Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Honey (2003)
12:20 - TV3
Nacho Libre (2006)
16:10 - TV4
Billy Madison (1995)
19:45 - TV3
Paranoia (2003)
21:00 - FEM
Rocky Balboa (2006)
21:25 - TV4
Livet med Helen (2004)
21:30 - TVN

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 16. januar

Mona Seilitz
Jesse Dizon
Jim Stafford
Joan Maude
John Carpenter
John Hamilton
Josh Evans
Juliet Berto

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Den perfekte stormen (2000)

Originaltittel: The Perfect Storm

Produsent: Paula Weinstein
Regi: Wolfgang Petersen
Manus: William B. Witliff
Sjanger: action, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 9 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

George Clooney
Billy Tyne
Mark Wahlberg
Bobby Shatford
John C. Reilly
Dale "Murph" Murphy
Diane Lane
Christine Cotter
William Fichtner
David "Sully" Sullivan
John Hawkes
Michael "Bugsy" Moran
Allen Payne
Alfred Pierre
Mary Elizabeth Mastrantonio
Linda Greenlaw
Karen Allen
Melissa Brown
Cherry Jones
Edie Bailey
Vis alle roller

I oktober 1991 ble det skapt en "perfekt storm" da en døende orkan fra Bermuda kolliderte med en kald front fra De store sjøer. Dette førte til en storm av uante dimensjoner og bølger som var over 30 meter høye. Uheldigvis ble mannskapet på en fiskebåt borte i denne grufulle stormen. Filmen forteller historien om båtens tapre og hardtarbeidende mannskap. Kapteinen på "Andrea Gail", Billy Tyne, har hatt lite fisk å vise til fra sine siste turer på havet, og økonomien har begynt å skrante. Derfor drar han og mannskapet ut på havet igjen da de hører at det strimler av fisk. Det viser seg å stemme, men når båtens kjølesystem begynner å streike, må de dra tilbake til land så fort som mulig, før fisken begynner å råtne. Dette sender dem rett inn i den verste stormen i historien.

Omtale

BD-utgivelsen Bølgene i Atlanteren er tretti meter høye, og den hylende vinden sprenger alle meteorologiske skalaer. Vi skriver oktober 1991, og tre voldsomme værfenomener – ett av dem orkanen Grace – danner til sammen historiens verste uvær. George Clooney og Mark Wahlberg står i spissen for en stjernespekket rollebesetning i denne forrykende fortellingen om sjømenn i havsnød og deres redningsmenn – heltene fra redningstjenesten. Filmen, som er regissert av Wolfgang Petersen (Poseidon), er en orgie i spesialeffekter og byr på intens spenning fra begynnelse til slutt.

Warner


Oktober 1991. Det var 'den perfekte stormen' - en begivenhet som finner sted kun en gang hvert århundre. En kombinasjon av ulike faktorer fører til at stormen neppe kunne være verre. Vinden blåser med en styrke på 193 kilometer i timen og bølgene er så høye som ti etasjer. En båt med en besetning på seks, befinner seg midt ute på havet... Den tyske regissøren Wolfgang Petersen slo i gjennom internasjonalt med den klassiske ubåt-filmen Das Boot og filmatiseringen av The Neverending Story. Etter hvert har han etablert seg i USA og hovedsakelig laget thrillere som Air Force One, Outbreak og In the Line of Fire.

Film & Kino nr. 3 2000


Hva sa pressen?

Drama om fiskebåt som havner i den verste stormen noensinne. "En svær, pretensiøs, rumlende tomtønne av en film ­ verken episk eller underholdende." (H.K. Dagsav.) "Verre er filmens dryppende sentimentalitet, først og fremst frembrakt av de mest overdådige kaskader av havstrømmer av "følsom klassisk" musikk i et mangfold av dramatiske scener. Det drukner det meste!" (J.S. VG 3) "Petersen kan ikke dy seg for å spe på med et par følelsesladede, helt unødvendige scener." (L.J. Dagbl. 4) "Praktfulle uværsscener i vaklende produksjon." (I.Ø. Aft.) "Filmen er som dei fleste i sitt slag også alt for lang og kunne godt ha vore kappa ned til halvannan time." (G.K. Klassek.)

Film & Kino Nr. 4 2000


DAS FISHING BOOT

Den perfekte stormen er en skikkelig Hollywood extravaganza. Her er det ikke spart på effektene, og de er fremragende. Men til tross for at smukkasene George Clooney og Mark Wahlberg har hovedrollene blir karakterene flate og dialogene banale - blandet med klisjeaktige kjærlighetsromanser.

I oktober 1991 reiser fiskebåten Andrea Gail ut fra Glouchester i Massachusetts for å fange sverdfisk. Den forrige turen var en økonomisk katastrofe, og nå trenger de en skikkelig fangst for å rette opp økonomien. Ti dager etter at de la ut på tokt befinner de seg 100 sjømil fra land når en tropisk orkan fra Bermuda kolliderer med en kaldfront fra nord. Resultatet er århundrets verste uvær med bølger opp til 35 meter. Midt inne i dette infernoet befinner Andrea Gail seg og et mannskap på seks.

Filmen er basert på Sebastian Jungers roman som bygger på en virkelig hendelse. Filmen sentreres om de hardtarbeidende fiskerne som risikerer livet ut på havet i sin kamp for føden sammen med kapteinen Billy Tyne (George Clooney, som sliter med å gi rollen troverdighet). Både George Clooney og mannskapet om bord på fiskebåten Andrea Gail står heller til troende som fiskere, hvis vi ser bort fra William Fitchner som hadde glidd rett inn blant sjarkfiskerne i Lofoten.

Men få ikke panikk av den grunn. Takket være bruk av computere, miniatyrer og studioopptak har Wolfgang Petersen laget et uvær som vi ikke har sett maken til på film. Men det er ikke nok til å gjøre dette til en stor film. Wolfgang Petersen lagde en av forrige tiårs store filmer med Das Boot. Dens styrke var det menneskelige elementet - at vi kom inn under huden på mannskapet ombord på ubåten. Denne gangen har han fått så mye penger til spesialeffekter at de tydeligvis har fått all oppmerksomheten. Det er synd, for dette kunne blitt mer enn en middelmådighet.

4 poeng Geir Kamsvåg

FilmMagasinet Nr. 6 2000


Kaptein BiIly Tyne (George Clooney) har nok en gang kommet hjem til fiskebyen Gloucester med skuffende fangst. Egentlig har han vært til havs for siste gang denne sesongen, men kapteinen slår seg ikke til ro med at han stadig vekk støter på svart hav i det værharde farvannet utenfor Massachusetts. Det er på tide å utfordre seg selv og havet litt ekstra, tyne noen flere sjømil ut av den trofaste skøyta Andrea Gail og få napp ved Flemish Cap, et fiskerikt område langt ute i Atlanterhavet.

Kaptein Billy Tyne (George Clooney) har nok en gang kommet hjem til fiskebyen Gloucester med skuffende fangst. Egentlig har han vært til hays for siste gang denne sesongen, men kapteinen slår seg ikke til ro med at han stadig vekk støter på svart hav i det værharde farvannet utenfor Massachusetts.

Mannskapet er ikke begeistret for å vinke farvel til familie og venner få dager etter siste landkjenning, men innser at mer penger er nødvendig for å komme seg helskinnet gjennom vinteren. Mens Andrea Gail har stor fiskelykke på Flemish Cap, begynner et uvær å bygge seg opp i Atlanterhavet. Tre stormfronter er i ferd med å møtes. Sammen vil de skape den verste stormen i moderne tid.

Billy og mannskapet vil ikke la fangsten råtne mens uværet herjer. De bestemmer seg for å trosse naturkreftene og komme hjem i tide. Men Billy mister radiokontakten og får aldri høre stormvarselet som forteller hvilket monster som er i ferd med å bygge seg opp. Andrea Gail og besetningen på seks er overlatt til seg selv. Snart møter de «den perfekte stormen».

Dette er en film som bygger på en historie fra virkeligheten. I oktober 1991 slo en storm til mot kysten utenfor fiskebyen Gloucester, Massachusetts. Stormen var kraftigere enn noen hittil registrert i historien, og fiskere som uheldigvis var på tokt møtte bølger på opptil 30 meter.

I hovedrollene møter vi George Clooney og Mark Wahlberg.

Release Nr. 7 - 2000


I oktober 1991 reiser fiskebåten Andrea Gail ut fra Glouchester i Massachusetts for å fange sverdfisk. Den forrige turen var en økonomisk katastrofe, og nå trenger de en skikkelig fangst for å rette opp økonomien. 10 dager etter at de la ut på tokt befinner de seg 100 sjømil fra land når en tropisk orkan fra Bermuda kolliderer med en kaldfront fra nord. Resultatet er århundrets verste uvær... Vinden blåser med en styrke på 193 kilometer i timen og bølgene er over 30 meter høye! Midt inne i dette infernoet av en storm befinner Andrea Gail seg med et mannskap på seks.

TVN 2003


I oktober 1991 ble det skapt en "perfekt storm" da en døende orkan fra Bermuda kolliderte med en kald front fra De store sjøer. Dette førte til en storm av uante dimensjoner og bølger som var over 30 meter høye. Uheldigvis ble mannskapet på en fiskebåt borte i denne grufulle stormen. Filmen forteller historien om båtens tapre og hardtarbeidende mannskap. Kapteinen på "Andrea Gail", Billy Tyne, har hatt lite fisk å vise til fra sine siste turer på havet, og økonomien har begynt å skrante. Derfor drar han og mannskapet ut på havet igjen da de hører at det strimler av fisk. Det viser seg å stemme, men når båtens kjølesystem begynner å streike, må de dra tilbake til land så fort som mulig, før fisken begynner å råtne. Dette sender dem rett inn i den verste stormen i historien.

Viasat 2004


Based on the true story of the Andrea Gail, a swordfishing boat lost at sea in 1991 during a freak storm off the coast of Newfoundland--one of the biggest storms of the century. Film briefly sets up the backgrounds of the six men who will be the captain and crew on the tragic voyage, but not even Clooney and Wahlberg can compete with the watery special effects and it turns into a stereotypical disaster flick. Adapted from Sebastian Junger's bestselling nonfiction account of the tragedy.

MovieGoods.com

Alle bilder av Den perfekte stormen

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon