Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Dragejegerne

Et lovende fransk, tysk og luxemburgsk animasjonsprosjekt.

Hele saken (343 ord)

Patrik 1,5

Mange utfordringer møter et homofilt par som plutselig får omsorgen for en foreldreløs og kriminelt belastet tenåring.

Hele saken (120 ord)

Menn som hater kvinner

Den danske regissøren Niels Arden Oplev har regi på den første filmen av Stieg Larssons suksess trilogo , Menn som hater kvinner.

Hele saken (282 ord)

The Reader

Hvor langt vil du gå for å bevare en hemmelighet?

Hele saken (629 ord)

The Unborn

Overnaturlig thriller med Odette Yustman og Gary Oldman, Premieredato: 13.03.09

Hele saken (847 ord)

Vertical Limit (2000)

Originaltittel: Vertical Limit

Den unge klatreren Peter Garrett må gjennomføre en ekstraordinær redningsoperasjon på K2, verdens nest høyeste fjelltopp. Konfrontert med naturens enorme krefter og sine egne begrensninger, risikerer Peter sitt eget liv for å redde søsteren og hennes team i en kamp mot tiden. Søsteren og resten av teamet er innestengt i en isgrav på 26 000 fot – en dødssone langt over grensen til det en menneskekropp kan tåle over tid. Hvert sekund teller mens Peter henter hjelp fra et team klatrere for så å ta fatt på den livsfarlige turen opp verdens mest fryktede fjelltopp. Vil hjelpen rekke frem i tide?

Omtale

K2, verdens nest høyeste fjell som ligger i Pakistan, er settingen rundt dette adrenalinpumpende actioneventyret. Det er en kamp mot klokken når en pensjonert fjellklatrer (Chris O’Donnell) leder en farefylt redningsoperasjon for å redde sin søster (Robin Tunney) og hennes team som er blitt sittende fast på det 8 611 meter høye K2 etter et livstruende ras. Martin Campbell, den kjente regissøren av Zorro – den maskerte hevneren og GoldenEye, leverer action og spenning av høy klasse i denne filmen hvor menneskelige begrensninger settes opp mot naturens enorme krefter.

Sony


En ung, ambisiøs fjellklatrer trekker seg fra sporten. Han kommer på kant med sin søster etter at de under klatring på stupbratte El Capitan i Yosemite Valley, er involvert i en ulykke som koster deres far livet. Tre år senere, når søsteren og hennes klatregruppe forulykker og blir isolert på K2, verdens nest høyeste fjell, må han bryte sitt løfte om aldri mer å klatre for å gjøre et siste desperat forsøk på å redde dem. Etter å ha hatt flere tv-serier på samvittigheten, har Martin Campbell nå også flere spillefilmer på sin CV; blant annet The Mask of Zorro og GoldenEye.

Film & Kino Nr. 7-8 2000


Chris O´Donnell spiller i denne svimlende actionfilmen en ung og ambisiøs fjellklatrer som trekker seg fra sporten og kommer på kant med sin søster etter at de under klatring på stupbratte El Capitan I Yosemite Valley er involvert i en ulykke som koster deres far livet. Tre år senere, når søsteren og hennes klatrergruppe forulykker og blir isolert på K2, verdens nest høyeste fjell, må han bryte sitt løfte om aldri mer å klatre for å gjøre et siste desperat forsøk på å redde dem.

Filmen spilles hovedsakelig inn på New Zealand, og flere av verdens fremste fjellklatrere bidrar både som konsulenter og i filmteamet. Regissør er Martin Campbell, som sist lot kårdene klinge i "Zorro - Den maskerte hevner" og før det nesten egenhendig blåste nytt liv i James Bond-serien med "GoldenEye".

ECT


Fjols til fjells Vertical Limit starter med en sekvens ganske lik åpningen av M:I 2. Peter (O´Donnell) henger på en fjellvegg sammen med søsteren Annie (Tunney) og deres far. Men i motsetning til M:I 2, kan du se at denne sekevensen er tatt opp i studio og blir dermed ikke særlig skremt. Og det er det som er problemet i Vertical Limit; en del tullete knall og fall i begynnelsen ødelegger for resten av filmen, som tar seg opp etter hvert. Peters søster anklager ham for farens død. Mens Peter slutter å klatre, og isteden bli naturfotograf, går Annie til det ekstreme og blir fjellklatrer på livstid. Nå skal hun klatre K2 sammen med en supermillionær som ikke har rent mel i posen. Det går som det må gå. Annie, millionæren og en fra teamet deres faller ned i en gigantisk sprekk i fjellet. Nå må bror Pete redde henne. Han og fem andre tar med seg flytende nitroglyserin (!) og begynner å gå oppover et av verdens høyeste og mest farlige fjell. I mens kjemper Annie for livet.

Jeg har aldri forstått mennesker som oppsøker farlige steder i håp om å bevise noe for seg selv og alle andre. Fallet til Annie er totalt selvforskyldt, hva hadde hun egentlig oppå det fjellet å gjøre? Og når Peter i tillegg har med seg nitroglyserin som ikke tåler sollys, ja det er det ikke rart det både blir eksplosjoner og snøras. Og det blir ingen sympati fra min side, man blåser i hvordan det går med Annie, ikke minst når man ser hvor mye det koster i form av menneskeliv. Verken regissøren eller O´Donnell klarer å engasjere. O´Donnell fordi han ikke er noen actionhelt og Campbell fordi han blander inn James Bond-effekter.

Karakter 2!!

Linda Lorentzen

FilmMagasinet


Den unge klatreren Peter Garrett må gjennomføre en ekstraordinær redningsoperasjon på K2, verdens nest høyeste fjelltopp. Konfrontert med naturens enorme krefter og sine egne begrensninger, risikerer Peter sitt eget liv for å redde søsteren og hennes team i en kamp mot tiden. Søsteren og resten av teamet er innestengt i en isgrav på 26 000 fot – en dødssone langt over grensen til det en menneskekropp kan tåle over tid. Hvert sekund teller mens Peter henter hjelp fra et team klatrere for så å ta fatt på den livsfarlige turen opp verdens mest fryktede fjelltopp. Vil hjelpen rekke frem i tide?

Viasat 2004


En klatrers traumer

Dramatisk klatring i verdens nest høyeste fjell, K2. (Foto: Columbia Pictures) Den unge klatreren Peter Garrett må gi seg i kast med en farlig klatretur til K2, verdens nest høyeste fjell, for å redde søsteren sin og hennes team.

Flere år tidligere var bror og søster ofre for en grusom klatreulykke. Peter måtte ta en skjebnesvanger avgjørelse, og i brøkdelen av et sekund kuttet han tauet til faren for å redde seg selv og søsteren. Etterpå nektet Peter å klatre mer. Han begynte som naturfotograf i stedet, mens søsteren Anne fulgte farens drøm om å nå de høyeste toppene.

Nå er Anne og klatrervennene hennes fanget i en dødsfelle, og hvert sekund teller mens Peter og klatreteamet utfordrer verdens mest fryktede fjelltopp for å prøve å redde henne.

NRK2 2007

Alle bilder av Vertical Limit

Trailer

Link til denne traileren

Vertical Limit (2000)

Produsent: Lloyd Phillips
Regi: Martin Campbell
Manus: Robert King
Sjanger: action, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 6 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Chris O'Donnell
Peter Garrett
Bill Paxton
Elliot Vaughn
Robin Tunney
Annie Garrett
Scott Glenn
Montgomery Wick
Izabella Scorupco
Monique Aubertine
Temuera Morrison
Major Rasul
Stuart Wilson
Royce Garrett
Nicholas Lea
Tom McLaren
Alexander Siddig
Kareem Nazir
Robert Taylor
Skip Taylor
Vis alle roller
Aidan Quinn
Aidan Quinn
Freddie Prinze Jr.
Freddie Prinze Jr.
Jim Bouton
Jim Bouton
Jone Salinas
Jone Salinas
Kathy Shower
Kathy Shower
Lewis Teague
Lewis Teague
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid