å skaffe overflytningspapirer for Kee, en ung kvinne i organisasjonen som må fraktes trygt ut av landet.

Theo lar seg overtale - både for Julians skyld og for de 5000 pundene han får for jobben - og snart følger han Kee og en håndfull av Julians venner på en dramatisk ferd forbi forskjellige sikkerhetsposter til kysten. Der skal de møte medlemmer fra den nesten mytiske gruppen Human Project, noen av verdens største tenkere som arbeider for en ny samfunnsorden, for å få hjelp. Men når Theos gruppe blir angrepet av terrorister, blir det raskt tydelig at Kee er mer enn en vanlig flyktning... hun er en person noen er villige til å gå i døden for.

Hun er, viser det seg, gravid i åttende måned, og er det miraklet hele planeten har ventet og håpet på.

I kappløpet for å komme i sikkerhet fra både anarkister som er villige til å risikere alt for sin sak, og de som vil bruke barnet hennes av politiske hensyn, blir Kee og Theo de usannsynlige representantene for en fremtidig generasjon.

CLIVE OWEN er kjent fra blant annet Kong Arthur, Sin City, Vroom, Gosford Park. Closer, Derailed, I'll Sleep When I'm Dead, Beyond Borders, The Bourne Identity og Hostage.

JULIANNE MOORE har blant annet vært å se i Laws Of Attraction, Far From Heaven, The Big Lebowski, The Shipping News, Assassins, Nine Months, Hannibal, Evolution, The Hours, The End Of The Affair, Magnolia, Trust The Man, Surviving Picasso, Boogie Nights, Short Cuts, The Fugitive, Benny & Joon og The Hand That Rocks The Cradle.

MICHAEL CAINE er blant Storbritannias mest markante skuespillere med roller bak seg i Alfie, Get Carter, Educating Rita, Hannah And Her Sisters, Dirty Rotten Scoundrels, Siderhusreglene, The Quiet American, Zulu, Mannen som ville bli konge, The Ipcress File, The Last Valley, Gambit, The Italian Job, Dressed To Kill, Blame It On Rio, Around The Bend, Batman Begins, Blood And Wine, Miss Undercover, Secondhand Lions, Last Orders, Quills, Mona Lisa, Deathtrap og mange andre filmer.

CHIWETEL EJIOFOR debuterte i Steven Spielbergs Amistad, og har siden vært å se blant annet i She Hate Me, Love Actually, Dirty Pretty Things, Four Brothers, Inside Man, Serenity og Melinda And Melinda.

CLAIRE-HOPE ASHITEY debuterte i fjor i filmen Shooting Dogs.

Regissør ALFONSO CUARÓN opplevde enorm suksess og en Oscar-nominasjon for den meksikanske produksjonen ...og mora di også. Han har også regissert Great Expectations, Harry Potter og fangen fra Azkaban og andre filmer.

CTN


A futuristic society faces extinction when no children are born and the human race has lost the ability to reproduce. England has descended into chaos, until an iron-handed warden is brought in to institute martial law. The warden's ability to keep order is threatened when a woman finds that she is pregnant with what would be the first child born in 27 years.

Blu-ray.com

Alle bilder av Menneskenes barn
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon